Skor till spetsklänning för olika tillfällen


Spetsklänningar har utan tvekan sin charm. De ser tjejiga ut och är samtidigt extremt snygga. Även om känslig spets tidigare var reserverad för större utflykter, förvånar inte synen av sådana klänningar på gatan någon idag. Kolla vilka modeller av skor som passar den bäst för olika tillfällen - från vardagliga ärenden, genom arbete på kontoret, till fester som kräver en speciell inramning.

Spetsklänning - inte bara för större evenemang

Även om tidigare subtila, flickaktiga spetsar var reserverade för större tillfällen, är det idag det som räknas i mode att bryta mot reglerna och spegla en individuell stil. En spetsklänning behöver inte följa med dig bara under evenemang som kräver en festlig outfit, som bröllop, dop eller bal. Du kan framgångsrikt bära den på kontoret, på en dejt och till och med varje dag.

För att helt ändra sitt ansikte för olika tillfällen behöver du korrekt utvalda tillbehör - smycken, handväska, ytterkläder och, naturligtvis - skor. Om du letar efter färdiga lösningar har du kommit till rätt plats! Vi tipsar om vad du ska ha en spetsklänning med på sommaren och hösten och hur du stylar den beroende på dina planer. Låt oss börja!

Ett utmärkt val för sommaren

Luftig, vit spetsklänning gjord av naturmaterial (t.ex. linne) är ett tjusigt under varma dagar. Allt du behöver göra är att matcha den med en brun hatt, spänna fast ett läderbälte i midjan, ta på dig sandaler så är det klart. Undrar du vilka modeller som fungerar för den här listan? Det är lätt:

- bruna sandaler med snörning

- ljusbruna stilettsandaler

- mocka sandaler med hög klack 

Föredrar du att se ännu mer avslappnad ut? Kombinera en vit klänning med spetsmotiv med vita shortsoch lägg en katana ovanpå. Kom ihåg att ljusa skor kräver särskild vård. Du vill absolut inte att smuts ska förstöra din noggrant sammansatta styling! För tips om skötsel av vita skor, se Denna artikel.

Perfekt styling för hösten

En spetsklänning är också en perfekt bas för höstens stiliseringar. Du kan stanna med klassiskt vitt eller välja dämpade nyanser som är karakteristiska för denna säsong - brunt, khaki eller beige. Olika typer av malmer är också bra. Kombinera den här klänningen med en lång, varm tröja, välj en tjock, mysig halsduk och komplettera hela outfiten med stövlar i cowboystil. Välj universell, brun modell eller välja att beige alternativ.  

I kallt väder kan du bära din spetsklänning med musketörer också. Satsa på mocka eller naturläder eller experimentera med deras imitationer. Om du bryr dig om den optiska förlängningen av dina ben, välj över knä-kängorna i en nyans naken. Sådana skor kommer att gå bra med en kort klänning.

Bryr du dig om en mer otydlig, lite häftig effekt? Bryt spetsens delikatess med tunga skor och en skinnjacka. Välj mörka, runda solglasögon och du är klar! Här är några modeller av skor som kommer att slutföra denna stilisering:

- svarta bovver stövlar

- bruna stövlar med kedjor

- svarta stövlar med jetstrålar

- stövlar med spänne

Casual spetsklänning

Du förstår – oavsett årstid kan du bära din favoritklänning i spets även varje dag. Baserad på mindre eleganta modeller med en längd som slutar precis ovanför knäna eller mitten av vaderna. Kombinera dem med dina favoritsneakers, ballerinor, mockasiner, stövlar eller stövlar för att få effekten i din stil.

Spetsklänning för en dejt

Undrar du vad du ska ha på dig på en dejt? En spetsklänning kommer att visa sig vara en klar hit! Matcha den med klassiska pumps eller skyhöga höga klackar i en färg som liknar din hy och njut av effekten av ben mot himlen. Om du värdesätter bekvämlighet och komfort under promenader kan du välja modeller med en stabil stolpe eller kilklack. De kommer att fungera lika bra beige platta skor. Se till att deras näsa är spetsig. Tack vare detta kommer du optiskt att förlänga och smalna dina ben.  

Spets på en klänning för olika fester

En lång spetsklänning kommer definitivt att klara provet under olika typer av högtider – oavsett om det är en bal, nyårsbal eller en kompis bröllop. Om du vill se så festlig ut som möjligt, välj gyllene skor. Denna färg harmoniserar perfekt med flaskgröna, marinblå eller vinröda nyanser. Du borde gilla dessa modeller:

- guld sandaler med hög klack

- gyllene klackar med spänne runt ankeln

- gyllene sandaler med tofs 

Å andra sidan, koppla ihop en ljusrosa spetsklänning med skor i liknande nyans eller lek med kontraster och sätt på svarta pumps. Uppmärksamhet! Detta förslag kommer att fungera bäst för ägare av långa, välformade ben. Annars kan det ha motsatt effekt från den önskade. Här är några förslag:

- ljusrosa höga klackar

- mocka, rosa stift med öppen klack

- rosa högklackade sandaler

- svarta pumps på hög klack

Inte så läskig en djävul

Vi hoppas att vi har lyckats skingra alla dina tvivel om valet av skor för en spetsklänning. Allt du behöver göra är att hålla fast vid regeln för att lägga till stil till dina stiliseringar ju färre desto bättre. Undvik alla slags dekorationer eller mönster. Matcha minimalistiska skor till en spetsklänning och njut av WOW-effekten varje gång!