7 praktiska sätt att ta hand om vita skor


Vita skor är universella och passar nästan allt. Av denna anledning älskar både kvinnor och män dem. Deras enda nackdel är den takt som de älskar att bli smutsiga i. Lyckligtvis vet vi beprövade metoder som kommer att återställa vitheten till dina favoritskor på nolltid.

# 1 Säkra dina nya skor

Enligt principen "förebyggande är bättre än att bota" är det värt att skydda nya, vita skor innan du använder dem för första gången. Innan du tänker på att gå ut, impregnera dem med ett speciellt medel som ger ett effektivt skydd mot smuts.

Välj en impregnering av god kvalitet som förhindrar att fläckar absorberas. Den mest bekväma lösningen är att använda en sprayvätska. Denna form är perfekt för material- och canvasskor. I sin tur, för skor gjorda av mjukt läder, kommer produkter applicerade med en trasa, såsom tandkrämer, krämer och till och med bivax, att vara ett bättre val. Kom ihåg att regelbundet applicera detta botemedel på dina vita skor.

Uppmärksamhet! Se till att anti-fläckmedlet är väl lämpat för materialet i skodonet. Fel produkt kan vara kontraproduktivt!

# 2 Dröj inte

Kom ihåg att fläckar och smuts som lämnats kvar under lång tid blir svårare att få bort. Om du märker någon lera eller annan smuts på dina vita skor, bli av med det så snart som möjligt.

När du lämnar huset är det värt att ha ett paket våtservetter med dig, som snabbt tar hand om smuts. Hemma kan du använda en svamp med några droppar diskmedel.

# 3 Behandla smuts punktvis

När du väl ser att dina vita skor har lite smuts så behöver du inte tvätta dem. Applicera ett praktiskt fläckborttagningsmedel med en pinne eller tuschpenna. På så sätt blir du snabbt av med lera eller gräsfläckar och kan ta på dig dina favoritskor igen.

# 4 huskurer

En av de beprövade huskurerna för fula fläckar är applicering vinäger. Doppa en ren trasa eller svamp i vinägern, torka av den över dina skor och se märken och skavsår försvinna snabbt.

Om du har feta fläckar på dina skor kan du förbereda dig också en lösning av varmt vatten och ett milt babyschampo. Doppa en ren, fuktig trasa i den och rengör dina skor.

När det gäller mockaskor kommer det att vara perfekt för att ta bort smuts Suddgummi. Gnugga inte fläckarna för hårt så att de inte sprider sig över hela skon. Kom ihåg att torka av de vita mockaskorna med en speciell borste för detta material efter rengöring. På så sätt kommer de att återfå sin karakteristiska konsistens.

Om du inte kan bli av med ytliga fläckar för ingenting, använd ... nagellack! Välj en vit färg och dölj repor på läder- eller gummisulorna på dina favoritskor.

# 5 Applicera blekmedel

Bleach är också bra för fläckar på vita skor. Applicera det dock inte direkt på skorna! Outspätt blekmedel kan lämna gula märken.

Av denna anledning är det nödvändigt att förbereda lösningen. Blanda en tesked blekmedel med fem teskedar vatten. Applicera den beredda blandningen med en svamp eller trasa på smutsiga områden på vita skor. En gammal tandborste kommer också att vara användbar. På så sätt kan du enkelt ta dig till svåråtkomliga platser.

Efter att ha applicerat blekmedlet, se till att skölja dina skor i varmt vatten.

# 6 Glöm inte dina snören

Även om dina skor imponerar med sin orörda vithet igen, blir slutresultatet inte lika fantastiskt om dina snören inte är lika rena. Tänk på att inte tvätta dina skor tillsammans med snören under några omständigheter. På detta sätt kommer smuts att börja samlas i området för spetshålen, vilket inte kommer att se särskilt estetiskt tilltalande ut.

Du kan rengöra dem för hand i en förberedd lösning av blekmedel, vinäger eller babyschampo. 

En alternativ lösning är att tvätta dem med vita kläder. För att förhindra snedvridningar, använd en speciell linnetvättpåse. Om du inte har en, är ingenting förlorat! Ett örngott kommer att göra lika bra.

# 7 Snabba upp torkningsprocessen

Eftersom dina skor är snövita igen, kan du verkligen inte vänta med att få på dig dem igen. Det är bäst att torka blöta skor i frisk luft.

Uppmärksamhet! Undvik direktkontakt med solljus. Solen kan göra att gummisulorna på dina skor blir gula.

För att påskynda torkningsprocessen rekommenderar vi att du lägger gamla tidningar eller pappershanddukar i dina skor. På så sätt kommer överflödig fukt att absorberas mycket snabbare.

Tänk på att under inga omständigheter stoppa in vita skor i tvättmaskinen. Även den mest skonsamma tvättcykeln är för riskabel och kan göra dina skor gula. Dessutom kan tvättmaskinen skada materialet i skorna och till och med få dem att krympa. Det är bäst att hålla sig till beprövade metoder och manuellt rengöra dina favoritskor. Vi är säkra på att metoderna som diskuteras i den här artikeln kommer att hjälpa dig med detta!