5 beprövade knep för att hålla dina skor som nya under lång tid


Oavsett om det är de billiga sneakers du bär för att gå ut med din hund eller de exklusiva klackarna som kostar en förmögenhet, förtjänar varje sko en speciell behandling. Om du vill att dina favoritskor ska imponera med sitt perfekta utseende under lång tid, är du på rätt plats. Vi har förberett flera beprövade metoder för att hålla dina skor som nya under lång tid.

#1 Rengör skor regelbundet

Om du vill att dina skor ska se bra ut under en lång tid, skjut inte upp rengöringen till senare. Det är bäst att torka av dina skor med en fuktig trasa efter varje användning.

Om du har att göra med skor gjorda av mocka är allt du behöver göra att borsta ovandelen noggrant med en mjuk borste. Flytta den med vissa rörelser i en riktning så att hårstråna är jämnt fördelade. Detta kommer att få dina skor att se ut som om de precis kom ur lådan. 

Har det uppstått fula fläckar på dina ljusa tygskor? Vi vet hur man fixar det! Använd en gammal tandborste och en blandning av bakpulver, vatten och väteperoxid. Gnugga smutsen kraftigt och säg adjö till den en gång för alla!

Uppmärksamhet! När du rengör skor, glöm inte detaljerna. Tvätta dina snören regelbundet eller byt ut dem mot nya. Ett suddgummi kommer att vara bra för att rengöra skons gummidelar (t.ex. sidorna på sulan). Tänk också på att få bort smuts från innersulorna inuti skorna.

#2 Kom ihåg att regenerera

Regelbunden skorengöring kanske inte räcker när ogynnsamma väderförhållanden är inblandade. Vägsalt, snödrivor, långvarig exponering för solens strålar eller djupa pölar kan ha en destruktiv effekt på dina favoritskor. 

Av denna anledning, efter varje exponering av skor för sådana faktorer, är det nödvändigt att ta hand om korrekt regenerering. Om du märker bleka fläckar på ovandelen orsakade av solen, använd speciella balsam med ett färgämne för lädret.

Undrar du hur man hanterar fula vägsaltfläckar? Det är lätt! I Denna artikel vi har samlat några av de mest effektiva metoderna som hjälper dig att hantera dem på nolltid. 

Vill du spara dina genomdränkta skor? Se till att checka ut denna guide.

#3 Undvik att bära ett par skor varje dag

På tal om återhämtning, vi skulle gärna berätta ett annat knep. Du kanske blir förvånad över att veta att ingenting får dina skor att se bättre ut än att... undvika att bära dem varje dag. För att vara exakt rekommenderar vi absolut inte att gömma ett specifikt par längst ner i garderoben och ta på det från den stora klockan.

Det räcker dock att du för varje säsong har minst två par skor att ha på dig varje dag, som du tar på dig omväxlande. Tack vare detta kommer du att sakta ner slitageprocessen, och svetten som skapas som ett resultat av att stå på fötterna under lång tid kommer att kunna avdunsta fritt.

Om du har problem med att eliminera obehagliga lukter, kontrollera denna guide. Kom ihåg att börja med att identifiera orsaken till lukten och sätt sedan igång. Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är!

# 4 Se till att du förvarar dina skor ordentligt

För att kunna njuta av det oklanderliga utseendet på skor under lång tid räcker det inte med korrekt vård. Korrekt skoförvaring är lika viktigt. Det gäller både för att lagra dem mellan säsonger och på daglig basis. 

Tänk på att under inga omständigheter skapa högar med skor i hallen. Skor som vårdslöst staplas ovanpå varandra tappar sin form och snygga utseende. Som ett resultat kan fula böjningar uppstå på dem, och till och med sprickor och blåmärken som är svåra att bli av med. 

För att förhindra detta, håll vardagsskor bredvid varandra, och förvara dem du bär mer sällan i lådor. För att undvika deformationer i ovandelen, använd speciella skoträd. I budgetversionen kan du framgångsrikt ersätta dem med gamla tidningar rullade till bollar. 

Vill du veta hur du förvarar skor ordentligt så att de kommer att tjäna dig i många år? Eller kanske du undrar vad som är det bästa sättet att hålla dina skor i för att undvika skador? Vi har gett svar på dessa och andra frågor i vår skoförvaringsartikel.

#5 Polska läderskor regelbundet

När det gäller läderskor är regelbunden polering extremt viktig. Tack vare detta kommer dina skor att glänsa fenomenalt, och att hålla dem i oklanderligt skick blir mycket lättare. Som om det inte vore nog hjälper ett skokräm av god kvalitet dig att effektivt dölja repor och blåmärken. 

All den viktigaste informationen om att polera läderskor finns i denna guide. Se till att kolla upp det om du vill ta reda på hur ofta du ska putsa läderskor, och kolla även hur du gör för att få bästa resultat varje gång.

Ser du hur lätt det är?

Du kan själv se att det är väldigt enkelt att ta hand om dina skor och inte kräver några särskilda ekonomiska utgifter. Allt du behöver göra är att använda våra beprövade knep och dina favoritskor kommer att se ut som nya under lång tid. Lycka till!