Vilka skor ska man ha på en dejt?


Ska du på dejt? Om du vill göra ett gott intryck på din framtid eller nuvarande betydande annan, var noga med din outfit. En väl vald styling garanterar dig frihet och en känsla av självförtroende. Vi tipsar om vilka skor som passar för en dejt.

Det eviga problemet. Vi vet hur vi ska lösa det!

Även om metoderna för dejting har förändrats avsevärt under åren, och tack vare populära applikationer, har det blivit mycket lättare att hitta din partner, men problemet med vad man ska ha på sig har tyvärr kvarstått. Som tur är vet vi hur vi fixar det!

När du går på dejt vill du definitivt göra det bästa intrycket. Förutom karaktär och gott uppförande är ditt utseende också viktigt. Även om du inte ska döma en bok efter dess omslag, använder många människor denna aspekt när de lär känna den andra personen. Ta reda på vilka skor du ska välja så att du – oavsett dina planer – känner dig trygg under dejten.

Några tips att följa när du väljer dina dejtskor

För att hjälpa dig välja dina dejtskor har vi sammanställt några bra tips. Genom att följa dem kommer du säkert att se och må bra.

Först, uttryck din personlighet. Skor är ett bra verktyg för att hjälpa dig med detta. Lyssnar du på rock och gillar du mörk atmosfär? Om du inte ska på teater kan du bära stövlar eller stövlar istället för höga klackar eller skor.

För det andra, använd inte obekväma skor. Undvik också skor som du inte är säker på har bra passform. Du vill absolut inte att skavda klackar och smärtsamma blåsor ska förstöra dina planer!

För det tredje, om du är ny på höga klackar, är det bättre att gå för wedges med en extra plattform eller platta skor. Även om benen mot himlen kan locka med ett gudomligt utseende, kan en instabil gång orsaka förlägenhet för en potentiell framtida partner.

Eleganta dejtskor för honom och henne

Planerar du en resa till en exklusiv restaurang, teater eller café? Det är värt att se elegant ut för sådana tillfällen. Vi har förberett stylingförslag för henne och honom.

Klackar kommer att fungera bra med en klänning eller kjol. De behöver inte vara skyhöga klackar om du inte känner dig trygg i så höga stövlar. Ytterligare stabilitet kommer att tillhandahållas av klackar med fäste runt ankeln. Om du vill känna dig ännu mer bekväm, välj skor med stolpe eller hög klack. När du väljer eleganta skor för en dejt behöver du inte begränsa dig till bara höga skor. Ballerinor med charmiga dekorationer kommer att vara perfekta. 

Dricks: Köttfärgade skor kommer optiskt att förlänga dina ben och slanka din figur.

För män erbjuder vi låga skor. Herrskor finns oftast i neutrala, dämpade färger som du enkelt kan matcha med resten av din garderob. Sådana skor kommer att se bra ut i kombination med en noggrant struken skjorta och eleganta byxor.

Bekväma dejtskor för honom och henne

Dejten behöver inte ske på en exklusiv plats. Ett bra sätt att lära känna varandra är en lång promenad. När du väljer en är det värt att få de mest bekväma skorna, där inga avstånd kommer att vara hemska för dig.

Vad sägs om sportig elegans? Sneakers ser bra ut med chinos och en skjorta. Om du vill se och känna dig ännu mer avslappnad, välj jeans och en T-shirt med din favoritlaglogotyp. Dessa skor kommer också att fungera bra med romantiska, blommiga klänningar eller luftiga kjolar. Du kan också bära dem med leggings eller shorts. Inom mode är alla håll tillåtna!

Men om du vill se helt elegant ut utan att ge avkall på komforten, välj skor med platt klack. För kvinnor erbjuder vi bekväma ballerinor eller stövlar, och för män, loafers.

Dejtskor för varma och kalla dagar

På särskilt varma dagar kan du framgångsrikt ta på dig sandaler. Oavsett ditt kön, kom ihåg att ta hand om dina fötter i förväg. Bli av med förhårdnader på överhuden, återfukta hälarna väl och trimma naglarna noggrant. Om du inte kan ta hand om dem själv, istället för att bära strumpor, är det bättre att söka hjälp av en fotterapeut. Du vill verkligen inte skrämma din potentiella signifikanta andra!

Om du inte vill exponera dina fötter, satsa på espadrillor. Denna modell av skor kommer att vara perfekt för både kvinnor och män. Tack vare det andningsbara materialet, läderinnersulan och den bekväma sulan kommer inte ens den hetaste värmen att skrämma dig!

För frostiga dagar rekommenderar vi stövlar. För korta kjolar och klänningar kan du framgångsrikt välja en modell ovanför knäet. En bekväm, tjock häl ger dig stabilitet även på en hal yta. Men herrar kan välja snygga Chelsea-stövlar. Dessa skor är en passion för praktiskt taget allt och kommer att visa att du kan mode!

Skor är... en återspegling av karaktär

Skor är ett oansenligt plagg för många. Forskare i Kansas har dock visat att de kan spegla den andra personens karaktär, även när vi inte känner dem alls. Detta är särskilt värdefull information när du ska på din första dejt. 

Utseendet och skicket på skorna säger mycket om karaktären hos din potentiella signifikanta annan. Snygga skor i flashiga färger är en egenskap hos extroverta. Introverta kommer att prova ganska dämpade nyanser och klassiska modeller. Gamla, välbevarade skor tyder dock på att deras ägare eller ägare är en samvetsgrann och sentimental person. 

Som du kan se är skor ett extremt viktigt inslag i stylingen, speciellt om du ska på dejt. Med våra tips kommer deras val verkligen inte att vara problematiskt.