Vilka skor ska du ta med dig under majhelgen?


Långhelgen i maj är ett utmärkt tillfälle för en kort resa. Även om du kanske tror att packning för en weekendresa utanför stan inte är en särskilt komplicerad uppgift, kan skenet lura. Omväxlande väder och begränsat utrymme i ryggsäcken kan göra det svårt att välja skor. Om du inte håller dig till några regler som vi har samlat i den här artikeln.

Maj långhelg är precis runt hörnet!

Det är dags att börja nedräkningen till majhelgen! Eftersom den internationella arbetsdagen infaller på en måndag kan majhelgen med framgång förlängas till fem dagar. Det här är ett utmärkt tillfälle att komma ut ur staden. Oavsett om du tar med dig familj och vänner, eller går ut i det okända helt ensam, är det värt att förbereda sig ordentligt för en sådan resa.

Även om att packa för en några dagars resa verkar vara en inte särskilt komplicerad uppgift, kan skenet vara vilseledande. Omväxlande väder och begränsat utrymme i ryggsäcken kan göra det svårt att välja skor.

Som tur är har vi samlat några av de viktigaste reglerna som hjälper dig att undvika nerver och att bära onödig barlast. Vi kommer också att berätta vilka modeller av skor som fungerar bäst för långhelgen.

Hur packar man klokt inför långhelgen?

Planerar du en resa till majhelgen? Oavsett om du ska till bergen, vattnet eller storstaden måste du ta med dig några nödvändigheter. Weekendresor är vanligtvis korta, så du behöver inte en stor resväska fylld till brädden. 

De flesta tenderar dock att fylla hela utrymmet i en ryggsäck eller resväska, packa extra, onödiga saker "för säkerhets skull". Motstå denna frestelse. För att slippa bära onödig ballast med dig behöver du bara packa klokt.

Ta 3 outfits för en omväxling, flera set underkläder, kosmetika, telefonladdare och naturligtvis - skor. Undrar du vilka modeller du ska ta med dig? Du har kommit till rätt ställe! Vi berättar gärna vilka skor du ska packa för långhelgen.

Vi väljer skor till majhelgen

I grund och botten är skor för långhelgen värt att anpassa efter dina planer. Kommer du tillbringa majhelgen i fjällen? Du behöver vandringsskor av god kvalitet. Gå till vattnet? Glöm inte bekväma flipflops. Ska du besöka gamla stan? Se till att ta med dig bekväma sneakers. 

Glöm inte att kolla väderprognosen innan du åker. Detta gör att du kan undvika besvikelser och omintetgöra dina planer när du bara har tygsneakers med dig och hela majhelgen visar sig vara regnig.

Förutom skor som du kommer att bära varje dag, överväg ett par eleganta skor som får dig att känna dig riktigt speciell vid middagen på en restaurang. Damer kan packa bekväma höga klackar och herrar polerade skor.

Bekvämlighet framför allt

När du väljer skor för majhelgen, ta hand om din komfort. När allt kommer omkring går du inte hemifrån för att klaga på blåsor och liktornar. Under inga omständigheter bör du ta med dig skor som du aldrig har använt förut. I de flesta fall tar det tid för ett nytt par att anpassa sig till dina fötter och inte orsaka obehag. 

Förutom rätt storlek är det viktigt att dina skor är lätta och att det inte tar evigheter att ta på och av dem. Istället för höga snörstövlar i militär stil, välj bekväma slip-on espadrillor eller sportskor.

Innan du packar in dina skor i resväskan, se till att prova dem i slutet av dagen för att säkerställa att den naturliga svullnaden som uppstår vid denna tidpunkt inte kommer att vara ett hinder för kvällspromenader.

majhelg i en storstad

En stor stad är... mycket sightseeing. För att kunna röra sig bekvämt bland de imponerande monumenten och moderna byggnaderna krävs bekväma platta skor. Välj en lätt modell med en naturlig fotbädd som ger dig allt du behöver.

Utöver klassiska sportskor kommer fashionabla sneakers som ser fenomenala ut både i sällskap med byxor och klänningar att vara perfekta. Låt dig inspireras av våra förslag:

- svarta damsportskor

- grå damsneakers

- svarta sportsneakers för män

- sportskor för män med svarta inlägg

Maj helg vid vattnet

En picknick vid havet eller vid sjön är en riktig njutning för vattenälskare. Får du en vårsol, åker motorbåt eller kanske bygger stora slott med barnen? Oavsett dina planer behöver du bekväma flip flops. Kolla in dessa modeller:

- lila tofflor i mocka för kvinnor

- skumtofflor för män

- blå flip flops för flickor

- gula barntofflor med ankmotiv

Maj helg i fjällen

De majestätiska bergen njuter av fantastiska vyer, inte bara på vintern. Så varför inte tillbringa majhelgen i naturens sköte och beundra dess skönhet från höga toppar? Du behöver ett par bekväma vandringsskor för att klättra dem. Vi har samlat den viktigaste informationen om detta ämne i artikel om denna sko.

Maj helg i din stil

Nu när du vet vilka skor du ska ta med dig till majhelgen kan vi bara önska dig en trevlig majhelg!