Vi väljer vinterlöparskor


Gillar du att springa? Låt inte den kommande vintern hindra dig från att göra denna fysiska aktivitet. Skaffa termiska underkläder och ett par passande skor som ger dig det nödvändiga skyddet mot frost och ogynnsamma väderförhållanden. Här är några tips på vad du ska titta efter när du ska köpa vinterlöparskor.

Vädret spelar ingen roll!

Vinterväder behöver inte hindra dig från att springa. Oavsett om du vill hålla dig i form eller bara utöva din hobby, med rätt attityd och rätt utrustning kan du framgångsrikt träna även under kalla och snöiga dagar.

Kom ihåg att värma upp och planera din rutt i förväg. Om du vill undvika att bli förkyld, se till att skaffa vinterprylar – termounderkläder, en funktionsjacka av vind- och vattenavvisande material, varma handskar, ett pannband eller en mössa och så klart rätt skor.

Undrar du vad du ska titta efter när du köper dem? Lär känna våra tips, tack vare vilka du enkelt kommer att göra rätt val och du kommer att kunna ge dig ut på vägen utan problem. Låt oss börja!

Säger nej!" blöta strumpor

Under inga omständigheter ska du springa på snötäckta vägar i klassiska sportskor. Även om du utrustar dig med speciella löphandtag för att förhindra halka, kan ovandelen utan hydrofobt system börja bli blöt snabbt. På så sätt kan du utsättas för att blötlägga dina strumpor, förfrysning eller förkylning.

I vissa fall, när vintern inte är särskilt hård och rutten är helt snöfri, har du råd att köpa ett extra innerfoder för att skydda dina fötter från frost och installera det i dina favoritträningsskor.

För maximal termisk komfort, välj höga strumpor, gärna gjorda av merinoull. Kom ihåg att varje medalj har två sidor. Var noga med att inte överhettas, eftersom det också kan få obehagliga konsekvenser.

Satsa på hydrofoba lösningar

Den allestädes närvarande snön kan börja tränga in i skons insida genom ovandelen och göra att fötterna blir blöta och som ett resultat sjukdom. För att förhindra att detta händer, välj skor med ett speciellt membran som håller vattnet utanför. 

Var också uppmärksam på den lämpliga utformningen av plös- och snörsystemet, vilket kommer att förhindra att smältande snö och vatten kommer in i skon.

Var synlig på vägen

Det blir snabbt mörkt på vintern. Om du gillar att springa runt efter jobbet kommer du sannolikt att behöva möta dåliga ljusförhållanden. Många tillverkare av löparskor är medvetna om detta, gör löparnas säkerhet en prioritet och sätter reflexer på skorna.

Om dina löparskor inte har inbyggda reflexer kan du framgångsrikt installera dem själv. Allt du behöver göra är att köpa speciella reflekterande klistermärken som ökar synligheten på vägen.

Ta hand om dragkraften

Dragkraft, dvs vidhäftning till marken, är en aspekt som är särskilt viktig på vintern. När du väljer att träna på ett snöigt underlag behöver du inte oroa dig för att halka, så länge skorna du väljer är utrustade med en halkfri, gummisula med inlägg.

Gör dina anklar stabila

Att springa i djup snö kan bidra till en potentiell vristvridning. En vinglig, ojämn yta kräver mer stabilitet för dina anklar. Välj skor med en styvare ovandel som garanterar perfekt stöd. Se också till att knyta dina snören väl.

Vinterlöparskor för honom och henne - träffa våra favoriter

Om du letar efter skor med en stark och slitstark ovandel tillverkad i teknik som ger stöd, dynamik och komfort, välj Nike React Infinity Run Flyknit löparskor från vinterkollektionen 2021. Tack vare den större mängden gummi i yttersulan behöver du inte oroa dig för vidhäftning mot marken, och det ökade skummet inuti skon kommer att ge dig ojämförlig komfort och effektiv isolering från marken.

Skor är ett annat rekommenderat alternativ Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX. Ett speciellt lager av material kommer att skydda dina fötter från fukt, och den vattentäta ovandelen gör att du kan springa även under de svåraste förhållandena. Anmärkningsvärt är avskrivningssystemet och den hållbara slitbanan, som garanterar dig naturligt stöd.

Vad sägs om skor Nike React Miler 2 Shield från vinterkollektionen 2022? En speciell PFC-fri beläggning skyddar dina fötter från regn och håller dig torr även under regniga dagar. Tillverkaren i denna modell använde också en slitstark slitbana (inspirerad av däck), tack vare vilken löpning på hala underlag blir lika effektiv och behaglig som på klara dagar. Det är värt att tillägga att skons plös har sytts på sidorna, vilket ger skydd mot regn och vind.

Ge inte upp din favoritsport under ogynnsamma förhållanden

Som du kan se behöver frost, snö och kyla inte hindra dig från att utöva din favoritsport. Allt du behöver göra är att förbereda dig ordentligt för de rådande väderförhållandena och du kan framgångsrikt gå framåt!