Vi väljer stövlar för problematiska ben. Lär dig effektiva tips


Korta ben, kraftiga vader eller sneda knän kan vara en utmaning när du ska välja stövlar. Om du dessutom har problem med att välja rätt par av dessa vinterstövlar, har du kommit till rätt plats. Vi vet effektiva tips tack vare vilka du hittar de perfekta stövlarna även för de mest problematiska benen.

Beprövade tips tack vare vilka du enkelt kan välja stövlar för problemben

Om du vill framhäva styrkorna i din figur kan rätt par skor definitivt vara till hjälp. Kom ihåg att dåligt valda skor kan förstöra även den vackraste stylingen.

För att förhindra att detta händer, följ några av tipsen som vi har tagit upp i den här artikeln och njut av perfekt matchade stövlar för även de mest problematiska benen. Att jobba!

Undvik att skära av benen visuellt från resten av kroppen

Många ägare av problematiska ben undrar vad de ska göra för att se fördelaktiga ut i stövlar. En av de grundläggande reglerna att följa är att undvika att visuellt skära av dina ben från resten av kroppen.

Att omedvetet skapa en avskärningslinje kan få den delen av kroppen att verka ännu mer massiv eller kortare än den verkligen är. För att förhindra att detta händer är allt du behöver göra att ta hand om färgharmonin i området.

Om du ska ha svarta leggings eller mörka, tjocka strumpbyxor, undvik beiga stövlar. Välj istället en svart modell. Denna princip fungerar åt båda hållen. För utsatta ben kommer skor i en nyans som liknar din hy att fungera mycket bättre än mörka stövlar.

Vilka stövlar ska du välja för feta kalvar?

Oavsett om dina massiva vader är resultatet av hårt arbete på gymmet eller den naturliga formen på din kropp, kan det vara en utmaning att välja stövlar.

Att ta på sig slip-on boots kan vara en riktig mardröm för kvinnor med feta vader. Det begränsade utrymmet inuti skon går vanligtvis inte hand i hand med ett massivt ben. Ge upp sådana skor och fokusera på komfort och funktionalitet. 

Om du bryr dig om komfort och estetiskt utseende, leta efter det stövlar med elastisk kant längs dragkedjans ovandel. Skor som knäpps med spännen eller fungerar lika bra snörda.

På så sätt kan du anpassa dem till vadens bredd på nolltid och förhindra onödiga nerver när du tar på dig skorna. 

Var också uppmärksam på materialet från vilket stövlarna gjordes. Undvik syntetiska material som är oflexibla. Naturmaterial som läder och mocka är de mest stretchiga. Det är de som kan anpassa sig till formen på benen över tid, vilket ger dig den komfort du behöver.

Vilka stövlar att välja för korta ben?

Med korta ben behöver du inte begränsa dig till höga klackar. Välj skor nära benet som gör din siluett optiskt längre.

Var uppmärksam på närvaron av en iögonfallande dragkedjasom kommer att skapa en ytterligare illusion av längre ben. Vertikala detaljer är också välkomna.  

Knäskor i motsats till utseenden kan de visa sig vara din allierade. Matchar du dem med färgen på de nedre plaggen, till exempel byxor eller kjol, kan du vara säker på att du kommer att lyckas skapa den önskade vertikala linjen med oavbruten löpning. På så sätt kommer du att få benen att se mycket längre ut.

Vilken längd på stövlar att välja för problemben?

Det bästa valet för kraftiga kalvar kommer att visa sig vara stövlar som slutar strax under knät. Längre modeller kan också se bra ut. Var dock noga med att de inte är för täta. 

Ge dina lår tillräckligt med utrymme för att förhindra ett fult veck över knäet. Välja modell med bredare ovandel tillägnad ägare av massiva ben.

Om ditt problem är korta ben, se upp för stövlar, som bör sluta under knät som standard. I ditt fall är det troligt att överdelens ände löper över mittlinjen av knät, vilket gör det obekvämt.

För att undvika detta, välj över knästövlarna. Dessa skor kommer inte bara att ge dig en extra dos värme, utan också få dina ben att se mycket längre ut.

Vilken klack på stövlar fungerar för problemben?

När du väljer höjden på hälen, var uppmärksam på de planerade aktiviteterna i första hand. Skyhöga stövlar kommer säkert att vara perfekta för större utgångar, men när du springer i timmar på jobbet eller runt i staden kan de ställa till problem. 

Om du är en relativt lång ägare av kraftiga vader, ge upp tunna klackar i stövlar. Att bära dessa skor kan få dina ben att se ännu mer massiva ut. Välj istället en rejäl stolpe eller kil. Platta stövlar kommer också att visa sig vara en bra lösning.

För små damer med korta ben är höga, tunna klackar perfekta. På detta sätt kommer du att skapa en illusion av ben upp mot himlen, och din siluett kommer att se mer harmonisk ut.

Problematiska ben är inga problem!

Man kan se att problematiska ben inte behöver vara ett problem när man väljer stövlar. Tack vare våra tips kommer denna uppgift att visa sig vara mycket enklare än du först trodde.

Allt du behöver göra är att uppmärksamma några aspekter och du kommer att kunna njuta av en fantastisk look under hela höst- och vintersäsongen!