Vi väljer skor till trädgården. Kolla vad som är värt att uppmärksamma


Våren kommer, och du är mer och mer villig att gå ut i friska luften? Kan du inte vänta med att se de blommande blommorna äntligen njuta av ögat efter att ha gått ut i trädgården? Vi känner den här känslan perfekt! För att göra tiden i trädgården så trevlig som möjligt är det värt att skaffa rätt skor. Vi tipsar om vad du ska titta efter när du köper trädgårdsskor.

Vår åh det är du!

Alla tecken på himlen tyder på att våren kommer! Äntligen kommer du att kunna tillbringa tid som du gillar mest - att koppla av i trädgården. Oavsett om din favoritaktivitet är att plantera blommor eller läsa böcker i naturen som omger dig, bryr du dig verkligen om maximal komfort. 

För att göra tiden i trädgården ännu roligare är det värt att skaffa rätt skor. Undrar du vilka aspekter du bör tänka på när du köper skor till trädgården? Du har kommit till rätt ställe! I vår guide hittar du beprövade tips. Att jobba!

Vilka skor är lämpliga för att arbeta i trädgården?

För många människor är trädgårdsarbete en hobby som ger maximal avkoppling. Det är dock värt att komma ihåg att arbetet i trädgården är ganska fysiskt krävande. Att böja sig ner, knäböja och stå i långa timmar kan få din kropp att slutligen vägra lyda dig, och drömmen om en sagoträdgård full av färgglada blommor kommer att spricka som en såpbubbla. 

Om du inte vill att outhärdlig fotvärk ska följa med dig, se till att dina skor för trädgården är så bekväma som möjligt. Läs vidare för att ta reda på hur du tar hand om din komfort.

Rätt storlek är viktigt

Om du vill att tiden i trädgården ska vara så trevlig som möjligt, se till att ha på dig bekväma skor. Se till att storleken passar perfekt. När du väljer skor för trädgården, kompromissa inte! För tighta, såväl som för lösa skor kommer snabbt att ge dig en svår tid och kommer att hamna längst ner i din garderob. 

För att undvika att slösa pengar, se till att passformen är perfekt i både längd och bredd. Välj skor för trädgården där tårna får tillräckligt med utrymme och hälarna inte sticker ut. Alla beprövade tips om att välja skor vad gäller storlek finns i Denna artikel.

Fotskydd är nyckeln till framgång

När du väl vet vilken storlek på trädgårdsskor du ska välja, se till att den yttre beläggningen som täcker dem är tillräckligt hållbar. Tack vare detta kommer dina fötter att ha tillräckligt skydd, inte bara från väder och vind, utan också från eventuell glidning av trädgårdsredskap från dina händer. 

Utöver skyddet från utsidan, var uppmärksam på egenskaperna hos insidan av skon. Innersulan ska vara gjord av ett mjukt material som dämpar dina fötter när du arbetar i trädgården. Och på tal om innersulan, glöm inte att den ska vara gjord av naturmaterial. Detta gör att du kan undvika problemet med överdriven svettning av fötterna.

Det enda viktiga

Även om det kan tyckas att sulorna på trädgårdsskor inte spelar så stor roll, låt oss bevisa att du har fel. När du arbetar i våta eller till och med leriga förhållanden ökar sannolikheten för att halka avsevärt. 

Om du bryr dig om din säkerhet, välj sulor av halkfria material, till exempel gummi. Tack vare detta kommer ditt grepp på marken att öka, och du kommer att undvika smärtsamma fall.

Lätt att underhålla

En annan egenskap som trädgårdsskor bör uppfylla är enkel underhåll. Välj skor gjorda av material som snabbt kan torkas av eller tvättas med en trädgårdsslang när smuts dyker upp på dem. Undvik ljusa textilier på ovandelen, som snabbt blir smutsig, och att rengöra dem kommer att vara ett mirakel. 

Helst kommer dina trädgårdsskor att ha uttagbara innersulor. Tack vare detta, efter en lång dag med "smutsigt" arbete i trädgården, kan du enkelt uppdatera dem.

Snabb att ta på och av

Det är också värt att se till att det inte tar på och ta av skor för trädgården är tidskrävande. Snörskor kommer sannolikt inte att vara din allierade. Satsa istället på slip-on skor som du snabbt kan ta av dig när du genom fönstret märker att potatisen som lagas till middag plötsligt började koka.

Vad mer bör du tänka på när du köper trädgårdsskor?

Efter kraftiga nederbörd eller vattning av blommor eller gräs slutar ofta gå ut i trädgården med blöta strumpor. För att förhindra detta, välj skor gjorda av vattentäta material.

Vissa trädgårdsmästare använder speciella kemikalier för att bli av med skadedjur. Se i så fall till att dina fötter är försedda med maximalt skydd mot deras stötar. Alla typer av hål i sulan eller ovandelen kan vara förödande. Av denna anledning, så snart du märker denna typ av skada, se till att byta ut dina trädgårdsskor med nya.

Ser du hur lätt det är?

Oavsett om du är en ivrig trädgårdsmästare eller bara njuter av naturen omkring dig är det viktigt att ha ett par bekväma trädgårdsskor. Vi tror att våra tips hjälper dig att göra rätt val.