Vi väljer skor för svettiga fötter


Överdriven svettning i fötterna är ett vanligt problem som gör livet svårt för många människor, oavsett kön. Lyckligtvis finns det gott om beprövade sätt att hantera det effektivt. En av dem har de rätta skorna på sig. Kolla vad du ska leta efter när du letar efter skor som hjälper dig att bli av med den obehagliga lukten.

Effektiva medel mot svettiga fötter

Dina fötter svettas överdrivet mycket, och en oväntad inbjudan på kaffe till vänner ger dig gåshud vid tanken på att behöva ta av dig skorna? Koppla av! Det finns gott om beprövade sätt att effektivt hantera problemet med överdriven svettning av fötterna. För huskurer som ger dig de bästa resultaten, se denna guide.

Men ofta kanske inte ens dessa räcker om du bär fel skor. Vissa material ökar helt enkelt den obehagliga lukten, så det är bättre att undvika dem.

Vilka skor ska man undvika för att förhindra obehaglig lukt?

Fötterna, jämfört med resten av kroppen, innehåller flest svettkörtlar per centimeter. Mer exakt, det finns cirka 125 000 av dem på var och en av dem! Det är inte konstigt att den här delen av kroppen svettas rejält, speciellt när du åtföljs av illasittande skor många timmar varje dag.

Gummigaloscher, plastballerinor eller sneakers av plast är den perfekta miljön för att generera obehagliga lukter. Om du av någon anledning måste bära den här typen av skor, se till att köpa absorberande eller deodoriserande innersulor som effektivt tar bort fukt och förhindrar överdriven svettning.

Utöver lämpligt val av material som skorna är gjorda av, se till att storleken är rätt anpassad och ger dina fötter tillräckligt med utrymme att andas. Skor som är för tighta pressar dina tår, vilket gör att dina fötter svettas mer. Med andra ord, om dina tår kläms inuti skorna kommer luftflödet till denna zon att minska märkbart, vilket ökar temperaturen samtidigt. Du vill väl inte skapa en ångbastu i dina skor?

Vilka skor är bäst för svettiga fötter?

Nu när du vet vilka skor som är bäst att undvika för att förhindra spridning av bakterier, är det dags att ta reda på vilka skor som är bäst för svettiga fötter.

När du letar efter ett par nya skor, se till att använda material som andas som inte blockerar luftcirkulationen. Ett av de mest uppenbara valen är naturligt läder, som definitivt visar ovanstående egenskaper. Andra naturliga material, som mocka, nubuck eller canvas, kommer också att fungera perfekt, vilket ger dig en känsla av fräschör oavsett dina planer. 

Vi är dock medvetna om att läder- eller mockaskor definitivt inte kommer att klara provet i gymmet, och det är förmodligen här du upplever problemet med överdriven svettning av fötterna mest. För att förhindra detta, välj specialdesignade membran och mesh som har skapats enligt teknik som reglerar temperaturen på fötterna. 

Tack vare detta - oavsett om du är på jobbet eller tränar - kommer du att hålla dig bekväm och fräsch hela dagen och du kommer att kunna utföra dina ärenden utan att bli distraherad av en obehaglig lukt.   

Vad mer att vara uppmärksam på?

För att se till att dina fötter inte luktar illa när du tar av dig skorna finns det tre saker att tänka på nedan. 

Först strumpor

Att bära rätt skor med fel strumpor kan vara kontraproduktivt och få fötterna att svettas rejält. Undvik strumpor av syntetiska tyger som kan göra det svårt eller till och med omöjligt att bli av med fukt. Förutom naturliga material, som bomull eller bambu, kan du köpa speciella strumpor för idrottare, som tack vare ytterligare små hål säkerställer ordentlig ventilation och effektivt avlägsnar fukt, vilket minimerar obehagliga lukter.

En effektiv lösning som rekommenderas för personer som kämpar med överdriven svettning i fötterna är att bära extra strumpor med sig. Du kan förvara dem i ryggsäcken, handväskan eller i en låda på jobbet så att du omedelbart kan fräscha upp dina fötter när du känner att de helt enkelt är blöta. 

För det andra, använd byte av skor

Oavsett säsong bör din kollektion innehålla minst två par skor för varje säsong. Undvik att bära samma skor varje dag. Ta en paus på minst en dag innan du bär dina skor igen för att låta dina skor torka helt. På detta sätt kommer du att vara säker på att du inte skapar en idealisk miljö för spridning av bakterier och bildandet av obehagliga lukter.

För det tredje, välj innersulorna därefter

Den sista men inte mindre viktiga aspekten som gynnar fötternas fräschör är skoinlägg. Välj de som är gjorda av naturligt läder eller välj teknik som är dedikerad till överdriven svettning. Du kan läsa mer om det i vår innersula guide.

Dålig lukt är inte allt!

Kom ihåg att dålig lukt inte är allt du kan förvänta dig av att bära fel skor. Att välja syntetiska tyger som inte andas i kombination med en snäv storlek är inte bara boven till obehagliga lukter, utan även andra problem som nagelsvamp eller så kallad nagelsvamp. fotsvamp. Lyckligtvis kommer du, genom att följa våra tips, att kunna undvika dessa obehag.