Vi väljer skateboardskor


Skateboard är din passion? Om du har gjort det en kort tid kanske du inte har rätt skor ännu. Kolla vilka aspekter som är värda att uppmärksamma när du köper brädskor så att de tjänar dig så länge som möjligt, och att göra tricks i dem var en piece of cake för dig!

Ta reda på svaren på vanliga frågor

Om du ska börja åka skateboard, utöver ett ordentligt profilerat däck, lastbilar, hjul, lager och fästen, se till att skaffa några brädskor. Om du tvivlar på varför det är värt att lägga pengar på dem, eller om du undrar vilket material du ska välja och vad du ska tänka på, är du på rätt plats. 

När vi tänker på dig har vi förberett svar på de vanligaste frågorna om skateboardskor. Bekanta dig med dem innan du köper ditt första (eller nästa par) och du kommer inte att ångra dig!

Varför ska du köpa skateboardskor?

Undrar du varför det är värt att köpa skateboardskor? Det är lätt! Sådana skor kommer att avsevärt öka ditt grepp på bänkskivan, samtidigt som du minskar känslan av stötar.

Dessutom kommer den att ge dig tillräckligt stöd när du gör tricks, och samtidigt - tack vare en specialdesignad konstruktion - kommer den att tjäna dig längre och kommer inte att slitas ut lika snabbt som klassiska sneakers eller sneakers.

När du investerar i skateboardskor, glöm inte att köpa specialprofilerade innersulor till dessa skor. Tack vare detta kommer dina leder att förses med ytterligare skydd, och dina anklar, knän och fötter kommer att få ojämförlig dämpning.

Vilket material fungerar bäst? Lär känna för- och nackdelar

När du väljer brädskor är det värt att ägna särskild uppmärksamhet åt materialet från vilket de är gjorda. Du vill verkligen inte att dina skor ska falla isär så fort du gör några knep.

Om du letar efter något starkt, hållbart och extremt hållbart kanske det kommer att fånga din uppmärksamhet naturläder. Kom dock ihåg att trots många fördelar är detta material väldigt styvt, vilket kan göra det svårt att göra tricks.

Mocka är ett annat material som används vid tillverkning av skateboardskor. Den är tunn, luftig, motståndskraftig mot nötning och definitivt väldigt snygg. Mocka kan dock hålla kvar fukt inne i skon, vilket gör att dina fötter svettas rejält. 

Skateboardskor kan också göras av dukar. Detta tyg är lätt och luftigt. Men om du bestämmer dig för klassiska sneakers, var medveten om att de inte kommer att vara särskilt hållbara och att det snabbt kommer hål och skavsår på dem.

Vad ska man tänka på när man köper brädskor?

Utöver materialet finns det flera aspekter att tänka på när man letar efter de perfekta skateboardskorna. Vi har diskuterat de viktigaste av dem. 

Adhesion

Om du inte sköter det ordentliga greppet mot marken kommer du säkerligen att få många okontrollerbara fall som lätt hade kunnat förhindras. För ett perfekt grepp på brädan, och samtidigt ha mer kontroll över brädan, ta på dig skor med gummisula. 

Häl- och tåskydd

Häl- och tåområdena är de områden som är mest nötningsbenägna för skateboardskor. Om du vill eliminera detta problem, och samtidigt känna dig mer bekväm när du gör tricks, välj skor med extra skydd på dessa platser. 

bekvämlighet

En lika viktig aspekt är maximal komfort. Förvisso kan ingen skridskoåkare föreställa sig att utföra mer eller mindre komplexa sådana knep i obekväma skor. Undvik både åtsittande och lösa skor. Satsa på maximal passform för att få maximalt roligt av att åka skridskor. 

Stil

Att välja skor till skateboard, var också uppmärksam på stilen. Men sikta inte på de dyraste modellerna, eftersom skateboard främjar skador. Som ett resultat kan behovet av att byta ut skor med nya vara mycket oftare än med skorna du bär varje dag.

Vilka skor ska man välja för skateboardåkning?

Valet av skateboardskor är riktigt brett. Du undrar mellan slip-ons glida påstövlar, ankelboots eller kortare sneakers? Vi förklarar de viktigaste skillnaderna! 

typ skor slip-on de är så lätta och tunna att du lätt känner bänkskivan under fötterna, vilket gör det lättare att kontrollera den. Dessutom är de extremt snabba att ta på, så de är perfekta för skridskoåkare som tar med sig ett par extra skor till parken. 

Stövlar är ett annat populärt alternativ bland skridskoåkare. Även om den här typen av skor ger dig maximal rörlighet, kan den orsaka allvarligare skador i händelse av ett fall. Dina anklar kommer trots allt inte att skyddas på något sätt!

Stövlar till skillnad från kortare sneakers kommer de att skydda dina anklar när du tappar balansen. På grund av den specifika konstruktionen kan de dock verka styvare, vilket gör manövreringen i dem märkbart svår. 

Som du kan se finns det ingen enskild rätt lösning och en gyllene medelväg. Av denna anledning är det värt att prova olika modeller och kontrollera vilken som är mest bekväm för dig. Bortsett från personliga preferenser, överväg den budget du är villig att spendera på skateskor.