Vi väljer de bekvämaste tofflorna


Efter en hård dag i full fart drömmer många om att komma hem så fort som möjligt. Inte konstigt! Det finns inget trevligare än att byta ut dina skor, som du har burit i många timmar, mot bekväma tofflor, där dina fötter äntligen kan vila. Vi tipsar om varför det är värt att investera i bekväma tofflor och vad man ska vara uppmärksam på när man köper dem.

Tja överallt men hemma är bäst

Oavsett om du har en lång dag på jobbet bakom dig eller många timmar aktivt tillbringat utomhus så drömmer du säkert om en stund för dig själv.

Efter att ha kommit in i huset kan du äntligen slappna av och byta ut skorna som varit med dig för sista gången till bekväma tofflor. Detta mycket värdefulla ögonblick. Dina fötter kan äntligen vila och regenerera för att vara i toppform när du tar på dig skorna igen och ger dig ut på vägen.

Varför är det värt att investera i bekväma tofflor?

Bekväma tofflor ger dig ojämförlig komfort när du går runt i huset eller hotellrummet. Om dina fötter är känsliga är det verkligen inte den roligaste aktiviteten att gå på ett kallt golv.

Men tofflor håller inte bara dina fötter behagligt varma. De skapar också en känsla av mysighet och en hemtrevlig, trevlig atmosfär. I samma ögonblick som du kliver in genom dörren och byter skor mot ett par tofflor känner du dig äntligen som hemma. 

Dessutom råder fotterapeuter dig att undvika att gå barfota runt huset. Tofflor ger inte bara en rad fördelar för fötterna, utan även för rygg, höfter och knän. Allt tack vare den goda stötdämpningen som orsakas av hårda ytor, som träpaneler, eller keramiska plattor för kök eller badrum.

Vad ska man titta efter när man köper tofflor?

Nu när du vet varför det är värt att investera i bekväma tofflor undrar du säkert vilka aspekter du bör vara uppmärksam på när du köper dem.

Följ först storleken. Under inga omständigheter bör du köpa för snäva tofflor. På så sätt kommer dina fötter att ha otillräckligt utrymme, vilket kan orsaka smärta och obehag. Undvik också att köpa för stora tofflor. De kan glida av benen och skapa en fara när de går i trappor. 

För det andra, var uppmärksam på materialet från vilket tofflorna är gjorda. På sommaren väljer du luftiga modeller med öppna fingrar, och på kalla vinterdagar, välj fluffiga modeller med högre konstruktionsgrad. Det viktigaste är att dina fötter ska vara mjuka och sköna.

För det tredje, överväg ytan du kommer att gå på. Om de flesta rummen i ditt hem har mattor, kommer skor med halkfria sulor inte att behövas. Men när du har att göra med hala kakel och paneler, se till att sulan på dina skor är gjord av halkfria material. På så sätt förhindrar du fall.

Slip-on eller stängda tofflor?

När man väljer tofflor undrar många om man ska välja en slip-on eller byggd modell. Allt beror på dina preferenser.

Tofflor med öppen tå rekommenderas för personer med fotvårdsproblem. Inåtväxande naglar och onykolys, det vill säga lossning av nagelplattan från sängen, är bara några av de störningar som kräver att man bär flip-flops runt huset.

Slip-on tofflorna går också snabbt att ta på och av. När det gäller slip-on tofflor tar det lite längre tid, men du kan vara säker på att ditt ben inte glider ur skon. Av denna anledning rekommenderas uppbyggda modeller för äldre och barn som kan ha problem med att hålla balansen.

De kan visa sig vara den gyllene medelvägen tofflor med ett elastiskt band inbyggt i hälområdet. I sådana flip-flops hemma förses tårna med rätt utrymme och foten sitter stadigt på skon.

Fluffiga tofflor för vintern

På frostiga dagar älskar nästan alla att omge sig med fluffiga saker. Så varför inte välja tofflor gjorda av varm päls, som perfekt kommer att ta hand om känslan av värme under vintersäsongen?

Om du föredrar stängda tofflor, gå för klassiska tofflor med extra isolering. Om du gillar att leka med mode, välj en original modell med leopardmönster. För män rekommenderar vi uppbyggda sådana tofflor gjorda av naturligt sämskskinn med halkfri gummisula.

Vad sägs om flipflops i päls? Dessa tofflor är perfekta för människor som inte gillar att ha strumpor runt huset. Om du generellt väljer okonventionella lösningar, välj söta tofflor med bilden av en val eller Koala björn. Vem sa att söta husdjur bara är reserverade för småbarn?

Luftiga tofflor för sommaren

På sommaren, välj luftiga modeller där dina fötter inte kommer att svettas. De kommer att visa sig vara ett utmärkt val klassiska marinblå tofflor.

Om du råkar komma in i din närbutik med tofflor, gör det modell med en elegant dekoration. Den otvivelaktiga fördelen med dessa flikar är användningen av naturliga material som andas. Det är också värt att uppmärksamma skons anatomiska profilering, som bär på ett antal hälsofrämjande egenskaper, som att förbättra blodcirkulationen och minimera risken för åderbråck.

Hur ofta ska tofflorna bytas ut?

Tofflor är en av de populäraste julklapparna av en anledning. När allt kommer omkring, vem är inte glad över att se ett par nya fluffiga tofflor med ett sött motiv?

Tyvärr har flipflops runt huset en stor tendens att slitas ut. Därför bör de bytas ut regelbundet, helst en gång om året. Den samlade smutsen och döda huden inuti dem kan bidra till bildandet av fotinfektioner.