Vandringsskor


Våren förstör oss inte i år, men den långa majhelgen närmar sig redan! Ska du någonstans eller stannar du hemma?

Våren förstör oss inte i år, men den långa majhelgen närmar sig redan! Ska du någonstans eller stannar du hemma? Oavsett behöver du rätt skor! Eftersom en resa i det okända i fel växel kan resultera i en obehaglig överraskning. Vissa platser, särskilt berg, behöver en lämplig miljö. Men långsamt, låt oss ta en titt på skorna som kan vara användbara under en aktiv helg.

Många människor kommer att gå till fjällen på helgen i maj. Frågan om skor verkar vara mycket enkel. Teoretiskt sett vet vi alla att lämpliga skor är nödvändiga i bergen, men är det verkligen det?

Källa: demotywatory.pl

 

Jag antar att alla bergälskare tittar på den här bilden med en känsla av skräck. Om du inte vill betala för en resa i den dyraste taxin i världen, det vill säga den ovan nämnda GOPRU -helikoptern, beväpna dig med bekväma och lämpliga skor.

Uppsättningen av regler för att välja vandringsskor börjar med de grundläggande reglerna för att välja skor i allmänhet. Först och främst måste skorna ha rätt storlek för fotens storlek. För det andra, även om skorna är av rätt storlek, kan de inte skada någonstans. Nu går vi in ​​på en högre komplexitet. När vi är i bergen spenderar vi vanligtvis 8-10 timmar på fötterna och under denna tid är skorna på fötterna hela tiden och jobbar mycket hårt. Under påverkan av träning, temperatur och andra faktorer svullnar fötterna och kalvarna, varför det är mycket bra att prova skorna på kvällen, när benet redan är trött. Ivrig bergsklättrare föreslår att du ska köpa skor som du bekvämt kan bära även när du tar på dig två par strumpor. Bättre säker än ledsen, men om du inte planerar att gå i bergen på vintern eller sen höst är det inte en nödvändig faktor.

 

En annan viktig aspekt av att välja fjällstövlar är överdelen. I alpinstövlar ska överdelen nå över fotleden för att förhindra smärtsamma stukningar. Kom ihåg att sulan ska vara tjock men flexibel och nödvändigtvis full av spår! De skyddar dig från att gå utför som skidor!

 

Det finns flera regler, men det är värt att komma ihåg dem eftersom skor i bergen är en investering i din egen säkerhet, det är en sådan försäkring för hela kroppen.

Om du inte planerar att bestiga Orla Perć kan du också välja skor som utan tvekan kommer att vara användbara när du vandrar i plan terräng. Du kan sedan välja överdel ovanför fotleden och en mer flexibel sula.

 

 

Kom ihåg de små fötterna! När allt kommer omkring går barn också till fjällen!

 

Nu, full av kunskap, kan du gå vart dina ögon bär dig.

Ha en bra picknick! :)