Trekking - vilka skor att välja?

Man skulle vilja säga att det verkligen är bekvämt, men det hjälper oss inte mycket när vi väljer rätt skor. Faktum är att det finns många tips som hjälper dig att slutföra layette för att besöka de förtrollande bergsstegen och mer. Idag vill vi samla dem i en förnuftig artikel som väsentligt kommer att mildra problemet vid val av skor för vandring.

Dessutom använder vi allt fler online-butiker, varför vi kommer att fokusera främst på dem. För att välja skor bra, bör du vara uppmärksam på vilka skor som är gjorda av, såväl som sålen eller längden på stöveln. All denna information finns på webbplatsen och njut av snabb inköp. Men innan vi gör det kommer vi att reflektera över de tre viktigaste egenskaperna hos bra vandringsskor.

Skor som är resistenta mot väder och en svår väg

Detta är ett mycket allmänt tips. Slitstarka skor är i första hand de som gjordes av rätt material, oftast fuktbeständiga, även vattentäta. Även om det kan tyckas att bergsklättring runt våra berg är en bit tårta, ibland kan det visa sig att vägen bara outgrew oss. Det började regna, så du var tvungen att sluta och ge upp, eller gå till ett mer fridfullt område. I det här fallet måste skor överleva hos oss även när vi går på skummig, blöt och ofta halt mark.

Det är värt att komma ihåg att varje par skor helt enkelt slits ut efter tiden. Försiktighet bör dock vidtas, inte enligt tillverkarens rekommendation. Huden, inklusive ekologisk hud, bör impregneras före första användningen, skor får inte torkas vid öppen eld, till exempel en brasa. Låt dem torka naturligt, efter att ha återvänt hem eller över natten.

När du väljer en sko på en svår och lättare väg, måste du titta på hur skor görs. Om vi ​​kommer till utländska toppar, där temperaturen kan vara definitivt lägre, är det värt att välja starka och isolerade skor. Om vi ​​går till polska Bieszczady - låt oss sätta på ljusa men höga trekkingskor.

Låg eller hög?

Låt oss börja med frågan - varför är skillnaden i bootieshöjden så obetydlig? Anledningen ligger i en mycket enkel och praktisk sak. Om vi ​​bestämmer oss för att följa en svår, ojämn rutt, skyddar den höga överdelen vår fotled mot sprains och andra skador. Lägre skor De kommer att vara lämpliga för mindre ojämn, smalare terräng, där inga hot av hala sten står i fara.

Höga stövlar kommer också att fungera på hösten, när vi efter sommaren bestämmer oss för att klättra på toppar. Stabil kolera hjälper oss att stabilisera inte bara vristen utan även metatarsus, häl och fotled i båda benen. Skor utvalda på detta sätt bestämmer vår säkerhet på varje bergspår.

Varför ska skor vara större?

Bara ett fåtal hobbys intresserade av trekking vet om detta faktum. De flesta som vill gå till bergen på rekreationsområdet inser inte att de borde köpa skor som är större i storlek. Detta kommer att ge oss bekvämlighet, av flera skäl. Framför allt är det värt att komma ihåg att kursen sväller. På vintern kan du sätta på en bra vandringsstuga en extra socka som skyddar oss mot förkylningen. Problemet kan dock vara inte bara den här tiden av året - beroende på resans rutt och höjden vi klättrar kan vi bara bli kalla och ytterligare ett par strumpor blir en gudstjänst.

Goda skor tar tid att hitta dem, men i nätbutiken kan du köpa trekkingskor för några eller ett dussin eller så år i taget bebis. De finns i olika färger och gjorda av olika resistenta material. Det finns skor för en vuxeni olika sportvarianter. Trots allt ska komforten och säkerheten hos hela familjen vara i första hand.