Trekking - vilka skor att välja?


Man skulle vilja säga att det säkert är bekvämt, men det hjälper inte mycket när man väljer rätt par skor. Faktum är att det finns många tips som hjälper dig att slutföra en layout för att utforska de charmiga bergsstigarna. Idag skulle vi vilja samla dem till en meningsfull artikel som väsentligt kommer att förklara problemet med att välja skor för vandring.

Man skulle vilja säga att det säkert är bekvämt, men det hjälper inte mycket när man väljer rätt par skor. Faktum är att det finns många tips som hjälper dig att slutföra en layout för att utforska de charmiga bergsvägarna och mer. Idag skulle vi vilja samla dem till en meningsfull artikel som väsentligt kommer att förklara problemet med att välja skor för vandring.

Dessutom använder vi onlinebutiker allt oftare, så vi kommer att fokusera främst på dem. För att välja skor bra bör du vara uppmärksam på vad skorna är gjorda av, liksom på sulan eller längden på den övre. Du kan hitta all denna information på webbplatsen och njuta av ett snabbt köp. Men innan vi gör det kommer vi att överväga de tre viktigaste egenskaperna hos bra vandringsskor.

Skor som är resistenta mot väderförhållanden och grova stigar

Detta är ett mycket generellt råd. Slitstarka skor är främst ett som har tillverkats av ett lämpligt material, oftast fuktbeständigt, till och med vattentätt. Även om det kan tyckas att vandring i våra berg är en bit av kakan, ibland kan du upptäcka att vägen bara överskrider oss. Det började regna, så det var nödvändigt att stoppa det och ge upp ytterligare klättring eller flytta in i ett lugnare område. I det här fallet måste skorna överleva hos oss även när vi går på vått, blött och ofta halt underlag.

Det är värt att komma ihåg att varje par skor helt enkelt slits ut med tiden. Du bör dock ta hand om dem enligt tillverkarens rekommendationer. Läder, inklusive ekologiskt läder, bör impregneras före första användningen, skor får inte torkas på öppen eld, t.ex. eld. Låt dem torka naturligt efter att ha kommit hem eller över natten.

När du väljer en sko för en svår och lättare väg måste du titta på hur skorna är byggda. Om vi ​​ska till främmande toppar, där temperaturen kan vara mycket lägre, är det värt att välja starka och isolerade skor. Om vi ​​ska till polska Bieszczady - låt oss ta på lätta men höga vandringsskor.

Låg eller hög?

Låt oss börja med frågan - varför är skillnaden i överdelens höjd så oerhört viktig? Anledningen ligger i en mycket enkel och praktisk sak. Om vi ​​bestämmer oss för att följa en svår, ojämn väg kommer en hög övre att skydda fotleden mot vridningar och andra skador. Lägre stövlar de kommer att vara lämpliga för mindre ojämn, plattare terräng, där det inte finns något hot från till exempel hala stenar.

Höga stövlar kommer också att bevisa sig själva under hösten, när vi bestämmer oss för att bestiga topparna efter sommaren. Stabil kolera hjälper oss att stabilisera inte bara fotleden, utan också mellanfotsbenet, hälen och fotleden i båda benen. Skor som väljs ut på detta sätt avgör vår säkerhet på varje bergsstig.

Varför måste skorna vara en storlek större?

De få hobbyister som är starkt intresserade av vandring vet om detta faktum. De flesta som vill vandra i bergen inser inte att de ska köpa skor en storlek större. Detta kommer att ge oss bekvämlighet av flera skäl. Först och främst är det värt att komma ihåg att foten svullnar. På vintern kan du ta på en extra strumpa i en bra vandringssko för att skydda dig från kylan. Problemet kan dock vara inte bara den här tiden på året - beroende på vandringsleden och höjden som vi klättrar på kan vi bara bli kalla och ett extra par strumpor kommer att bli en gåva.

Bra skor tar tid att hitta dem, men i webbutiken kan du köpa vandringsskor för en tonåring eller en pojke på en gång barn. De finns i en mängd olika färger och tillverkade av olika resistenta material. Skor för en vuxen, i olika sportvarianter. Trots allt bör komforten och säkerheten för hela familjen komma först.