Trekking skor

Våren förstör inte oss i år, men den långa majhelgen närmar sig! Går du någonstans eller bor du hem? Vad du behöver behöver du rätt skor! Eftersom en resa till det okända i olämpligt redskap kan resultera i en otäck överraskning. Vissa platser, särskilt berg, behöver en ordentlig inställning. Men långsamt, låt oss titta på de skor som kan vara användbara under en aktiv helg.

Många kommer att gå till bergen på en helg i maj. Frågan om skodon verkar vara väldigt enkelt. Teoretiskt vet vi alla att lämpligt skor är nödvändigt i bergen, men är du säker?

Källa: demotywatory.pl

Jag tror att alla bergsälskare ser på detta foto med en känsla av skräck. Om du inte vill betala för ritten är den dyraste taxi i världen, det är den redan nämnda helikoptern GOPRU, utrusta dig med bekväma och lämpliga skor.

Reglerna för val av vandringsskor börjar med de grundläggande reglerna för val av skor i allmänhet. Först av allt måste skorna vara av rätt storlek, justerad till fotens storlek. För det andra, även om skorna har en bra storlek, kan de inte komma någonstans. Nu går vi in i en högre grad av komplexitet. Medan vi bor i bergen spenderar vi vanligtvis 8-10 timmar till fots, samtidigt som vi alltid har skor på fötterna och jobbar väldigt hårt. Under påverkan av ansträngning, temperatur och andra faktorer sväller fötterna och kalvarna och det är därför det är mycket bra att prova på skor på kvällen när benet är trött. Ignited bergsklättrare föreslår att du ska köpa skor som du bekvämt kan bära även när du sätter på två par strumpor. Det är bättre att andas kallt, men om du inte planerar att gå eftersom bergen är på vintern eller sen höst är det inte en viktig faktor.

En annan viktig aspekt av att välja bergsstövlar är den övre. I högfjällsstövlar ska överdelen nå ankeln, som skyddar den mot smärtsamma förbränningar. Kom ihåg att sulan ska vara tjock men flexibel och nödvändigtvis full av spår! De kommer att skydda dig från att gå nedförsbacke som skidåkning!

Det finns flera av dessa regler, men det är värt att komma ihåg eftersom skor i bergen är en investering i egen säkerhet, det är en sådan försäkring för hela kroppen.

Om du inte planerar att klättra örnen, kan du också välja skor som är användbara vid vandring, även på platt terräng. Du kan då bestämma på övre före fotleden och på en mer flexibel sula.

Var noga med att komma ihåg de små fötterna! Till slut går barn också till bergen!

Och nu, full av kunskap, kan du gå där dina ögon tar dig.

En lyckad picknick! :)