Ta reda på vad dina skor säger om din personlighet


De säger att man inte ska döma en bok efter dess omslag, men man ska inte döma en person efter hans utseende. Hur dina skor ser ut kan dock avslöja mycket om din personlighet. Undrar du vad skorna du bär oftast säger om dig? Vi har samlat resultaten från de mest intressanta vetenskapliga studierna och jämfört dem med våra observationer.

Överraskande upptäckter av amerikanska forskare

Amerikanska forskare är kända för många absurda studier som med största sannolikhet aldrig ägde rum. Men inte den här gången! Studien, utförd av analytiker från University of Kansas och Wellesley College, publicerades i en av de respekterade vetenskapliga tidskrifterna.

Den här gången tittade forskarna närmare på de skor som oftast bärs av deltagarna i studien, som de sedan bland annat analyserade. när det gäller ägarens personlighet. Det mest intressanta är att när det kommer till första intryck så betyder skor mer än du kanske tror från början. Så mycket som 90 % av antagandena i denna studie visade sig vara sanna. Här är vad forskarna hittade!

Gamla, men rena och snygga skor är kännetecknet för samvetsgranna människor som är villiga att göra uppoffringar. Trots allt lyckades de under lång tid hålla dem i oklanderligt skick! Detta kräver mycket flit och engagemang, vilket förmodligen återspeglas i andra aspekter av livet.

Istället för att ta hand om skorna du köpte tidigare, föredrar du att köpa nya? Denna lösning, enligt forskare, väljs oftast av människor som bryr sig om vad andra tycker om dem. Dessutom upplever sådana människor en rädsla för anknytning. Troligtvis har de också en hög inkomst, eftersom de har råd att köpa nya skor regelbundet.

Men om du oftast åtföljs av smutsiga, slitna skor så bryr du dig förmodligen inte alls om andras åsikter och gillar att leva ditt eget liv.

Eleganta höga klackar och polerade skor

Även om du bär eleganta höga klackar eller välpolerade skor även utan speciella tillfällen, gillar du förmodligen att ge intrycket av en självständig, målmedveten och självsäker person, och ditt utseende är viktigare för dig än känslan av komfort. Andra ser dig som en professionell och mogen person, och du gillar att stå i centrum för uppmärksamheten.

Kilar och stiletter istället för mördarklackar

Föredrar du kilar eller stiletter istället för klackskor? Du är förmodligen en kvinna som gillar att kombinera ett snyggt utseende med en fantastisk känsla, och du behandlar båda aspekterna lika. Även om du gillar när du är bekväm, ger du inte upp emanerande självförtroende.

Platta skor

Brukar du bära plattor eller loafers? Du tillhör förmodligen den grupp av blygsamma, snälla och hårt arbetande kvinnor som inte vill göra livet svårt för sig själva och agera på ett praktiskt sätt. Du gillar att se professionell ut, men vill samtidigt inte tortera dig själv i höga klackar. Du värdesätter ett snyggt utseende, men du sätter det aldrig över din komfort. Även om ditt utseende är viktigt för dig, håller det dig inte vaken på natten.

Atletiska skor i streetstyle

Du väljer avslappnade slip-on skor glida på? Du gillar förmodligen när du är bekväm och när du känner dig så fri som möjligt. Du är avslappnad och även om du inte är särskilt förtjust i att sticka ut från mängden, vill du inte att andra ska se dig som tråkig. Det som utmärker dig är ett tajt schema där du inte bara fokuserar på ansvar, utan också på nöjen. Du multitaskar och gör det produktivt.

Flashiga, iögonfallande skor

Satsar du på iögonfallande skor? Går du efter flashiga, glänsande skor? Du är med största sannolikhet en självsäker person. Du tillhör verkligen gruppen extroverta och du är öppen för nya möjligheter. Du gillar att sticka ut och vara i centrum för uppmärksamheten.

Obekväma skor

Väljer du obekväma skor varje dag? Oavsett om det är skyhöga klackar eller spetsiga plattor så har du nog mycket tålamod. Du är en lugn person och det är svårt att få dig ur balans.

Vad säger färgen på skorna om deras ägare?

Inte bara amerikanska forskare har studerat sambanden mellan vilken typ av skor som bärs och personlighetsdrag. Färgpsykologiexperter kom till liknande slutsatser. Det är trots allt färger som har stor inverkan på hur andra uppfattar oss.

Svarta skor väljs oftast av personer som värdesätter klassiska, tidlösa lösningar. Om det är ditt val, är du förmodligen inte särskilt förtjust i att experimentera och välja det du redan kan. Du är en ganska mystisk person och ibland är du svår att lista ut. 

Om de dominerar din skokollektion vita, välvårdade skor, du är förmodligen en snygg och pålitlig person. Du försöker ta hand om både materiella saker och relationer till andra människor. Du är en välorganiserad perfektionist och gillar utmaningar.

Å andra sidan röda skor det är en egenskap hos modiga och optimistiska människor. Du är förmodligen en extrovert. Du har en stark personlighet och du bryr dig inte om vad andra tycker om dig, även om du gillar att umgås bland människor.

Blå modeller istället väljs de ut av lojala människor som inte är rädda för att kompromissa. Du är en individualist och gillar att lägga tid på att aktivt göra något kreativt.

Finns det inte en dominerande nyans av skor i din garderob? Olika färger de säger också mycket om dig. Du gillar förmodligen innovation, du är optimist och i företaget smittar du andra med positivt tänkande.