Skor för att lära sig gå


Små fötter reser världen runt och lär känna det genom beröring. Det är en extremt viktig sensorisk upplevelse och ger barnet mycket roligt.

En mängd olika underlag är en sensuell stimulator för ett barn och är en källa till många viktiga uppgifter om miljön. Men det kommer en tid då barnet är redo att resa världen runt på egen hand i riktiga skor. Här är en guide om vilka första skor att välja?

Babys första skor

När du väljer skor för att lära dig gå, är det värt att uppmärksamma många frågor som sulans mjukhet, korrekt profilerad innersula, materialet som används i produktionen, liksom skons vikt och om foten passar i den på rätt sätt.

De första skorna är en ny upplevelse för barnet. Han lär sig bara att använda dem och tämjer det faktum att ett nytt sätt att röra sig. Därför kan de inte vara för styva, tunga och pinsamma foten, eftersom det kommer att påverka konsolideringen av felaktiga gångmönster.

Vilka skor till barnet?

När vi gör oss redo att köpa bör vi kontrollera längden på barnets fot, eftersom det här är nyckelinformationen när du väljer rätt storlek. En sko som är för tight kommer att orsaka nötning och lockar på tårna, medan skor som är för lösa kommer att snedvrida din gång och hindra dig från att röra dig effektivt.

De första skorna för spädbarn måste också säkerställa korrekt luftcirkulation - ett ventilerande membran eller känsligt, mjukt läder garanterar hygieniska rörelser utan att överhettas små fötter. Det är värt att uppmärksamma det inre isoleringsmaterialet som används i vinterstövlar. Den ska inte vara konstgjord och svettig. Ull fungerar bäst, så länge barnet inte är allergiskt mot det.

Vad ska du tänka på när du köper promenadskor?

Kardborre eller snören? De första vandringsskorna är en verklig utmaning för barn och föräldrar, så du måste vara uppmärksam på varje detalj så att valet vi gör uppfyller barnet under vandringsturer.

När du bestämmer dig för skosnören, kom ihåg att småbarn gillar att dra i alla snören, hängen och trådarna - så det är stor sannolikhet att snören kommer att förbli utan chans, och vi kommer att ansvara för att binda dem flera gånger. Det som utmärker de snörade första vandringsskorna är skonas exakta passform på foten - förutsatt att vi skickligt och noggrant spänner snörena längs hela längden, och inte bara i fotledshöjden.

Kardborrfästade skor för en åring är definitivt en bekväm lösning för föräldrar, de påverkar inte skodonets kvalitet och hotar inte barnets rätta sätt att gå. Kom dock ihåg att fästa med stor noggrannhet.

Hög kvalitet och utförande

När du väljer de första skorna räcker inte deras visuella egenskaper, även om de är viktiga ur estetisk synvinkel. Sulan måste böja 1/3 av sin längd, och hälräknaren ska passa tätt mot hälen, men det är viktigt att den inte orsakar nötning och begränsar rörelsen. Så låt oss se till att den inte är för stel.

Undvik de ofta köpta ortopediska skorna. Numera används de endast som en sista utväg efter föregående samråd med en specialistläkare. Rehabilitering av foten och vård för dess rätta utveckling är inte synonymt med immobilisering. Rörelsefrihet är avgörande.

Man trodde en gång att ju högre övre, desto friskare och stabilare är ett barns gång. Det visar sig dock att det är helt annorlunda. Skor för att lära sig gå bör vara "omärkliga" för små fötter, så överdelen framför fotleden är den mest lämpliga lösningen. Om vi ​​vill skydda oss mot svår frost på vintern, låt oss se till att de första babyskorna har en mycket flexibel ovandel som inte orsakar effekten av ett ben i gips.

Frisk utveckling av ett barns fötter

Klämda och sammandragna i sina rörelser kommer inte fingrarna att samarbeta ordentligt när de tar de första stegen, utför komplexa figurer och bibehåller balansen. Se till att näsorna inte är smala, än mindre spetsiga när du testar de första vandringsskorna med ditt barn. Den rundade formen är den mest optimala och bekväma. Låt oss uppmärksamma detta särskilt när vi köper de första sandalerna för ett barn. För smal framtill kan få stortån att sticka ut och skada huden.

Gångskor - vad ska man undvika?

Vi tar hand om små fötter och vill att de ska utvecklas så bra som möjligt. De har trots allt en enorm inverkan på hela vår hållning och ett hälsosamt sätt att röra sig och hålla balansen. Vad ska du definitivt undvika när du köper babyskor för att lära dig gå?

De så kallade "icke-dödliga"-de ser vackra ut på bilderna, men som namnet antyder kvalificerar de sig inte för skor och hjälper dig inte att ta dina första steg. Tofflor - låt oss ge upp dem. Detta är inte deras tid än. Fallet är detsamma när vi vill köpa tofflor för att lära oss gå - i det här fallet korsar vi också tofflorna från listan. I en hemmiljö känns den bara foten bäst. Men om vi har svala golv eller om vi behöver skor för en plantskola, låt oss besluta om korrekt monterade, stabila, stelnade tofflor på hälen, där benet inte vrider sig.

Begagnad eller ny?

Bortsett från exceptionella situationer där någon ger oss tillbaka eller säljer om slitna barnvandringsskor (och vi är säkra på att de faktiskt är dammiga i garderoben och ingen har använt dem), köp inte begagnade skor. Varje fot är annorlunda och fungerar på ett unikt sätt och lämnar påtagliga spår av användning.

Fotens form och barnskor

När du väljer skor för att lära dig gå, låt oss ta hänsyn till individuella aspekter i anatomin, det vill säga höjden på vristen, fotens bredd och längd. Samma snitt kommer inte att vara bra för varje barn. Det är därför värt att mäta flera olika varianter för att jämföra barnets rörelsefrihet och hur små fötter passar i skorna. Då kommer vi att vara säkra på att vi har valt rätt lösning, och barnet börjar äventyret att gå inte bara i en bra stil, utan också frisk och stabil.