Skor för arbete på sjukhus och kontor. Möt de bästa modellerna


Oavsett om du arbetar på ett sjukhus, tandläkarmottagning eller skönhetssalong är du på resande fot nästan hela tiden. En lång dag på fötterna kan vara otroligt tröttsam om du inte har på dig bekväma skor. Kolla vilka modeller som är bäst för kosmetologer, sjuksköterskor och tandläkare.

Vilka skor för en kosmetolog och en sjuksköterska?

Undrar du vilka skor som fungerar för en sjuksköterska? Du vet inte vilka skor du ska välja för att arbeta på en tandläkarmottagning? Eller kanske du letar efter den perfekta modellen för en kosmetolog? Du har kommit till rätt ställe! Med dig i åtanke har vi förberett en lista över de bekvämaste skorna för kvinnor som ständigt är i rörelse. 

Innan vi går till kärnan i frågan, låt oss förklara varför rätt skor är så viktigt när du arbetar på ett sjukhus eller kontor.

För det första, oavsett om du är en kosmetolog, sjuksköterska eller tandläkare, tillbringar du praktiskt taget hela dagen på fötterna. Som ett resultat kan dina fötter svälla, och för snäva, dåligt formade skor blir en riktig plåga.

För det andra är arbete i denna typ av yrke ofta förknippat med närvaron av farliga föremål, såsom nålar eller andra vassa verktyg. Skor gjorda av för tunna material kan orsaka många problem om ett sådant föremål av misstag faller ur dina händer.

För det tredje är att spendera tid på ett sjukhus eller kontor ofta förknippat med svåra att ta bort fläckar. Om du vill se professionell ut, välj lättskötta skor. Vita sneakers i tyg kommer inte att vara din allierade.

Vad ska man leta efter när man väljer skor för arbete på sjukhus och kontor?

Nu när du vet varför korrekt passande skor är avgörande för kvinnor som arbetar på ett sjukhus eller kontor, undrar du förmodligen vad du ska vara uppmärksam på så att investeringen i nya skor inte visar sig vara ett misstag.

För att göra ditt val enklare har vi samlat de viktigaste aspekterna som skor för kosmetologer, sjuksköterskor och tandläkare bör ha.

Halkfri sula

Utspillda vätskor eller ämnen är inte ovanliga på sjukhusgolv. Människor som arbetar på en tandläkare eller till och med ett kosmetiskt kontor kan möta liknande problem. Prioritera din säkerhet och se till att skorna du bär på jobbet har halkfria sulor. 

Andningsbara, slitstarka material

Skift på flera eller till och med flera timmar på jobbet kan orsaka problemet med överdriven svettning av fötterna. Om du inte vill få obehagliga besvär, som fot- och nagelsvamp, se till att ta på dig skor av material som andas.

Och på tal om de material som används i produktionen av skor, var särskilt uppmärksam på deras hållbarhet. Tack vare detta kommer dina skor att tjäna dig längre, och viktigast av allt - det kommer att ge dig maximal säkerhet och skydd mot vassa föremål, till exempel nålar.

Enkelt underhåll

Som vi nämnde tidigare kan arbete på sjukhus och kontor gynna utseendet på svåra att ta bort fläckar och missfärgning på skor. För att förhindra att dina skor ser fula ut, se till att skorna du bär på jobbet är lätta att underhålla. Undvik mocka och ljusa textilier och ersätt dem med naturligt läder eller syntetiska, men andningsbara material.

Maximal komfort och passform

Att stå på benen i många timmar och ta itu med professionella ärenden på flykt kräver definitivt maximal komfort. Välj skor som ger dina fötter tillräckligt med stötdämpning och stöd. Se till att dina skor sitter ordentligt. Förutom att välja rätt storlek var uppmärksam på aspekter som bredden på dina fötter eller eventuella medföljande sjukdomar (t.ex. knoppar). 

Efterlevnad av tillämpliga policyer

Vissa anläggningar har specifika riktlinjer angående skor som bärs av personalen. Medan vissa ställen har specifika regler angående skons färg eller skyddande egenskaper, fokuserar andra på behovet av att täcka tårna. Innan du går och handlar i vår webbutik, se till att läsa gällande regler på anställningsorten.

De bästa modellerna av skor för sjuksköterskor, kosmetologer och tandläkare

Nu när du vet vilka faktorer som bör vägleda dig när du ska välja skor för arbete inom ditt yrke, är det dags att inspirera dig! Speciellt för dig har vi förberett en lista över våra favoritmodeller som kommer att fungera bra för sjuksköterskor, tandläkarassistenter och kosmetologer. Att jobba! 

Marinblå skor från New Balance

Dessa skor är inte bara snygga, utan också extremt funktionella. Tjocka, bekväma sulor ger dig maximal komfort under hela arbetsdagen och hjälper dig att möta även de mest krävande utmaningarna. Deras enda nackdel är bristen på vattenbeständighet, men de är definitivt lätta att underhålla skor. 

Vattentäta sportskor

Men om du prioriterar vattentålighet, satsa på löparskor för kvinnor med ett speciellt stötdämpande system. Tack vare den inre strumpan med svetsade sömmar förblir dina fötter torra. Särskilt anmärkningsvärt är skuminnersulan, som ger dig ojämförlig dämpning och dessutom fyller antibakteriella och svampdödande funktioner. 

Inblu damtofflor

Letar du efter en klassisk lösning? Välj oersättliga flip flops från den välkända tillverkaren Inblu. Den profilerade innersulan av naturläder i kombination med en bekväm hälrem garanterar din komfort under dagen.