Skoproblem? Vi har ett (hem) sätt att göra det på!


Dålig lukt från skor? Vägsaltfläckar? Skorna glider av? En gnisslande sula? Eller kanske blåsor och liktornar efter varje promenad? Oavsett vilket problem du har med dina skor har vi en lösning! Vi har samlat de mest effektiva huskurerna som hjälper dig att hantera de vanligaste skoproblemen på nolltid. Låt oss börja!

Ta itu med dina problem hemma

Skäms du för att ta av dig skorna i gäster? Kan du inte bli av med envisa vägsaltfläckar på dina favoritkängor? Att bära de höga klackarna som du har sparat till så länge ger dig frossa och smärtsamma blåsor? Eller kanske du har problem med pipiga sulor? 

Koppla av! Vi är här för att hjälpa dig. Vi har samlat de mest effektiva huskurerna som hjälper dig att hantera de vanligaste skoproblemen på nolltid.

Hur är det med den dåliga lukten från skorna?

När dina skor luktar illa kommer bakpulver att komma till nytta. Häll den generöst inuti skon och luta den tills produkten jämnt täcker hela innersulan. Låt skorna sitta över natten och skaka eller dammsug dem ordentligt på morgonen. Obehaglig lukt och bakterier har eliminerats effektivt!

Hur tar man bort vägsaltfläckar med huskurer?

Har fula vägsaltfläckar dykt upp på dina favoritstövlar? Vi vet hur man fixar det!

Kom framför allt ihåg att tiden är avgörande. Om du inte vill att missfärgningen ska stanna kvar hos dig permanent måste du agera så snabbt som möjligt.

Lite diskmedel är perfekt för mockaskor. Häll några droppar på en ren trasa och gnugga de smutsiga områdena kraftigt. Borsta sedan mockan med en mjuk borste.

När det gäller läderskor kan du framgångsrikt använda en kombination av vinäger och vatten i förhållandet 1:1. Ta bort resterna av denna blandning med en fuktig trasa, applicera sedan skobalsam och du är klar.

Nästa gång, kom ihåg att impregnera dem med ett vattentätt och fläckbeständigt preparat innan du tar på dig vinterstövlar i mocka.

Hur fräschar man upp vita skor och återställer sin gamla färg?

Dina vita favoritsneakers har tappat sin färg och ser inte estetiskt tilltalande ut? I motsats till vad som ser ut behöver du inte alls investera i ett nytt par, eftersom du effektivt kan rengöra dem hemma. Innan du börjar arbeta, ta ut snören som du kan blötlägga i en lösning av vatten och blekmedel eller ersätta med nya.

Förutom snören är det värt att rengöra innersulorna. Du kan byta ut dem mot nya eller ta bort dem och rengöra dem med en borste och diskmedel.

Kom ihåg att om du inte förbereder dina skor ordentligt för rengöring kommer arbetet du lägger ner på att få dem snövita vara förgäves när gamla, gråa snören står i förgrunden.

För att bleka gulnade skor behöver du grå tvål. Skapa skum i en skål och gnid in det i dina skor tills du märker att de återfår sin snövita färg. En gammal tandborste och vit tandkräm kommer att fungera på liknande sätt.

En annan effektiv metod är användningen av en "magisk svamp". Blöt den lätt och gnugga den över ovandelen och gummisulan. Ser du hur enkelt det är?

Hur tar man bort fläckar från vita skor?

När du har att göra med små fläckar, gnugga dem med en mjuktandborste som du blötlägger i varmt vatten blandat med diskmedel.

Vinäger fungerar lika bra. Häll den i en flaska med en atomizer och spraya de smutsiga platserna. Lämna dina skor i solen för att bleka dem ännu mer.

Kom ihåg att om du har att göra med vita skor gjorda av ömtåligt nät, är det värt att ha tålamod. Detta material är mycket känsligt, så arbeta långsamt och med måtta.

Hur bryter man snabbt nya skor?

Du behöver lite tålamod för att bryta ner dina nya skor. Sätt på dem i flera minuter varje dag så att de anpassar sig efter dina fötters form. Men om du inte har mycket tid, förbered en lösning av alkohol och vatten. Häll den i en flaska med en atomizer och spraya insidan av skorna på platser där du känner press.

Till läderskor kan du använda en varmluftstork och tjocka strumpor. Värm skon tills materialet värms upp. På så sätt får du mer flexibilitet och bättre passform. Var noga med att inte rikta luftflödet mot de ställen där materialet är limmat på sulan, vilket kan göra att skorna klibbar ihop.

Hur hanterar man en pipig sula?

Om sulan på dina skor gnisslar kan det bero på att fukt trängt in i dem. Allt du behöver göra är att strö innersulan med majsstärkelse, som absorberar fukt på ett ögonblick och förhindrar att det där irriterande ljudet kommer ut. Bakpulver, bakpulver eller babypulver fungerar på liknande sätt.

Huskurer för att gnugga skor

När du efter en kort promenad i nya skor känner att du inte kommer att gilla varandra behöver du inte skiljas från dem. Följ bara våra huskurer så behöver du aldrig mer oroa dig för smärtsamma blåsor och skav.

Kom ihåg att skavning av skor kan orsakas av en illasittande storlek. I de flesta fall är det för tighta skor som är boven. Men om du är säker på att du har valt rätt storlek, testa att stretcha dina läderskor lite.

Sätt på tjocka yllestrumpor på fötterna, ta på dig skorna och ställ torktumlaren på en varm inställning, håll den på ett säkert avstånd från ovandelen. När huden värms upp blir materialet mer flexibelt och anpassar sig perfekt till din fots form. Låt dina skor svalna helt innan du tar av dem. Upprepa denna process tills du är nöjd med resultatet.