Skolskor


När vi färdigställer en skollayette för ett barn tänker vi på många detaljer. Vi vill ge barnet allt som är bekvämt, bra kvalitet och praktiskt.

Vi kontrollerar varje detalj och utvärderar utförandet. Bland pennfodral, ryggsäckar och många tillbehör har skolskor en strategisk plats. Det är i det som barnet tillbringar många timmar varje dag. Så - vilka skor att välja till skolan och vad man ska tänka på?

Vad ska du tänka på när du väljer skor till skolan?

För det första praktiska och komfort. Låt oss komma ihåg att i de skor vi köper kommer barnens fötter att spendera i genomsnitt 6 till 8 timmar varje dag. Därför är det viktigt att de är luftiga, flexibla och samtidigt stabila och välprofilerade. Låt oss uppmärksamma materialet och dess egenskaper. Om det är läder - är det tillräckligt mjukt och känsligt? Om det är plast, är det tillräckligt luftgenomsläppligt?

Skonas vikt är också viktig. För tungt kommer att bli en outhärdlig orsak till bentrötthet och irritation. Att gå i korridorerna och tillbringa många timmar i skolan i lätta skor kommer inte att vara ett problem.

Baby fotmätning

Inledningsvis bör det betonas att att köpa för stora skor är ett fel drag. Ett barn i lösa skor kommer att känna sig obekvämt, dessutom kommer det att ha en negativ inverkan på hans fötter och kan till och med resultera i snedvridning av gång och nötningar. Ett barns fot växer snabbt, det är ett faktum. Det är dock oacceptabelt att välja för stora skor "för framtiden".

De ska passa bra för att hålla benet ordentligt. Det är viktigt att inte glömma den eventuella förändringen i fotens storlek beroende på tid på dagen - det händer att foten kan vara längre eller bredare, särskilt på sommaren, på extremt varma dagar. Att röra sig hela dagen i skor är helt enkelt tröttsamt för benen, så när du väljer storlek, se till att skorna inte sitter för hårt.

Bärkomfort

Beroende på årstid och väder ute, välj den mest optimala lösningen för ditt barn. Var uppmärksam på om skolskor inte har några styva eller vassa dekorativa element. Kardborrfästen kommer att visa sig vara en bra lösning, även om det inte kommer att vara så viktigt för en äldre student, med hänsyn till hans oberoende.

Sportskor för skolan

Småbarnet bör förses med både skor för träning under idrottsundervisningen, liksom för den dagliga funktionen under lektionerna. Ett par skor ingår inte. För det första kommer det att vara ohygieniskt. Svettiga fötter efter en volleybollmatch måste vila i torra, fräscha skor. För det andra är sportskor formade annorlunda, och en annan funktion fylls av dem för att röra sig i skolans korridorer. Låt oss lämna sportskor för lagspel och löpningar. Barnet måste ha ett andra par för de återstående lektionerna.

När vi letar efter sportskor, låt oss ta hänsyn till materialet som används i produktionen. Det måste vara andningsbart, snabbtorkande och skonsamt för barnets hud. Låt oss också titta på sulan - är den böjlig och fjädrande nog? Det specifika för idrottslektioner är att träningen är fylld med olika former av aktivitet, allt från lagspel till inslag av yoga eller fitness. Därför bör sportskor för barn vara så anpassade för intensiv användning som möjligt.

Vi bör också komma ihåg om den icke-märkta vita eller grå sulan som inte kommer att lämna några spår på gymnastikytan. Observera att skorna är stabila och barnets ben inte vrider sig i dem - stabilisering garanterar säkerhet vid plötsliga rörelser, hopp och utförande av figurer.

Snygg och hälsosam för dina fötter

Barn, särskilt äldre, ägnar mer och mer uppmärksamhet åt mode och design. Genom en mängd olika stilar vill de uttrycka sig och känna sig trygga bland sina kamrater. De observerar sina vänners preferenser, följer trender och väljer därmed något som bäst speglar deras personlighet. Låt oss ge dem en chans att hitta skor där de inte bara kommer att känna sig bekväma utan också på modet.

Både färger och design är viktiga (eller brist på sådana, om barnet föredrar minimalism). När vi väljer skor för skolan, låt oss ta hänsyn till det faktum att vårt barn klär sig helt annorlunda för klasser, så skorna ska vara så mångsidiga som möjligt så att de inte sticker ut från plagget.

Moderiktigt utseende behöver inte betyda att offra hälsan. Det finns många modeller av skolskor, vars höga kvalitet harmoniserar med det ursprungliga utseendet. Det är viktigt att anpassa snittet till barnets fötter, med hänsyn till alla specifika anatomiska egenskaper. Väl valda skor innebär att hela kroppen är väl utvilad.