Sandaler för ett ettårigt barn


Semestern är en extremt bekväm tid för småbarn att lära sig att ta sina första steg. När vädret är bra kan du spendera mycket tid utomhus och utforska rummet. När vi väljer de första skorna för ett barn följer vi många regler och kontrollerar varje detalj så att den lilla foten blir nöjd.

Att göra skor

På sommaren måste du ta hänsyn till det faktum att eftersom vi ofta bär sandaler använder vi sällan strumpor. Barnets känsliga hud intensifierar sedan allt det kommer i direkt kontakt med. Så vilka sandaler för ett ettårigt barn ska du välja så att det enkelt och stabilt kan täcka de första sträckorna utomhus, utan blåsor och nötningar?

Låt oss uppmärksamma kvaliteten på det material som skor är tillverkade av. Naturläder fungerar bäst. Ju tunnare och mjukare desto bättre. Om remmarna är styva, tjocka och oflexibla börjar de snabbt göra ont och irritera barnets ben. Låt oss också titta på alla metallspännen. Om de inte är täckta på något sätt kan direktkontakt med huden fånga den (t.ex. vid fastsättning av skor). Var också försiktig med smycken, paljetter, rosetter eller andra ytterligare element som är fästa på skorna. Det är viktigt att de är på rätt plats på skorna utan att störa foten.

Placering av foten

Sommarskor för ett ettårigt barn måste vara så andningsbara som möjligt, men samtidigt stabila. Om vi ​​förutom sandaler köper sportskor, var uppmärksam på närvaron av hål och nät som utför en ventilationsfunktion. Det är också viktigt att bakstycket intill hälen förhindrar deformation av gånggången. Tillräckligt utrymme för fingrarna kommer i sin tur att förhindra att de kläms och begränsar rörelsefriheten medan de balanserar i spelet.

Låt oss också titta på sulan, om den är tillräckligt mjuk och böjer 1/3 av sin längd. Om det är grovt, tjockt och inte mottagligt för fotarbete, kommer det definitivt att begränsa bekvämligheten för ett gående barn. Kom ihåg skonas vikt - ju lättare sandalerna för att lära sig gå, desto bättre.

Sommarskor för ett äldre barn

Vilka sandaler för en tvååring ska en förälder välja? Även om man lär sig gå är grunden och när man väljer de första skorna för ett barn, uppmärksammar vi många detaljer, för lite större barn köper vi också rejäla och friska skor. Ett barns fot formas under de första sju åren av hans liv, och detta är strategiskt den viktigaste tiden för att förhindra olika defekter och problem.

När vi köper sandaler för en tvååring, låt oss ta hänsyn till formen på hans fötter. Höjd på vristen och fotens bredd är avgörande. Det kan visa sig att en smal och filigran fot i en för bred sandal kommer att ha för mycket plats på sidorna, och längdmässigt kommer skorna att bli en för liten storlek. Det är därför nedskärningen är avgörande. Varje märke har olika mått på insatsen. Låt oss komma ihåg detta.

Ortopediska skor

Undvik alltför uppbyggda, stelnade (särskilt ortopediska!) Skor, såvida inte läkaren har rekommenderat dem. Det räcker att barnsandaler har en tillräckligt styv (men inte för hård) rygg och en profilerad innersula. Låt oss också titta på de främre remmarna för att se om de håller fingrarna ordentligt. Korrekt utvalda sandaler för en tvååring förhindrar att foten glider framåt eller böjer sig i sidled.

Kom ihåg att stabilisering av gånggången främst är grunden för säker rörelse och minskad risk för skada (t.ex. vridning av fotleden). Barn får bara rörelsens precision och lär sig sina balansförmåga, så om skorna på något sätt skadar dessa förmågor kan barnet falla till marken mycket oftare. Samma sak händer vid en felaktigt vald skostorlek. För tätt - de begränsar rörelser och är en källa till obehag. För stora, däremot, snedvrider gångart, ökar blandningen och vårdslöst tagna steg.

Frisk utveckling av småbarnsfötter

Välvalda sandaler för ett ettårigt barn är en oerhört viktig länk för att bygga upp en sund figur och attityd hos vårt barn. Legeringarna är nyckeln här. Alla gångdeformiteter påverkar olika störningar och dysfunktioner, vars existens vi kommer att lära oss senare när vi möter dem. Genom att behålla en dålig hållning påverkar vi ryggraden och knäna. Det är inte bara en fråga om estetiska fötter. Genom att ta hand om vår gång tar vi hand om hela kroppen och det är en långsiktig investering.

Nya eller begagnade skor för barn - vad ska man välja?

Detta bör betonas med eftertryck. Vi köper bara nya skor med en oanvänd, tidigare inte deformerad innersula. Skorna, även om de är något böjda, kommer att bidra till konsolideringen av felaktiga rörelsemönster från början. Barnet kommer snabbt att vänja sig vid denna position av fötterna och kommer att ge efter för det. Endast nya sandaler för ett ettårigt barn kommer att vara den bästa lösningen. I denna ålder börjar barnet bara äventyret med självständig promenad. Låt oss inte låta dessa första ögonblick få negativa konsekvenser. Låt oss ta hand om de små fötterna. Friska fötter betyder en frisk kropp.