Putsa dina skor för att glänsa - en steg-för-steg-guide


När du gör dig redo för en fantastisk utgång väljer du noggrant styling och tillbehör. Glöm dock inte att även den vackraste outfiten kan se slarvig ut om dina läderskor lämnas utan uppsikt. Vi tipsar om hur du putsar dina skor steg för steg. Se själv att den här uppgiften är lättare än den kan verka!

Varför är det värt att putsa skor?

Polerade skor håller dig elegant och snygg oavsett tillfälle. Även den mest noggrant utvalda stylingen kommer inte att se fantastisk ut när dina skor inte är välskötta. Men större produktioner är inte den enda anledningen till att du bör putsa dina skor. 

Skoputsning är en oumbärlig del av deras korrekta skötsel, tack vare vilken du enkelt kan förlänga livslängden på dina favoritskor och kunna njuta av det i många år. En specialiserad pasta skapar en skyddande beläggning som förhindrar inträngning av fukt eller vatten. 

Förutom att mildra effekterna av ogynnsamma väderförhållanden, skyddar skokräm mot tidens gång. Glöm inte att läder är ett naturligt material som kan bli torrt med tiden. Genom att putsa dina skor kan du vara säker på att du lyckas hålla dina favoritskor i perfekt skick.

När ska jag putsa mina skor?

Att putsa dina dressskor är ett måste innan någon större utgång. På så sätt skapar du en harmonisk seoch samtidigt ser du snygg och estetisk ut. Detta är dock inte den enda möjligheten att putsa dina favoritskor.

Putsa dina skor innan höst/vinterperioden börjar. Tack vare detta kommer du att skydda dem mot de skadliga effekterna av yttre faktorer. Samtidigt kommer det att förhindra bildandet av obehagliga fläckar och fläckar för ögonen.

Det är också värt att putsa skorna direkt efter att du köpt dem. I det här fallet kan processen ta lite längre tid - den nya huden absorberar produkterna hårdare. Men bli inte avskräckt, eftersom skorna kommer att betala tillbaka dig med ett fantastiskt utseende och kommer att tjäna dig längre. 

Kom ihåg att även om du bär ett par läderskor väldigt sällan så behöver du ta hand om dem regelbundet. Ju längre du väntar med att polera, desto svårare blir det att få dina skor att fungera.

Att jobba!

Nu när du vet varför det är bra att putsa dina skor och när du ska putsa dina skor, låt oss börja jobba. Allt du behöver är:

- läderskor

- Skoputs

- bomullstrasa

- skokrämsborste

- lite tålamod

När du väljer ett skokräm, matcha nyansen till färgen på dina skor. Om du har problem med detta, välj en färglös produkt. Vi rekommenderar dock färgade pastor som tack vare lämplig pigmentering kan återställa skorna till sin ursprungliga färg, vilket gör att de ser ut som nya.

Välj produkter med naturliga ingredienser som gör att materialet dina skor är gjorda av ser helt enkelt bra ut på nolltid. Skokräm som innehåller syntetiska ingredienser kan, även om det är billigare, göra mer skada än nytta för dina skor i det långa loppet. Silikon och andra konstgjorda tillsatser kan torka ytan på skor och orsaka sprickor. 

Lika viktigt är valet av skoputsborste. Vi rekommenderar en naturlig borste som lyfter läderfibrerna och förbereder dem för polering. En borstborste av tagel eller galtborst blir perfekt, vars tjocklek är så balanserad att du inte behöver oroa dig för repor på huden.

Steg 1: Förbered dina skor ordentligt

Se till att paret skor du ska putsa är rena och torra. Ta ut snören. Använd en mjuk borste för att bli av med damm och smuts, var särskilt uppmärksam på platsen där ovandelen och sulan ansluter. Du kan använda en gammal tandborste för detta ändamål. Annars kanske polering inte ger önskat resultat! 

Se till att dina skor är helt torra innan du går vidare till nästa steg. Alternativt kan du använda ett speciellt hudnärande preparat, som dessutom förhindrar bildandet av veck.

Steg 2: Applicera pastan

Om dina skor redan är rena kan du börja applicera lacket. Gör det i lager för att inte överbelasta din hud. Applicera en liten mängd och fördela den kraftigt över skon med cirkulära rörelser. För detta ändamål, använd en bomullsduk som ger dig kontroll över mängden av den applicerade produkten. Om du inte är nöjd med resultatet, upprepa denna process med ytterligare ett tunt lager skokräm.

Vänta sedan ungefär en halvtimme tills lacket har absorberats i skons yta och börjar göra sitt jobb. När detta steg är klart kommer dina skor att bli tråkiga. Det här är den perfekta tiden att polera dem.

Steg 3: Putsa dina skor

Ha tålamod och putsa dina skor genom att flytta borsten fram och tillbaka. Kom ihåg att kraftfulla rörelser ger dig mer glans. Var inte rädd för lätt tryck. På detta sätt kommer du bokstavligen att trycka in produkten i hudens porer, vilket ger den en felfri glans. Gnugga dock inte för hårt. När du är nöjd med effekten, snör på dig skorna och du är klar! Du kan gå för att erövra världen!

Skoputsning är lättare än du kanske tror! Innan du använder någon skoprodukt för första gången, kom ihåg att se till att den inte skadar dig. För att göra detta, prova det på baksidan av skon på en oansenlig plats. Lycka till!

Skoputsning är lättare än du kanske tror! Innan du använder någon skoprodukt för första gången, kom ihåg att se till att den inte skadar dig. För att göra detta, prova det på baksidan av skon på en oansenlig plats. Lycka till!