Medverkande: skosmycken


Skosmycken är mycket populära bland kvinnor som vill ändra utseendet på sina favoritballerinor, höga klackar eller pumps till en låg kostnad. Detta borde inte förvåna någon! Skoklämmor kan göra underverk och har nästan oändligt många användningsområden. Du kan lära dig mer om detta genom att läsa vår guide. Låt oss börja!

En ny look för skor som genom ett trollslag

Visste du att du helt utan större ansträngning kan förändra utseendet på dina ballerinor, höga klackar eller sandaler? Det bästa av allt är att du inte behöver några superkrafter eller någon form av trollspö. Allt du behöver göra är att köpa speciella skosmycken som ger dina favoritskor ett nytt utseende på nolltid.

Få svar på de vanligaste frågorna om skoklämmor

För att göra ditt mode roligt och använda denna enkla men effektiva lösning så trevlig som möjligt, nedan har vi samlat svar på de vanligaste frågorna om skoklämmor. 

Vad är skoklämmor egentligen?

Skoklämmor liknar dem för öron - de är färgade av en snygg prydnad på framsidan och det finns en praktisk knäppning på baksidan. Dessa clip-on tillbehör kan enkelt placeras över ett par skor för en mer intressant look. 

Varifrån kom modet för skoklämmor?

Vi kanske överraskar dig, men skoklämmor är inte en uppfinning av moderna brudar. Denna lösning var mycket populär redan på 1920-talet bland Hollywoodstjärnor. 

Vilka skor passar clipsen till?

Undrar du vilka skomodeller som fungerar bäst med clips? Det är lätt! Möjligheterna i detta avseende är nästan obegränsade, så länge du lyckas säkert fästa detta smycke. Kombinera dina favoritklämmor med släta pumps eller höga klackar för en snabb förändring av utseendet. Du kan fästa dem på ballerinor, sandaler och till och med sneakers.

Var fäster man skoklämmor?

Du kan fästa skoklämmor precis där du vill. Även om det vanligaste alternativet är att fästa dem på framsidan av ovandelen, kan du även placera dem på baksidan eller sidan. Valet är ditt!

Några anledningar till varför vi älskar skoklämmor

Du har en favorit, bekvämaste pumps i världen som du gillar att bära på jobbet och du skulle vilja ha dem på din väns bröllop, men de ser för ... vanliga ut? Fäst de blanka bågklämmorna på framsidan av ovandelen och du är klar! Vardagsskor ser nu väldigt festliga ut! 

Om dina älskade ballerinor har en fläck som är svår att ta bort behöver du inte skiljas åt. Använd skosmycken för att täcka fula ställen och ge dina skor ett helt nytt utseende. 

Skoklämmor är också en effektiv lösning när du tappar eller skadar en prydnad som ursprungligen satt på skon. Ta bara av den andra skon också och fäst clipsen på sin plats.

Dessutom är skoklämmor så mångsidiga att du enkelt kan fästa dem i dina favoritväskor, bälten och till och med fästa dem i håret. Var kreativ och var inte rädd för att experimentera. Alla knep tillåtna!

Vilka skoklämmor ska man välja?

Det finns massor av mönster och färger på skoklämmor på marknaden. Om du letar efter sådana smycken till ditt bröllop, välj en chic modell med skimrande ädelstenar, stenar eller pärlor. Denna lösning hjälper dig att uppnå en delikat look på din bröllopsdag. 

Vill du ge en fräsch look till dina vardagsballerinor? Satsa på färgglada pompoms eller fransar som definitivt kommer att pryda dina favoritskor, utan att vara överdrivet snygga.

Blommor är ett bra alternativ för olika evenemang den här säsongen. Satsa på en modell gjord av högkvalitativt tyg som kommer att få även billiga skor att se lyxiga ut.

Gör det själv!

Om du vill njuta av alla fördelar som skoklämmor ger, och du inte vill dra på dig höga kostnader för deras köp, försök att göra dem själv. Det enklaste sättet är att använda gamla öronklämmor. Kombinera dem med ballerinor med runda tå eller med mer spetsiga modeller.

Du kan också köpa speciella tomma klämmor och sedan dekorera dem själv med hjälp av varmt lim. Ett bra alternativ är att göra en snygg bandrosett i en vald nyans eller klippa ut tyget i önskad form, till exempel ett hjärta.

Ser du hur lätt det är?

Oavsett om du planerar att göra skoklämmor själv eller köpa en färdig produkt, kommer denna lösning säkert att hjälpa dig att ändra utseendet på dina skor.

Kom dock ihåg att fästa dem i bekväma skor som inte klämmer dig framtill på foten. Annars kan fästet gräva in i huden och orsaka smärta och till och med sår. Av denna anledning, glöm inte att testa det innan du går ut för att se om det kommer att vara bekvämt för dig. 

Var också försiktig med att kombinera clip-ons med fina, långa klänningar, till exempel tyll eller chiffong. Sådana smycken kan fastna i materialet och orsaka skada. Detta är särskilt viktigt när du planerar att sälja din bröllopsklänning.