Medverkande: gladiatorer. Kolla in hur du bär dem i sommar


Det är säkert! Gladiatorerna är tillbaka på modet. Om du trodde att den här trenden aldrig skulle komma tillbaka, hade du verkligen fel. Sandaler i den här stilen har återigen stulit världens modestjärnors hjärtan och inspirerat vanliga tjejer att skapa originella stiliseringar. Kolla in vad du ska ha dem med i sommar för att se fantastiska ut.

Upp- och nedgångarna i en kultrend

Även om de uppfanns omkring 700 f.Kr., blomstrade gladiatorsandaler på 1960- och 1970-talen, när sandaler i denna stil populariserades av den spansk-franska modedesignern Paco Rabanne. Inte mycket senare prydde dessa skor de välformade benen på Sophie Loren, Barbra Streisand och andra populära kändisar, vilket definitivt tilltalade vanliga tjejer. Dessa, inspirerade av världsberömda stjärnor, skapade originella stiliseringar och behandlade gladiatorer som en perfekt utgångspunkt.

I ungefär två decennier försvann gladiatorer nästan helt från gatorna, och 1993 tog Giovanni Versace tillbaka dem till salongerna. Modet stannade dock inte med oss ​​länge, men 2002 väckte Calvin Klein det till liv igen. Under de följande åren dök gladiatorer upp på modevisningar med respekterade designers, som Balenciaga, Chanel och Valentino.

Dessa skor antog många former och prydde catwalken och gatorna. Att höra efter dem gick förlorat länge och det fanns inget som tydde på att gladiatorer skulle vara på topp igen. Tills nu. Gladiatorerna har återvänt till garderoberna hos de mest fashionabla influencers och blivit en av de hetaste skotrenderna för den kommande sommaren. 

Jennifer Lopez, Kendall Jenner och Rihanna älskade dem. Vi är säkra på att efter att ha läst våra stylingtips kommer dessa briljanta sandaler också att stjäla ditt hjärta. Låt oss ta reda på!

Vad är gladiatorer egentligen?

Gladiatorer är en sorts sommarstövlar. Med breda eller smala remmar, en moderiktig look och en luftig form är dessa skor ett bra alternativ till klassiska sandaler.

Deras namn syftar på gladiatorerna i antikens Rom och Grekland som bar dessa stövlar för att slåss. Den speciella designen gav inte bara fotskydd på slagfältet, utan säkerställde även gladiatorernas termiska komfort. Tack vare Hollywoods passion för filmintriger inspirerade av den tiden, vann denna originella trend modeälskares hjärtan runt om i världen.

Gladiatorer kännetecknas vanligtvis av en brun färg, en platt sula, öppna tår och många tvärgående ränder längs vaden. Förutom de klassiska sandalerna i denna stil finns olika mönster och färger tillgängliga. En platt sula och bindningar i form av remmar är ett bra alternativ för vardagsbruk, medan de spektakulära modellerna på en stift med dragkedjor är perfekta för större utflykter, vilket skapar en flirtig sluteffekt.

Vad ska man ha gladiatorer med?

Gladiatorer är ett tjusigt både när man tar sig an vardagliga ärenden och under evenemang som kräver en mer elegant outfit. Dessa skor är så mångsidiga att de matchar många stilar för olika tillfällen. 

Det enklaste sättet att använda dem för att skapa en fashionabel utrusta är en kombination av gladiatorboots med en kort bomullsklänning i en dämpad nyans. Matcha den här outfiten med gladiatorboots på en platt sula eller på en stilettklack, som förvandlar din dagliga outfit till en kvällsoutfit på ett ögonblick. Förutom miniklänningar passar gladiatorer bra till luftiga maxiklänningar eller midiklänningar i jeans.

Planerar du att besöka gamla stan? Para ihop dina gladiatorboots med jeansshorts och en vit linneskjorta. På så sätt kommer du att se väldigt chic ut utan att tappa komforten. Gladiatorer kan även kombineras med längre byxor. Sikta sedan på modeller som slutar precis ovanför fotleden, vilket inte kommer att störa den slutliga effekten.

Vem är gladiatorer bra för?

Dessa skor kommer att fungera för självsäkra kvinnor som gillar att uppmärksamma sig själva. I kombination med en kort klänning ser de extremt kokett ut, och i kombination med skjorta och shorts skapar de en klassisk och tidlös look. se.

Gladiatorer är det perfekta valet oavsett storlek. Men för damer med större kalvar föreslår vi att du väljer bundna sandaler som inte kommer att gräva in i benen, vilket skapar onödiga veck. 

Om du vill förlänga dina ben optiskt och samtidigt slanka hela din figur, välj gladiatorboots i en nyans som liknar din hy. Sommarens solbränna kommer att framhävas perfekt av vita gladiatorer. Uppmärksamhet! Svarta gladiatorer kan skapa intrycket av kortare och tjockare ben.

Fashionabla gladiatorer till hands

Eftersom du redan vet att din skokollektion inte kan missa gladiatorer, se till att besöka vår onlinebutik. En hel del av de mest fashionabla modellerna väntar på dig där - både knutna och fästa med dragkedja; kort och lång; i dämpade färger och mer saftiga nyanser. Vi njuter av din shopping!

Ser fantastisk ut i sommar

Sommaren kommer snabbt. Det här är den perfekta tiden att fräscha upp din garderob och investera i gladiatorstövlar av god kvalitet. Dessa skor är en klassiker som kommer tillbaka gång på gång på ett stort sätt. Tack vare våra stylingtips har du säkert inga problem att kombinera dem med resten av din garderob. Lycka till!