Skor från spikekategorin är skor som varje professionell idrottare borde ha i sin garderob. Tack vare speciella skär med nötningsbeständigt material ger de stabilitet och grepp mot marken när du springer eller hoppar.

Spike skor används oftast i sprintlopp, för distanser från 100 till 400 meter. Piggarna gör att du kan springa ännu snabbare tack vare bättre vidhäftning mot marken. Det är viktigt att välja rätt längd på broddar beroende på typ av mark - tartangolv kräver kortare broddar än gräs.

Inte bara professionella idrottare kan dra nytta av spetsiga skor. För löpare som gillar en utmaning är spikskor också ett bra val. Det är dock värt att komma ihåg att det kan vara lite obehagligt att bära dessa skor, och att springa flera dussin meter kan inte göra en icke-amatörlöpare till en sprinter.

Det viktigaste inslaget vid val av spikskor är fotens passform. Skor ska vara bekväma och icke-nötande, samtidigt som de ger tillräckligt stöd för foten under löpning. En professionell säljare i en sportbutik kan hjälpa dig att välja rätt skor.

Sammanfattningsvis är skor från spikkategorin de perfekta skorna för professionella idrottare som vill uppnå ännu bättre resultat under löpning. För löparentusiaster som gillar utmaningar är dessa skor inte oöverstigliga, men det är värt att komma ihåg om rätt urval och professionell rådgivning.