Läderskor - hur tar man hand om dem?

Läderskor är ett måste i nästan varje höstsäsong. Tack vare dem kan du välja bra stiliseringar och samtidigt garantera att skorna klarar de tuffaste väderfluktuationerna. Du kan dock inte lämna skinnskor ensam. Vad betyder det exakt? Att det är värt att ta hand om dem på flera olika sätt. Tack vare detta kommer vi att utöka nöjet att gå i dem hela hösten.

Impregnering och korrekt användning av läderskor

När du har köpt skor från en stationär butik eller online ska du inte sätta på dem direkt. Låt oss först ta hand om deras impregnering. Detta är en enkel behandling med ämnen som är dedikerade till huden. De är utformade för att skydda våra nya skor mot både fukt och smuts. Impregneringen är enkel att göra - följ bara anvisningarna på förpackningen för ett speciellt preparat. Och det är värt att göra det. Läderskor är inte billiga, men de är känsliga. Oftast har de ett sofistikerat snitt och är mycket mångsidiga. Att ta hand om dem är nyckeln till lycka och att bära dem länge.

 

Korrekt användning är inget annat än en byte av skor. Om vi ​​behandlar läderskor som varje dag leder vi till deras snabba förstörelse. Låt oss också försöka ta hand om dem ordentligt, det vill säga inte böja fram eller snubbla. Alla sådana aktiviteter har en förstörande effekt på lädermaterialet och kan också leda till att skor snabbt förstörs.

Vad sägs om skor efter säsongen?

Efter säsongen kan vi inte glömma läderskor. När vi slutar använda ett par är det bäst att förbereda det innan vi lägger det i garderoben och glömmer. Låt oss sätta i det pappersbollar som får skon att inte kollapsa, inte kommer att förändra sitt ursprungliga utseende. Om vi ​​inte har tid till sådana bollar, är det värt att beställa speciella skodutkastare, tillgängliga i olika skobutiker - också online. Tack vare detta kommer vi att vara säkra på att skor är i perfekt skick för nästa säsong, utan några obehagliga missöden.

 

Vårt sista tips är att polera blanka skor och polera matt hud. Om du gör det kommer du att förlänga livslängden på dina favoritskor, vilket vi vill ha.