Kolla hur du tar hand om dina favoritskor på sommaren


Sommaren kommer snabbt. Behagligt varma temperaturer kan dock ta hårt på dina favoritskor, göra att färgen bleknar eller skapar en obehaglig lukt. I den här guiden kommer vi att berätta hur du enkelt tar hand om dina favoritsommarskor för att njuta av deras fina skick och snygga utseende ännu längre.

Skydda dina skor inför sommaren

Höga temperaturer och stark solinstrålning är extremt svåra förhållanden som dina favoritskor utsätts för varje sommar. Till följd av kontakt med foten bildas fukt inne i skorna, vilket gör att dina skor börjar lukta och till och med kan föda fram skadliga bakterier. 

På sommaren tenderar skor dessutom att tappa färgen. Värme kan också göra att dina skor börjar hålla ihop och sulan att separera från ovandelen. För att förhindra detta, använd sydda skor i extrema temperaturer. För fler tips om hur du håller dina skor i bra form på sommaren, kolla in den här artikeln. Att jobba!

Förhindra uttorkning... av dina läderskor

Varm sommar är en period då det är oerhört viktigt att dricka mer vatten för att undvika uttorkning av kroppen. Men insåg du att inte bara din kropp behöver det för att fungera korrekt? På sommaren, till och med... Dina favoritläderskor kan bli uttorkad! 

Som ett resultat blir de matta och tappar elasticitet, vilket kan visa sig i fula sprickor på ovandelen. För att hålla dem i toppskick, se till att rengöra dem regelbundet. Var också uppmärksam på korrekt återfuktning och polering, tack vare vilken du kommer att ge dem en effektiv glans, och samtidigt kommer du att ta hand om deras tillstånd.

Förvara inte skor utomhus

De höga temperaturerna som är karakteristiska för sommaren gör att utomhustvätt torkar praktiskt taget i en handvändning. Var dock noga med att inte lämna blöta skor utanför. På så sätt kan du utsätta dem för sprickor och missfärgning.

Undvik exponering för direkt solljus. Förvara inte skor nära fönster, där de också kan utsättas för de destruktiva effekterna av solljus. Ha tålamod och låt dina skor torka i ett välventilerat utrymme.

Undvik att gå barfota i stängda skor

Även om vi gärna avstår från vissa klädesplagg på sommaren, bör du under inga omständigheter bestämma dig för att bära inbyggda skor utan strumpor, särskilt om du har problem med överdriven svettning av fötterna. Strumporna kommer inte bara att absorbera en del av den genererade svetten, utan förhindrar också bildandet av blåsor orsakade av att skon gnuggas mot hälen. 

I många kläd- och accessoarbutiker finns specialskurna strumpor som gör att du kan uppnå effekten av en till synes barfota utan att förstöra en noggrant matchad styling.

Håll dina skor fräscha även i varmt väder

Under sommarmånaderna är problemet med överdriven svettning av fötterna extremt vanligt. Inte konstigt. Långa timmar tillbringade i skor i kombination med höga temperaturer bidrar till svettbildning.

Undvik att bära ett par skor varje dag i sommar. Skor tenderar att absorbera svett från fötterna. Den resulterande fukten gör att dina skor slits ut mycket snabbare. 

För att förhindra detta, låt dina sommarskor vila i minst två dagar innan de slår mot dina fötter igen. Det är en bra ursäkt att fylla på med snyggare skor inför den kommande sommaren ;-) Du hittar dem i vår webbutik

Om dina skor har blivit extremt blöta av svett, är det bäst att använda cederträ för torkning, vilket kommer att återställa den rätta formen på ovandelen. Dessutom har denna typ av trä naturliga deodoriserande egenskaper, tack vare vilka du enkelt kan bli av med obehagliga lukter och återställa friskheten till dina favoritsommarskor.

Bli av med dålig lukt med huskurer

Dina favoritsommarskor har en obehaglig lukt som inte vill lämna dem ifred för någonting i världen? Vi har goda nyheter! Du kan andas ut, eftersom du inte behöver skiljas från dina älskade skor på grund av den obehagliga lukten som dyker upp direkt när du tar av dem.

Allt du behöver göra är att hälla bakpulver inuti skon och lämna den över natten, försiktigt fördela den över innersulan. Efter ett dussintal timmar är det bara att skaka skorna över papperskorgen eller bli av med läskresterna med en dammsugare och du är klar. Du kan njuta av fräscha skor igen.

För andra effektiva sätt att bekämpa fotlukt, se: Denna artikel.

Ta hand om dina fötter

Kom ihåg att även de mest välvårdade flip flops eller sandaler inte kommer att se fantastiska ut i sommar om dina fötter är torra och grova. Detta problem kan förvärras vid exponering för solen. Exfoliera minst en gång varannan dag för att exfoliera döda hudceller och återställa mjukheten till dina fötter. Kom också ihåg att använda en fuktgivande kräm.

Glöm inte heller en noggrant gjord pedikyr. Först av allt, förkorta naglarna och fila dem. Om du vill kan du måla dem i din favoritfärg. Har du problem med att välja en speciell nyans? Franska är ett bra alternativ för sommaren, som ser elegant ut och kommer inte att störa dina stiliseringar.