Kapselgarderob. Vilka skor fungerar bäst?


Kapselgarderob bevisar att skönhet ligger i enkelhet. När du skapar den kan det vara en speciell utmaning att färdigställa skorna. Om du undrar vilka modeller som fungerar bäst, se till att läsa vår guide. Vi ger dig råd om vad du ska leta efter när du ska välja skor till din minimalistiska kollektion.

Kapselgarderob ingår i priset!

Capsule garderob har varit på tungan under en tid, vilket inte borde komma som någon överraskning. Det är inget annat än en noga utvald kollektion av kläder, skor och accessoarer, som inte bara gör att du kan minska röran i garderoben, utan också ger dig nästan oändliga möjligheter när du väljer outfits varje dag och på helgdagar.

Skor är en oerhört viktig del av en snygg kapselgarderob. Det är tack vare dem som en formell skjorta kan få en mer avslappnad look och bekväma jeans ser fenomenal ut. Korrekt passande skor gör att du verkligen kan göra underverk! 

När du väljer skor för en kapselgarderob, följ några regler. Läs vidare för att se hur enkelt det är.

Steg 1. Välj praktiska stilar

Tänk först på vilka skostilar som passar dig bäst, med hänsyn till din livsstil. 

Om du till exempel arbetar på ett kontor där det är formellt klädkod, du kommer säkert att behöva eleganta mockasiner eller bekväma höga klackar. När du ständigt är i rörelse, och du bara använder den här typen av skor på semester, fokusera på bekväma skor som du enkelt kan bära varje dag.

Steg 2. Var uppmärksam på färgerna

Färgerna du väljer ska vara det perfekta komplementet till din garderob. Du behöver inte begränsa dig till dämpade färger som svart, beige eller brunt. Om du gillar att uttrycka din individuella stil, välj djärva färger och originalmönster som matchar resten av dina kläder.

Steg 3. Håll dig själv till ett minimum och följ inte mode i blindo

Kom ihåg att syftet med en kapselgarderob är att begränsa antalet produkter du har och att förenkla valet så mycket som möjligt när du slutför stylingen. Välj universella, praktiska modeller som enkelt matchar dina kläder. I en kapselgarderob ligger tonvikten inte på kvantitet, utan på kvalitet och mångsidighet. Istället för att blint följa de senaste trenderna, välj tidlösa lösningar.

Vilka skor ska finnas i en kapselgarderob?

Nu när du har lärt dig reglerna för att välja skor till din kapselgarderob, är det dags att bli inspirerad. Möt våra favoriter som enkelt kompletterar dina stiliseringar och kommer att visa sig vid många tillfällen. 

Ballerinor eller mockasiner

Ballerinor är tidlösa skor som har legat till grund för varje snygg kvinnas skokollektion i många år. Sedan Audrey Hepburn populariserade dem har ballerinor blivit ett måste för vardagsbruk och för mer formella tillfällen. De kommer perfekt att komplettera stiliseringar baserade på bekväma jeans och T-shirts, såväl som de mer kontorskombinationer, där cigariller och noggrant pressade vita skjortor eller pennklänningar regerar.

Vår typ: Ballerinor i getskinn i en delikat beige nyans

Stövlar eller stövlar

Ett par klassiska stövlar av god kvalitet kommer att vara perfekta under höst- och vintersäsongen. Välj en universell modell som enkelt matchar dina favoritstilar. Satsa på skor av läder. Tack vare detta kommer det inte att vara en speciell utmaning att hålla dem i gott skick, och de kommer att tjäna dig i många år.

Vår typ: klassiska svarta stövlar med platt klack

Sandaler

Var noga med att också bära sandaler som fungerar under varma dagar. Beroende på dina preferenser, välj en modell med en platt sula, en feminin klack eller en bekväm kilklack. Kom ihåg att göra dem av naturliga material för att förhindra överdriven svettning av fötterna. 

Vår typ: lädersandaler gjorda av äkta läder med djurmotiv

Sportskor

Du kommer säkert att behöva bekväma sportskor där du kommer att kunna hoppa ut ur staden och ta en paus från vardagens liv och rörelse. Satsa på bekväma sneakers eller sneakers. När du bär dem behöver du inte begränsa dig till sportstyling. Denna typ av skor står i perfekt kontrast till flickors klänningar och kjolar.   

Vår typ: vita sneakers gjorda av naturligt läder på en bekväm plattform

Skor för större evenemang

Systers bröllop? Överdådig middag på restaurang? Festa på klubben? Sådana omständigheter kräver ofta en speciell outfit, och för vissa outfits kan plattklackade skor vara otillräckligt formella och störa WOW-effekten. För att förhindra att detta händer, investera i skor av god kvalitet för större utgångar. Välj en beige modell som visuellt förlänger dina ben eller välj klassisk svart som du enkelt kan matcha till många kläder. Välj inte skyhöga klackar om du har svårt att gå i dem. Det är bättre att begränsa dig till en låg, stabil häl, tack vare vilken du kommer att kunna bära den här typen av skor, till exempel till kontoret eller på en dejt. 

Vår typ: klassiska bruna pumps på en klack i äkta läder

Ser du hur lätt det är?

Du kan själv se att det är väldigt enkelt att välja skor för en kapselgarderob. Allt du behöver göra är att följa några regler och du kommer alltid att kunna njuta av en minimalistisk garderob som enkelt kan anpassas till olika tillfällen.