I rollerna: Crocs


Vissa älskar dem, andra hatar dem. Crocs, även om de ser ganska ... specifika ut, förlorar fortfarande inte sin popularitet. Dessa skor är lätta att underhålla, bekväma, halkfria, resistenta mot skador och antibakteriella. Kolla när du ska bära dina Crocs och med vad du ska kombinera dem för ett okonventionellt slutresultat.

En kontroversiell trend älskad av miljoner

Det dyker ofta upp kontroversiella trender inom mode, som går över relativt snabbt. När det gäller Crocs kan man prata om ett verkligt fenomen. Även om dessa karakteristiska gummiträskor ser ganska ... specifika ut, har de blivit ikoniska skor, vars syn på gatan inte längre är förvånande. 

Undrar hur allt började? Crocs gjorde sin debut för över 20 år sedan. Från början var de avsedda för segling. De visade trots allt maximalt grepp på hala däck och samtidigt – tack vare specialdesignade ventilationshål – var de väldigt luftiga och fungerade bra även vid höga temperaturer och strålande sol.

Deras praktiska egenskaper väckte snabbt uppmärksamheten hos älskare av okonventionella lösningar. Även om de ofta har jämförts med clownskor eller trädgårdsskor, har Crocs stulit hjärtan på de största modeinfluenser och kändisar runt om i världen.

Stöd från kändisar väckte nyfikenhet bland vanliga människor, och Crocs började dyka upp på gatorna allt oftare och blev synonymt med lätthet och komfort.

Några anledningar till att köpa Crocs

Crocs ser definitivt ovanligt ut. Men de har sin enorma popularitet tack vare sin oöverträffade flexibilitet och lätthet. Också anmärkningsvärt är den otroliga dämpningen som gör att gå på vägen känns som att gå på mjuka, fluffiga moln. Tack vare ventilationshålen ger de dessutom avlastning för svettiga fötter under varma dagar. 

Även om vissa människor tycker att dessa skor ser åtminstone absurda ut, om du prioriterar din komfort kan du använda denna trend till din fördel och bära dem inte bara hemma eller i trädgården.

Förutom vuxna stal Crocs även de yngsta konsumenternas hjärtan. Dessa skor är vattentäta, mjuka, lätta och färgglada. En ytterligare fördel med Crocs är det faktum att du kan sätta söta hängen i ventilationshålen, vilket barnen helt enkelt älskar.

Ha kul med mode i din stil

Om du också värdesätter komfort och inte är rädd för att se okonventionell ut, se till att köpa ett eget par Crocs. Bär dem för vardagliga ärenden i staden, såväl som under semestern under sightseeing eller långa promenader. Du kan kombinera dem med cykelskor och en luftig skjorta för att få ett originellt slutresultat. De kommer att passa bra ihop med jeans pojkvän och en vit, tidlös topp. Matcha denna styling med en basebollkeps och släng en läderväska över axeln och du är klar.

Låt dig inspireras av stjärnorna

Om du letar efter beprövade stylingidéer, bli inspirerad av stjärnorna som sätter modetrender runt om i världen.

Bär Crocs i Kendall Jenners stil, som kombinerade den svarta modellen med vita strumpor, grå träningsoveraller och en löst sittande grön sweatshirt. Den amerikanska kändisen lade till en linneväska med ett kort handtag och ett spännande tryck. Sådan utrusta det fungerar till exempel för snabb shopping. 

Crocs är också mycket populära bland sångare. Rihanna tog på sig gråa skor i denna stil som hon matchade gråa, eleganta byxor, ett vitt linne och guldsmycken till. Hon kompletterade sin look med en överdimensionerad kräm- och brun handväska och en vit klocka. 

Justin Bieber är en annan stjärna som älskar Crocs i grått. Författaren till många musikhits bär dem med gråblå långa strumpor och en grå kortärmad träningsoverall. Dessutom en svart, sportväska hängd över axeln och en svart baseballkeps. 

Kim Kardashian å sin sida satsade på svarta, klassiska Crocs, som hon kombinerade med ett beige träningsoverallset. Kändisaren framhävde sina feminina former med ett beige skärp i midjan. En fashionabel accent av denna styling var svarta solglasögon i en originalform.

Priyanka Chopra Jonas valde subtila, mintfärgade Crocs. Hon parade ihop dem med ljusa denimklockor, en grå topp och en mintsatinjacka. Vi måste erkänna att denna vackra skådespelerska i sin styling såg fantastisk ut!

Crocs älskades också av infödda stjärnor. I fallet Małgorzata Rozenek - Majdan föll valet på en vit modell med guldkedjor i kombination med ett grått träningsset och en grå handväska. Den polska TV-presentatören bestämde sig för nålar med sina initialer, som hon lade till sina vita Crocs, vilket gav dem en ännu mer ovanlig karaktär.

Världen tillhör de modiga!

Även om Crocs från början verkade vara på modet faux-pas, förvandlades snabbt till en kultrend älskad av miljoner. Om du är en av dessa personer är vi säkra på att tack vare våra tips kommer du inte att ha några problem med att styla dessa okonventionella träskor. Håller tummarna!