I huvudrollen: balskor för honom


Bal kommer fort. Kostymen är vald, polonen har repeterats till det yttersta, blommor till den andra halvan beställda, och du undrar fortfarande vilka skor du ska ha på dig denna speciella dag? Även om denna uppgift inte verkar särskilt komplicerad när det gäller gymnasieexaminerade, kan vissa tvivel uppstå. Vi löser dem gärna!

Vilka skor passar till en baldräkt?

En kostym är en elegant outfit som bara ser bra ut med vissa modeller av herrskor. Även om formella skor skapades för det, behöver du inte begränsa dig till bara dem.

Vi har förberett beprövade lösningar för både fans av klassiker och mer extravaganta lösningar. Tack vare detta kommer din partners hjärta att börja slå snabbare, och du kommer att få självförtroende och bli kungen på baldansgolvet.

Allt du behöver göra är att hålla dig till några regler så skapar du enkelt en lysande se för bal. Intressant? Låt oss börja!

Kostym skor i din stil

En bal är utan tvekan ett tillfälle av krävande högtidlig klädsel. Ingenting kommer att fungera bättre än en tidlös kostym, som perfekt kommer att kompletteras med formella läderskor.

Om du bryr dig om en klassisk effekt, välj eleganta skor utan några speciella tillägg. Skor utan ovanliga spännen, kontrasterande sömmar eller iögonfallande dekorationer fungerar bäst.

Å andra sidan är tonåren en bra tid att leka med mode. Om du gillar att förvåna med en extravagant look, satsa på mindre klassiska lösningar och välj skor som får dig att sticka ut från mängden.

Har du några funderingar kring en sådan lösning? Färgglada strumpor med ett roligt mönster kommer att vara en bra kompromiss mellan klassiker och tonåringar. Kombinera dem med en perfekt skräddarsydd kostym och tidlösa tofflor som kommer att tjäna dig för andra formella tillfällen.

(Inte) svårt val av näskuddar

Var också särskilt uppmärksam på tårna på dina formella skor. Även om vi redan har upplevt många olika lösningar inom mode, är de mest eleganta de klassiska runda tårna.

Välj under inga omständigheter skor med fyrkantiga tår, som optiskt förkortar dina ben och får dig att se ut som om du har stannat i tid. Spetsiga tår i herrskor kommer inte heller att se särskilt bra ut.

Som du kan se är det inte så svårt att välja tår för balskor som det från början kan verka.

Färgen på balskor

Undrar du vilken färg på formella skor som fungerar bäst för balen? Inom herrmodet finns det en oskriven regel att ju mer formellt tillfälle är, desto mer dämpad ska stylingen vara. Välj färger på skor som kompletterar varandra med kostymen och inte skapar onödig kontrast.

Svarta skor är bäst för en svart kostym. På så sätt kommer du att få en vertikal linje längs kroppen, vilket optiskt kommer att slanka den, och du kommer att se riktigt elegant ut.

Skor och kostym behöver dock inte alltid vara i samma nyans. Om du planerar att bära en grå kostym kommer en bra lösning att vara att kombinera den med bruna tillbehör. En varm brun nyans kommer att bryta svalheten av grått, vilket gör att du ser extremt moderiktig ut. Om du inte gillar brunt, kan du framgångsrikt välja svarta formella skor. 

Vissa gymnasieelever väljer att bära en vit kostym. Om du inte vill se komisk ut, kombinera det med bruna accessoarer. Detta alternativ kommer perfekt att harmonisera både med snövit och med en varmare nyans av ecru.

Oavsett färgen på dina skor, se till att bältet på dina byxor har en liknande nyans. På så sätt får du en konsekvent effekt och du kommer att se snygg ut.

Vad istället för skor?

Undvik att bära atletiska skor med din balkräkt. Din andra hälft kan bli besviken och du skulle se slarvig ut. Om du ändå vill behålla din favorit tillfällig stil, kan du framgångsrikt ersätta klassiska skor med läder loafers. 

Kom dock ihåg att inte ha strumpor med dem eller välj en kraftigt skuren modell som kommer att vara osynlig från under skon. Se också till att dina byxor slutar precis ovanför ankeln. På så sätt kommer du att smalna av dina ben och du kommer inte att se överväldigande ut.

När du väljer loafers, ge upp flugan och ersätt den med en smal slips. På så sätt kommer helheten att se diskret ut, men ändå chic.

Vilka balskor för män ska man välja?

Nu när du vet vad du ska leta efter när du köper balskor har vi sammanställt en lista över våra favoritmodeller. Du kommer säkerligen att hitta det du letar efter i vår webbutik.

Burgundy herrskor de kommer att fungera bra i kombination med en grå eller marinblå kostym. Det är den perfekta kompromissen när din partner planerar att bära en vinröd klänning. 

Formella skor i en klassisk, mörk brun nyans är en lösning som alla snygga gymnasieelever kommer att älska. Dessa skor imponerar med ett fantastiskt utseende och utmärkt kvalitet. För maximal konsistens, matcha dem med ett brunt band och en stilklocka årgång.

Svarta skor för män är ett öga för alla fans av tidlösa lösningar som inte gillar att leka med mode. De kommer att se perfekta ut med en svart kostym, en vit skjorta och en svart fluga.

Formella skor med en dold kil är ett idealiskt alternativ för gymnasieexaminerade vars partner är av liknande längd och inte vill ge upp att bära höga klackar. Den dolda kilen är praktiskt taget osynlig, och tillsammans med den subtila yttre hälen kan den ge dig upp till 5,5 cm mer höjd.