Hur vänjer man sig vid att gå i höga klackar?


Använder du komfort till vardags och bär platta skor, men en chans närmar sig när du behöver klara stiletter, kilar eller klackar? Vet du att att gå i höga skor inte är din starka sida - du är skakig, benen gör ont och istället för att tänka på händelsen drömmer du bara om att byta dem mot en bekvämare? Läs sedan vår guide om hur du vänjer dig åt att gå i höga klackar!

Steg ett - välj bekväma höga klackar

Höga klackar kommer säkert att se vackra ut, men kanske inte är det bästa valet om du inte har erfarenhet av att gå i klackar. Istället för lackerade och instabila modeller, välj de mest bekväma högklackade skorna. Vi rekommenderar att du väljer en variant som passar dig - både när det gäller höjd, material och design. Det bästa beslutet kommer att vara pumpar av läder. Den här passar perfekt till din fot, vilket garanterar komfort när du bär den. De kommer att vara perfekta att börja med Espinto H svarta pumpar. Men om du inte gillar deras estetik och föredrar en mer modern modell, kanske du gillar dem Espinto golden 889 pumpar på en gul nål, och om det tillfälle du förbereder dig för är ditt bröllop - blir de perfekta Espinto pumpar vit pärla på en nål.

Steg två - öka gradvis hälhöjden

Ta inte en mycket hög och tunn nål. En sådan häl kan snabbt avskräcka dig eftersom du inte kommer att känna dig säker och stabil på den. Välj istället en något lägre variant med en lagom tjock häl, och öka den sedan gradvis. De blir de första som klarar provet, t.ex. Goodin pumps med en dekorativ röd randsom har en blockklack på 4 cm. Om du vänjer dig vid att gå i dem, välj en högre, t.ex. 8 cm Seastar houndstooth -skyttlar eller eleganta svarta VINCEZA -pumpar med en extra rem, stabiliserar fotleden och håller skon väl på benet. När du väl har bemästrat konsten att gå i höga klackar kan nästa modeller vara på en hög klack - t.ex. pumps på en stilettklack marinblå mocka.

Steg tre - övning gör mester

Om du vill vänja dig vid att gå i höga klackar när ett viktigt tillfälle närmar sig, lämna inte att lära dig gå för senare. Välj bekväma skor och börja gå runt i huset i dem. I början, flera dussin minuter, och med tiden öka tiden och sträckan. Vi rekommenderar att du går en promenad på gården, bär höga klackar till jobbet eller träffar vänner. Ju mer du bär dem, desto större är chansen att bära dem kommer att upphöra att vara problematisk och pinsam för dig. Som vi nämnde tidigare, öka också hälen gradvis. Och när evenemanget du förbereder dig kommer - testa dina skor där du vill uppträda. När du ska dansa i dem hela natten eller resa långa sträckor måste du vara säker på att de klarar testet.

Steg fyra - arbeta med din hållning

Även om det är mycket användbart att gå med klackar, är det en sak du måste komma ihåg - att behålla rätt kroppsställning är extremt viktigt. Slumrar du inte varje dag? Utmärkt! Tyvärr glömmer ofta damer som tar på sig högklackade skor rätt hållning och lutar instinktivt framåt för att bibehålla balansen. Detta ser inte bara dåligt ut, utan får också din ryggrad att ta en onaturlig position och lederna är felaktigt belastade. Så när du börjar lära dig att gå i klackar, kom ihåg att dra ner axelbladen, lyfta huvudet, dra åt magen och hålla ryggraden rak. Med tiden kommer det att bli en vana för dig att behålla denna inställning!

Steg fem - bli inte avskräckt!

Att lära sig att gå i klackar kan sätta av dig - särskilt om du inte har använt höga stövlar tidigare. Denna fotposition stressar vaden och tvingar dig att behålla balansen. Men kom ihåg att övning gör mester. Om du inte blir avskräckt kommer du att vänja dig vid denna inställning och det kommer att vara neutralt för dig med tiden. Ju mer träning du gör, desto mer sannolikt är det att gå i klackar kommer in i ditt blod. Kanske kommer du om några veckor att röra dig i höga klackar som en Hollywood -stjärna? Lycka till!

Vi hoppas att du kommer att tycka att våra råd är effektiva. Kom ihåg att välja bekväma skor först och främst - vi rekommenderar att kolla in KeeShoes butiks erbjudande. Vi är säkra på att du hittar en lämplig modell där som hjälper dig att vänja dig vid att gå i höga klackar!