Hur man väljer rätt skostorlek


De flesta av oss känner till vår fotstorlek, vi är också medvetna när vi köper skor att storleken på enskilda tillverkare skiljer sig från varandra.

De flesta av oss känner till vår fotstorlek, vi är också medvetna om att när vi köper skor att storleken på enskilda tillverkare skiljer sig från varandra, så det är alltid värt att kolla "storlekstabellen", vilket gör att vi snabbt kan orientera oss eller, för Till exempel, storlek 42 på XX -märket, som vanligtvis köper, motsvarar storlek 42 på YY -märket som vi ska köpa. Ibland händer det att människor inte kommer ihåg sin skostorlek eller är förvirrade över de olika storlekarna. Det finns ett sätt och samtidigt en av de mest pålitliga metoderna för att välja skor i en butik, och särskilt de som köps i onlinebutiker - att bestämma den inre längden på skons innersula.

Hur bestämmer man längden på skosula? - Mät fotens längd. Lägg foten i strumpan på ett ark A4 -papper, skissera dess form och mät sedan i centimeter avståndet mellan de två punkter som är mest utstickande på fotens kontur, det vill säga från spetsen av den längsta tåen till häl. (Kom ihåg att mäta båda fötterna, ibland kan en fot vara kortare). Vi lägger till 0,5-1 cm till resultatet, enligt principen att fylligare fot, desto större marginal. Det erhållna resultatet är längden på skons innersula. Varje skotillverkare måste ange längden på skoinsatsen i centimeter, som tilldelas en specifik storlek. Vissa tillverkare, till exempel, tilldelar en innersula med en längd på 27 cm till storlek 40, andra till 41, och andra till 42. När du köper skor online, utan möjlighet att prova, kom ihåg att det är värt att bara ta längden av innersulan, inte storleken - på så sätt undviker du besvikelser med för små eller för stora skor.