Hur hanterar man obekväma skor?


Ibland visar sig inköp av skor inte vara helt tillfredsställande. Även om skorna uppfyller våra estetiska behov kan de visa sig vara obekväma när de bärs. Undrar du hur du ska hantera obekväma skor? Kolla sedan in vår guide där vi presenterar 5 praktiska tips!

Tips - hur du sätter på dina nya skor ...

  1. Kick off your shoes

Nya höga klackar till en väns bröllop? Eller kanske skor i bergen? Om du har köpt skor för ett speciellt tillfälle, se till att sälja dem före evenemanget. Skriv inte av dem direkt. Vi rekommenderar att du tar på dig dem runt huset eller en promenad några gånger. Tack vare detta kommer du att anpassa dem till formen på din fot, bryta ner dem och minska risken för att de skaver dig nästa gång. Du kan alltid välja en plan B och bära en åtsittande modell över tjocka strumpor eller be en person med en lite större fot att bära några av dem. Då går skon sönder och blir bekvämare.

  1. Använd skosula

Detta är en av de mest populära lösningarna. Om skodonet inte passar dina fötter bra, är för löst eller felaktigt format - lägg på lämpliga innersulor för skor. Välj de som kommer att harmonisera perfekt med skorna - de får inte böjas, vågas eller sticka ut. Materialet är också viktigt. För varmare dagar rekommenderar vi lammskinnsmodeller eller gelinsatser, medan för höst och vinter är tjockare varianter bättre - t.ex. gjorda av filt, ull eller aluminiumsvamp. En perfekt passande innersula är nyckeln till framgång när du vill få komfort för dina fötter.

  1. Halvsulor och klackar kan också vara en lösning

Alla har sina egna preferenser när det gäller skor och andra modeller garanterar deras komfort. Om innersulorna inte garanterar din komfort kan du behöva en lösning som stöder din mittfot eller häl. För detta ändamål rekommenderar vi att du kontrollerar halvsulorna och hälkuddarna. Dessa är särskilt populära bland kvinnor som älskar att bära höga klackar. Tyvärr orsakar denna positionering av foten ofta smärta i metatarsus, vilket är resultatet av brist på korrekt stöd. Det är också värt att sträcka sig efter halv-innersulor, särskilt med skor med tunna sulor, som väl dämpar foten när du går. Och hur hanterar du obekväma skor när skarpa kanter skadar dig? När skor är gjorda av till exempel hårt läder kan de komprimera akillessenen och orsaka obehag, så hälinsatser kommer att vara till hjälp. Dessa lyfter en del av foten, så att kanten på skorna är på en mindre känslig plats.

  1. Brytande skor hos en skomakare

Denna metod är mycket populär när du köper skor som är lite för små eller när du har en obalans i längden på innersulan i båda benen. Då räcker det med att be skomakaren bryta skorna så att han kan anpassa dem till de storlekar du vill ha - upp till ungefär hälften av storleken. Villkoret är dock att de måste vara läderskor. Då är det möjligt att påtvinga dem den sk sist att de skiljer sig. Andra material kanske inte är mottagliga för sådana behandlingar och kan till och med skadas. Kostnaden för projektet är liten - från några till ett tiotal zloty, och effekten kan tillfredsställa dig.

  1. Stretchspray för skor

Ett annat sätt att hantera obekväma skor är en specialiserad spray. Den kemiska blandningen är att tränga in i tygstrukturerna, expandera dem och göra skon bekväm när de bär. Sprutbåren består av alkohol, vatten, en speciell mjukgörare och ett vårdande medel. Här påpekar vi dock igen att denna metod kommer att fungera för naturläder. Sprayerna är lämpliga för alla typer av grovt och slätt läder, men bör inte användas på lackläder. Användningsmetoden är enkel - du sprayar dina skor, lägger dem på dina fötter och bär minst 30 minuter. Material som fuktas med preparatet sträcks ut och passar skorna exakt till foten.

Vi hoppas att våra tips kommer att visa sig vara till hjälp och nu kommer du enkelt att hantera problemet med obekväma skor. Kom ihåg att mäta strumporna du brukar ha och ta storleken enligt tabellen. Men om du redan har obekväma skor i dina resurser - följ våra råd, och kanske kan situationen rättas till. Lycka till!