Hur hanterar jag obekväma skor?

Tips - hur man distribuerar nya skor ...

  1. Ta ut dina skor

Nya stift för en väns bröllop? Eller kanske skor i förväg? Om du köpte skor för ett speciellt tillfälle, se till att du skaffar dem före detta evenemang. Skriv inte bort dem på en gång. Några gånger rekommenderar vi att du lägger dem runt huset eller tar en promenad. Tack vare detta kan du anpassa dem till din fotform, bryta ner dem och minska risken för att de kommer att jaga dig nästa gång. Du kan alltid bestämma dig för plan B och lägga crimp-modellen på tjocka strumpor eller be en person med lite större fot att komma in lite. Då kommer skon att gå sönder och bli mer bekväm.

  1. Använd inläggssulor

Detta är en av de mest populära lösningarna. Om skodonsmodellen inte passar dina fötter är den för löst eller felaktigt profilerad - sätt på rätt innersulor. Välj de som kommer att harmonisera perfekt med skorna - de kan inte böja, vinka eller sticker ut. Material är också viktigt. Under varmare dagar rekommenderar vi lammskinn eller gelinsatser, medan tjockare varianter - t.ex. filt, ull eller aluminiumsvamp - fungerar bättre på hösten och vintern. En perfekt monterad innersula är nyckeln till framgång när du vill få komfort för dina fötter.

  1. Halva skär och klackar kan också vara en lösning

Alla har sina egna preferenser för skor och andra modeller garanterar komfort. Om inläggssulorna inte garanterar dig komfort, kan du behöva en lösning som stöder din midfoot respektive häl. Vi rekommenderar att du kontrollerar halvinsulorna och klackarna för detta ändamål. Dessa är särskilt populära bland damer som älskar att gå i höga klackar. Tyvärr orsakar fotens position ofta metatarsal smärta, vilket är resultatet av brist på tillräckligt stöd. Halv innersula är också värt att nå speciellt för skor med tunna sulor som dämpar foten väl när man går. Och hur hanterar du obekväma skor när du har vassa kanter? När skorna är till exempel gjorda av hårt läder kan de knåda Achilles-senen och orsaka obehag, därför kommer klackar att hjälpa. Dessa höjer en del av foten, så skodonets kant är på en mindre känslig plats.

  1. Skomakare som bryter skor

Denna metod är mycket populär när du köper lite för små skor eller om du har en oproportioner i längden på innersulan i båda benen. I ett sådant fall är allt du behöver göra för att beställa skomakaren att bryta skorna och få dem att passa de storlekar du vill - upp till max hälften av storleken. Villkoret är dock att de måste vara läderskor. Då är det möjligt att påtvinga dem den så kallade sista låter dem gå ihop. Andra material kanske inte är mottagliga för sådana behandlingar och kan till och med skadas. Kostnaden för projektet är liten - från några till flera zlotys, och effekten kan tillfredsställa dig.

  1. Sträckspray för skor

En specialiserad spray är ett annat sätt att hantera obekväma skor. Den kemiska blandningen ska penetrera materialets strukturer, utvidga dem och göra skon bekväm att bära. Sprejförlängaren inkluderar alkohol, vatten, en speciell mjukgörare och ett konditioneringsmedel. Här betonar vi dock återigen att den här metoden klarar provet när det gäller naturläder. Sprej är lämpliga för alla typer av grovt och slät läder, men bör inte användas på patentläder. Användningsmetoden är enkel - du sprayar dina skor, tar på dig benen och bär i minst 30 minuter. Materialen som fuktats med beredningen kan töjas och de passar perfekt skorna till benet.

Vi hoppas att våra tips visar sig vara till hjälp och att du enkelt kan hantera problemet med obehagligt skor. Kom ihåg att mäta strumporna du brukar ha och mäta storleken enligt tabellen. Men om du redan har obekväma skor i ditt lager - följ våra råd och kanske kan du fixa situationen. Lycka till!