Hur bär man högklackade skor? Lär dig 6 beprövade knep


Dubbar är ett perfekt komplement till alla stylingar. Benen ser längre och smalare ut i dessa skor. Om du inte känner dig bekväm med höga skor behöver du inte riskera det alls. Allt du behöver göra är att använda några beprövade knep, och att gå med nåd kommer att vara mycket lätt för dig. Låt oss börja!

Att gå i höga klackar är lättare än du kanske tror

För många kvinnor är att gå i höga klackar en riktig mardröm. Det finns dock tillfällen som direkt ber dig att bära dessa skor. Höga klackar förlänger benen optiskt, vilket gör att hela siluetten ser mer proportionell ut.

Även om det är en konst att gå i höga klackar är det hanterbart så länge du följer några enkla riktlinjer. Att jobba!

# 1 Undvik att rusa

Att springa i högklackade skor kan inte bara se komiskt ut, det kan också bidra till ett smärtsamt fall och till och med en skada. Snabb promenad i sådana skor kan också få din kropp att inta en onaturlig position på ett okontrollerat sätt, och du kommer att likna en smygande dinosaurie.

När du går i höga klackar, ta mindre steg. På så sätt slipper du inte bara stuka fotleden, utan det kommer också att göra det lättare för dig att hålla balansen. Dessutom kommer du att få extra självförtroende genom att gå i relativt långsam takt.

# 2 Häl - Tår för en elegant gång

Förmodligen har du sett mer än en gång kvinnor vars promenader i höga klackar inte såg elegant ut. Detta berodde troligen på att man placerade hela foten på marken på liknande sätt som skor med platt sulor, som ballerinor eller sneakers.

Om du vill att din gång ska se naturlig ut, sätt hälen först och sedan tårna. Men kom ihåg att hålla balansen och att inte pressa för hårt. Detta kan orsaka överdrivet tryck på hälen och skada skorna eller till och med skada skorna.

# 3 Ta hand om korrekt kroppshållning

Var särskilt uppmärksam på din kroppshållning. För en graciös gång, håll ryggen rak, nyp ihop skulderbladen och dra försiktigt in magen. Ett ytterligare sätt att bibehålla balansen är... sport. Anmäl dig till pilatesklasser och stärk din hållning. Att "skriva" bokstäverna i alfabetet i luften med fötterna är också en bra övning. Detta kan du till exempel göra medan du tittar på din favoritserie.

Ett vanligt misstag är att titta mot dina egna skor för att vara säker på att du går rakt. Titta istället på destinationen du ska till. Om du vill vara säker på att du kan följa den här rutten i en rak linje utan problem, föreställ dig bara den här linjen. Ser du hur lätt det är?

Den naturliga tendensen hos många kvinnor är att pressa bålen framåt när de går i klackar. Om du märkte att du har problem med det, luta dig lite bakåt för att hålla balansen.

# 4 Se till att dina klackar har rätt storlek och rätt höjd

Genom att följa alla dessa tips kan du fortfarande ha svårt att röra dig graciöst i högklackade skor. Anledningen till detta kan vara en felaktig storlek. Skor som är för små eller för stora kommer definitivt att göra det svårt för dig att uppnå en naturlig, elegant gång.

Du kan fästa specialklackar på för stora klackar. Inläggssulor monterade på baksidan av skon ger dig ett stabilare steg och du slipper snubblar och eventuella fall. När det gäller skor som är för små är saken lite mer komplicerad, men vi känner till de effektiva metoderna som vi har diskuterat i vår guide. Du hittar den genom att klicka här.

Det är lika viktigt att dina skor är tillräckligt höga. Inte varje kvinna klarar av skyhöga klackar, speciellt om det här är hennes första par. Om du inte vill se komisk ut, byt med din vän mot ett par skor med lite lägre klackar.

# 5 Tjocklek spelar roll

Med klackar spelar tjockleken roll. När du börjar ditt äventyr med sådana skor, börja med kilar, sedan bekväma stolpar och slutligen gå vidare till en smal klack. Även om denna process kan vara lite tidskrävande, är det definitivt värt besväret. 

Om du kan hålla balansen när du går på stolparna bör de tunna hälarna efter en tid inte vara en speciell utmaning för dig.

# 6 Övning ger färdighet

Kom ihåg att övning ger färdighet. Av denna anledning är det värt att träna på att gå i högklackade skor runt huset. Om du är orolig över att klaga från dina rumskamrater eller grannar på nedervåningen är det bara att gå på tå. På så sätt kommer du att förbereda dina vader och få balans. 

Åker du på ett viktigt tillfälle? Se till att du kan uppträda offentligt i dessa skyhöga klackar som matchar din drömklänning så perfekt. Du kan till exempel sätta på dem medan du gör hushållsarbete. På så sätt kommer du inte bara vara säker på att du kommer att klara utmaningen att spendera en specifik tid i sådana skor, utan du kommer också att se till att de är bekväma och inte orsakar liktornar och blåsor.

Genom att följa våra tips kommer du säkert att uppnå en elegant, feminin gång full av grace. Om du bär höga klackar för första gången, packa ett par extra platta skor i handväskan. Du behöver också plåster och en desinfektionsspray. Förberedd på detta sätt kan du fortsätta din väg!