Höstskor - ta hand om skor gjorda av olika material

Fortsätter vi den föregående artikeln, kommer vi denna gång att överväga att förbereda andra höstskor för alla regniga expeditioner. I vår garderob har vi verkligen en mängd olika skor som du behöver ta hand om på ett ordentligt sätt. Inte varje person använder också läder motsvarigheter. Låt oss överväga hur vi tar hand om andra skor strax före säsongen.

Vilket skick är dina skor i?

Detta är en mycket viktig fråga. Det faktiska skick på dina skor i höst beror på honom. Det är värt att göra saneringar efter semestern och utvärdera vilka par du definitivt måste avskjuta med och vilka du fortfarande kan lämna och använda, till exempel i den varma halvan av september. Säg adjö till de läckande och skadade skorna. Fukt i år kan förstöra dem snabbare och bäraren kan lätt bli förkyld. Att ta hand om skor är mycket viktigt, särskilt för barn. De kommer ofta med idén att springa runt pölar efter skolan, i andra skor än välskyddade wellies.

 

Kontrollera att det finns smuts på skorna. Om du tyvärr inte rengörde dem innan vintern, bör du göra det nu - särskilt om det är skor som måste impregneras. Skydda mot smuts och fukt. Gör det inte på smuts, så fixar du det.

 

Hur man rengör och skyddar höstskor?

Vi har redan nämnt läderskor här. Det är dock värt att överväga att rengöra andra typer av skor. Det handlar om universella och evigt fashionabla mockaskor. Mocka hatar fukt. Torka inte av dessa skor med en våt trasa. Det är värt att göra det torrt, med en mjuk borste, tillägnad skor. Om du inte har en kan du välja att använda en tandborste med liknande mjukhet.

 

I allt högre grad beslutar vi också om nubuckskor. Det är den vegan som motsvarar läderskor. Den kännetecknas av grovhet, men den är något mjukare än för naturmaterial. Nubuck måste också behandlas torrt. Detta innebär att använda en känslig borste som tar bort torkad smuts i form av lera eller salt. Tack vare den här skorna kommer att vara i bättre skick. Slutligen - absolut! - skydda dem med en speciell dedicerad beredning, dvs. impregnera. Du kommer att vara säker på att skorna tål de värsta väderförändringarna.