Häl glider ur skon? Vi har en lösning!


Jag antar att var och en av oss har upplevt den där frustrerande känslan när hälen glider ur skon och du är ett steg ifrån ett smärtsamt fall. Lyckligtvis kan du nu andas ut! Vi har samlat de mest effektiva huskurerna på ett ställe, tack vare vilka du enkelt kan ta itu med detta problem och glömma glidande klackar en gång för alla. Att jobba!

Varför glider min häl ur min sko?

Jag antar att var och en av oss har upplevt den där frustrerande känslan när hälen glider ur skon och du är ett steg ifrån ett smärtsamt fall. Detta sätter inte bara din säkerhet på spel, utan det kan också avsevärt påverka ditt självförtroende. Dessutom kan skor med glidande häl orsaka blåsor och störa den övergripande rörelsemekaniken, till och med resultera i permanenta förändringar i din gång.

Undrar du varför detta överhuvudtaget händer? Kanske beror det på fel storlek. Det extra utrymmet i skon hjälper foten att röra sig framåt, så att hälen kan glida fritt. En annan anledning till detta kan vara att formen på skon inte matchar din fots anatomi ordentligt. Förmodligen är dina skor för breda för dina fötter. Slirande fötter i skon uppstår också på grund av överdriven svettning.

Om du i din skokollektion har skor där du känner detta problem, behöver du inte skiljas från dem. Vi vet effektiva huskurer tack vare vilka dina fötter kommer att sluta glida ur dina skor och du når din destination säkert. Låt oss börja!

Hårspray

När hälen envist glider ur skon behöver du ... hårspray. Och det är inte för att en vacker updo på huvudet kommer att distrahera uppmärksamheten från den glidande foten :-) Spraya botten av foten med lack och vänta tills den torkar. På så sätt får du ytterligare ett klibbigt lager som förhindrar halka.

Psst! Denna metod används till och med av kändisar under galor och uppträdanden på röda mattan!

dubbelsidig tejp

Dubbelhäftande tejp fungerar på samma sätt som hårspray. Användningen av denna metod inkluderar Jessica Alba limmade fast den på innersulan i sin sko innan hon halkade in foten.

Däremot kan greppet minska när fötterna gradvis svettas. Var också försiktig så att tejpen inte ändrar sin position, eftersom det kan orsaka fingeravtryck. Om du vill vara säker på att resultatet blir permanent kan du investera i en dubbelsidig tygtejp (så kallat klädselbälte).

Babypuder

Du kan också prova babypuder. Denna metod kommer att fungera när orsaken till att halkade klackar i skon är svett. Talk kommer att absorbera fukt på ett ögonblick och dina fötter kommer äntligen att sluta röra sig okontrollerat. Strö bara lite produkt på innersulan innan du tar på dig skorna och du är klar. 

Om problemet är överdriven svettning av fötterna, välj skor gjorda av naturmaterial. Undvik också att applicera fuktgivande lotioner omedelbart innan du tar på dig skorna och använd speciella antiperspiranter som finns på apotek eller apotek.

Klackar eller bomullsull

Vid stängda skor som är lite lösa kan man använda hälräknare och till en liten kostnad förhindra att hälen glider. Limma fast dem på baksidan av skon (på insidan av ovandelen). Et voila! Du kan ge dig ut på vägen! Bomull kommer att fungera på liknande sätt, med vilket du kan fylla det tomma utrymmet i fingrarna.

Halkfria innersulor eller strumpor

I skobutiker finns det även halkfria, gel- eller silikonsulor som ger dig maximal komfort när du går. Denna metod kommer att klara testet när du har att göra med till exempel sandaler på en nål eller andra skor där du inte kan använda bomull eller en hälräknare. Transparenta insatser är praktiskt taget omärkliga, och viktigast av allt, de fungerar mycket effektivt. 

När du inte har möjlighet att gå till butiken kan du byta ut halkfria insatser mot ... sanitära insatser. Uppmärksamhet! Denna metod kommer inte att fungera med öppna skor, men den kommer effektivt att förhindra att foten rör sig när du går. Du kan även ha halkfria strumpor med inbyggda skor.

Prova en annan snörningsteknik

Om dina skor halkar när du går, kan du snöra dem för löst. Prova effektiva snörningstekniker som förhindrar att din fot glider in i skon och säkerställer dess maximala passform. Dra åt snören på samma sätt som alltid, gör sedan två öglor genom vilka du trär dem växelvis och knyter dem som vanligt. Snören ögla på detta sätt kommer att blockera möjligheten för fotrörelse.

Välj skor i en annan storlek

Om ingen av de presenterade metoderna gav de förväntade resultaten, kanske skorna du har helt enkelt är för stora. I det här läget kommer det att vara en rimlig lösning att köpa skor en halv storlek mindre.

Problemet löst!

Vi tror att våra tips hjälpte dig att hantera problemet med att klackar glider ur skon. Prova dem nu och bli av med den frustrerande känslan av att dina fötter går framåt en gång för alla!