Gillar du att springa Se en mängd olika löparskor

Löparskor - hur väljer man rätt?

Om du är nybörjare och ännu inte har köpt löparskor kommer guiden nedan säkert att vara extremt användbar för dig. Vi uppmuntrar dig också att läsa personer som redan har erfarenhet av att springa, men inte fäster mycket vikt vid skor. Vi ser till att det är mycket trevligare och säkrare att ha en god kvalitetsmodell. Varför? Väl valda skor kommer att garantera maximal träningskomfort, minska risken för skador och främja smärtlindring, vilket kan vara resultatet av t.ex. fel körstil eller hälsoproblem (t.ex. hallux).

När du väljer löpskor ska du vara uppmärksam på:

  • Den typ av yta du kommer att köra på - så länge det är ett löpband på gymmet, fitnesssko där du tränar varje dag borde vara tillräckligt. Men om du springer utomhus, ta sedan hänsyn till den dominerande marken. För att springa på asfalt, kullstenar eller betong är skor med mer stötdämpning och fotstabilisering bäst. I sin tur, när du letar efter joggeskor på olagd skog, berg och leriga stigar, är det bättre att välja starkt profilerade joggeskor med lämplig dämpning.
  • Vikt - denna parameter är mycket viktig, särskilt när det gäller avskrivningar. Personer som väger mer bör leta efter skor med mycket bra dämpning så att de lätt kan stödja kroppsvikt och lindra lederna och ryggraden.
  • Reflektionstyp när du springer - när du letar efter skor som kommer att förbättra löpningen från mittfoten är det bäst att välja en modell med mindre offset, dvs. med en liten höjdskillnad mellan hälen och tårna. När du springer från hälen ska du i sin tur ta på dig skor med mer dämpning på baksidan och högre offset.
  • Storlek - beställ din skostorlek. Det är en myt att dessa antas vara något större - hälen ska alltid vara på plats så att foten inte rör sig medan han kör. Annars förlorar du stabiliteten och du kan bli skadad.
  • Säsong - till skillnad från utseenden är det värt att välja en modell som passar säsongen. Vid högre temperaturer kan tjocka skor vara obekväma och obekväma, så det är bättre att välja andas (t.ex. med ett nät). I sin tur, när du letar efter skor för höst- eller vinterlöpning, blir tjocka varianter bättre, dessutom skyddade mot effekterna av väderförhållandena.

Bekväma löparskor - populära modeller

  • Kvinnors löpskor - bland förslagen finns modeller från olika ansedda märken - inklusive Asics, Under Armour, Nike, Adidas, New Balance, Puma, Salomon, Reebok och många andra. Du kan välja vad gäller parametrarna som vi nämnde ovan, men också färger. Till exempel är de mycket populära skor Under Armour W Speedform Europa W 1285482-401 blå. Asics FuzeX Rush Adapt W T885N-1401 blå eller Asics Gel-Pulse 11 W 1012A467-701 bruna löparskor. Vi uppmuntrar dig att svara på modellen inte bara när det gäller komfort (vilket naturligtvis är det viktigaste!), Men också du gillade den. Tack vare detta kommer du gärna att lägga dem på benen igen och åka ut på en längdspår!
  • Herrskor för skor - utbudet av skor för män är också extremt brett. Bland förslagen, unika modeller från företag som Nike, New Balance, Adidas, Puma, Under Armour, Asics, Samolon och Reebok. De skiljer sig vad gäller dämpning, teknik anpassad till löpstilen eller utseendet. Bland de tillgängliga varianterna är bland annat mycket populära utformning Puma Hybrid Speed ​​Orbiter M 192571-02 skor. Asics Gel-Pulse 11 Ls M 1011A645-001 löparskor svart eller också Nike Acalme M AQ2224-402 skor. Det är därför värt att följa tillgängliga modeller för att hitta en variant som garanterar tillräcklig komfort under löpningen och som får dig att må bra när du tränar eller tävlar i tävlingar.

Vi hoppas att du nu lätt kan hitta lämpliga skor. Följ våra tips och kolla listan med förslag på butymodne.pl. Uppnå framgångar och förbättra din hälsa genom att springa i unika löparskor!