Gillar du att springa? Se en mängd olika löparskor


Löpning är ett bra sätt att förbättra din figur, ditt välbefinnande eller spendera din fritid. Men för att aktiviteten ska vara tillfredsställande, effektiv och framför allt säker för dig, se till att du får rätt löparskor. Vi har utarbetat några tips om hur du väljer rätt och en lista över bekväma modeller som du kanske gillar!

Löparskor - hur väljer man rätt?

Om du är en nybörjare och inte har köpt löparskor än, kommer följande guide säkert att vara mycket användbar för dig. Vi uppmuntrar också personer som redan har erfarenhet av löpning, men inte ägnade mycket uppmärksamhet åt skor. Vi försäkrar dig om att löpning kommer att bli mycket roligare och säkrare med en modell av god kvalitet. Varför? Väl valda skor garanterar maximal träningskomfort, minskar risken för skador och hjälper till att minska smärta som till exempel kan bero på fel löpstil eller hälsoproblem (t.ex. hallucinationer).

När du väljer dina löparskor, var uppmärksam på:

  • Den typ av mark som du kommer att springa på - om det oftast är ett löpband på gymmet, borde det vara tillräckligt med träningsskor där du tränar varje dag. Men om du springer utomhus, överväg den dominerande marken. För löpning på asfalt, kullersten eller betong, är skor med större stötdämpning och stabilisering av foten det bästa. Å andra sidan, när du letar efter skor för löpning på asfalterade skogs- och bergsstigar och på sumpig terräng, är det bättre att välja mycket konturerade löparskor med lämplig dämpning.
  • Vikt - denna parameter är mycket viktig, särskilt när det gäller avskrivningar. Personer som väger mer bör leta efter skor med mycket bra dämpning, så att de lätt kan bära kroppens vikt och lindra leder och ryggrad.
  • Typ av rebound under löpning - när du letar efter skor som förbättrar din löpning från mittfoten är det bäst att välja en modell med en mindre förskjutning, det vill säga med en liten höjdskillnad mellan hälen och tårna. Å andra sidan, när du springer med hälen, välj löparskor med mer dämpning på ryggen och högre förskjutning.
  • Storlek - beställ dina skor. Det är en myt att dessa ska vara lite större - hälen ska alltid vara på plats så att foten inte rör sig under löpning. Annars förlorar du din stabilisering och riskerar att skadas.
  • Säsong - i motsats till utseendet är det värt att välja en modell som är lämplig för en viss säsong på året. Tjocka skor kan vara obekväma och obekväma vid högre temperaturer, så välj skor som andas (t.ex. med mesh). Å andra sidan, när du letar efter skor för höst- eller vinterlöpning, blir tjocka varianter bättre, dessutom skyddade mot väderförhållanden.

Bekväma löparskor - populära modeller

  • Damskor - bland erbjudandena finns modeller från olika kända märken - inkl. Asics, Under Armour, Nike, Adidas, New Balance, Puma, Salomon, Reebok och många fler. Du kan välja när det gäller parametrarna som nämns ovan, men också färgschemat. Till exempel, skor Under Armour W Speedform Europa W 1285482-401 blå, skor Asics FuzeX Rush Adapt W T885N-1401 blå om löparskor Asics Gel-Pulse 11 W 1012A467-701 brun. Vi uppmuntrar dig att göra en given modell inte bara bekväm (vilket naturligtvis är det viktigaste!), Men du gillar den också. Tack vare detta kommer det att bli roligare att sätta dem på fötterna igen och gå på ett längdspår!
  • Mäns löparskor - erbjudandet av skor för män är också extremt stort. Erbjudandena inkluderar unika modeller från företag som Nike, New Balance, Adidas, Puma, Under Armour, Asics, Samolon eller Reebok. De skiljer sig åt när det gäller dämpning, teknik som passar din löpstil eller utseende. Bland de tillgängliga varianterna är följande mycket populära, bland andra designer skor Puma Hybrid Speed ​​Orbiter M 192571-02, svart Asics Gel-Pulse 11 Ls M 1011A645-001 löparskor eller också Nike Acalme M AQ2224-402. Så låt oss följa de tillgängliga modellerna för att hitta en variant som garanterar tillräcklig komfort under löpningen och får dig att må bra i träning eller tävling i den.

Vi hoppas att du hittar rätt löparskor för dig nu. Följ våra tips och kolla listan med förslag på KeeShoes. Uppnå framgång och förbättra din hälsa genom att springa i unika löparskor!