Dålig lukt från skor?


Upptäck 10 effektiva sätt att göra illaluktande skor!

Dålig lukt från skor Detta är ett ganska pinsamt men vanligt problem. Det kan finnas många anledningar till detta, så det är viktigt att identifiera orsaken till den obehagliga lukten från skor så mycket som möjligt. Om problemet också gäller dig uppmuntrar vi dig att läsa artikeln nedan. Vi kommer att presentera de vanligaste orsakerna till luktens utseende och beskriva den 10 effektiva sätt att göra illaluktande skor.

Varför stinker mina skor?

När jag letar efter ett svar på frågan varför mina skor stinker är det värt att börja med grunderna.

Den vanligaste orsaker till obehaglig lukt från skor detta:

  • skor av konstgjorda material,

  • strumpor av konstgjorda fibrer som inte andas,

  • felaktig fothygien,

  • felaktig skovård,

  • problem med överdriven svettning.

Den goda nyheten är att nästan alla faktorer som bidrar till uppkomsten av obehagliga lukter från skor kan elimineras med beprövade och effektiva metoder. Dessutom, när det gäller illaluktande skor, kommer tillförlitliga, hemmetoder som redan har använts av våra mormödrar och som hjälper till att hantera denna obekväma situation att fungera. Så, lära känna 10 effektiva sätt att göra illaluktande skor.

Vad ska jag göra när skor stinker? 10 effektiva sätt att eliminera obehaglig lukt från skor

Det beräknas att problemet påverkar upp till en av tre vuxna. Orsaken är inte bara överdriven svettning av fötterna på grund av hälsofaktorer, utan också daglig vårdslöshet, vilket i förlängningen resulterar i en obehaglig lukt från skor.

Det måste du veta illaluktande skor är ett tecken på att vissa av dina vanor inte stämmer. Och även om svett är ett naturligt resultat av kroppens termoregulering, kan överskott av svett, i kombination med andra faktorer, orsaka en obehaglig lukt från skor. Vad ska jag göra när skor stinker?

1. Ta hand om grunderna.

Välja skor tillverkade av naturmaterialtill exempel läder med tillräcklig ventilation.

Förutom läderskor är det också viktigt att ha strumpor av naturfibrer. Syntetiska material, även om de är mycket billigare, kan göra mer skada än nytta. Foten andas inte, och luftcirkulationen är också underskattad, vilket ökar multiplikationen av mikroorganismer och bakterier, för vilka en varm och fuktig miljö nästan är idealisk för utveckling.

2. Lädersula för skor.

Om köp av läderskor är för mycket av en ekonomisk börda för dig, investera i lädersulor. Det är elementet i skor som har störst kontakt med foten, så det bör vara tillverkat av naturligt, luftigt material.

3. Växtbaserade fotbad.

Dålig lukt från skor är ofta resultatet av ökad svettning. Regelbundna bad med tillsats av oljor eller örter ger bra resultat. Specialister rekommenderar tea tree olja, eukalyptusolja, lavendel och salvia avkok. Den optimala mängden är 2-3 sessioner i flera minuter i veckan för att avsevärt minska problemet med illaluktande skor.

4. Soda för illaluktande skor.

En av mormors metoder som används än idag. Problemet med illaluktande skor hjälper till att övervinna den vanliga läsk, som finns i nästan alla kök. Det räcker med att täcka insidan av skorna med bakpulver, helst över natten, och sedan försiktigt ta bort pulverresterna. Soda absorberar perfekt obehaglig lukt från skor och förhindrar ansamling av fukt.

5. Citrusskal.

Ännu ett botemedel mot illaluktande skor. Skala en citron eller en apelsin, skär skalet i små remsor, lägg sedan i en linnepåse och lägg i skor i flera timmar. Citrusfrukter har en mycket stark antibakteriell effekt, så förutom en vacker doft lämnar de också en uppfräschad insida i dina skor.

6. Kattkull.

Alla kattägare kommer att vara nöjda med denna metod för att få en obehaglig lukt från skor. Grus har bra egenskaper för att absorbera överflödig fukt och dålig lukt, varför denna metod ofta rekommenderas, och viktigast av allt - mycket effektiv.

7. Antiperspiranter för fötter.

Personer som lider av överdriven svettning av fötterna bör skaffa en specialist antiperspirant, som vid regelbunden användning minskar sjukdomen avsevärt. Du kan köpa effektiva fotsprayer i bra skobutiker, apotek eller apotek. Det är värt att välja versioner som innehåller naturliga ämnen som har antibakteriella och svampdödande egenskaper.

8. Sko deodoranter.

Förutom preparat som är avsedda att användas direkt på fötterna, med problemet med illaluktande skor Deodoranter, som ska sprutas på insidan av skorna, gör ett utmärkt jobb. Viktigare är att den här åtgärden fungerar i olika modeller, så förutom täckta skor, som stövlar, pumps eller fotstövlar, kommer de också att vara till hjälp när det gäller sandaler och alla skor som visar foten.

9. Sko talk.

Talk fungerar på liknande sätt som bakpulver. Det absorberar fukt och minskar obehaglig lukt. Men om du inte är övertygad av hemmetoder för illaluktande skor kan du välja färdiga preparat som finns tillgängliga i skobutiker eller på apotek.

10. Frekvent luftning av skor.

Viktigt, glöm inte att lufta dina skor regelbundet. Kall, vinterluft fungerar bäst, men alla väder är rätt. Det är också värt att tvätta svettiga skor då och då, även om inte alla typer av skor kan utsättas för så intensiv kontakt med vatten. Kontrollera alltid tillverkarens rekommendationer och sätt att använda dina skor för att undvika att skada dem.

 

Vi har beskrivit ovan de mest effektiva sätten att få illaluktande skor och orsakerna till problemet. Som du kan se kan de flesta av dem enkelt elimineras, så den obehagliga lukten från skor, men inte särskilt bekväm, är inte ett oöverstigligt tillstånd. Följ våra råd och bli av med källan till dina problem.