Att välja bröllopsskor är lättare än du tror


Bröllopsförberedelser kan vara ansträngande. Att välja den vackraste brudklänningen och en perfekt passande kostym är inte den enda uppgiften som kräver särskild uppmärksamhet. Valet av bröllopsskor är lika viktigt. Det är här du kommer att dansa hela natten efter en av de viktigaste dagarna i ditt liv. Ta reda på vilka misstag du ska undvika och vad du ska leta efter.

Varför är bröllopsskor så viktiga?

Bröllopsskor är – direkt efter klänning och kostym – det viktigaste inslaget i de nygifta brudarnas garderob. Det är i dem som bruden kommer att närma sig hennes utvalda av hennes hjärta för att säga ett av de viktigaste "ja" i hennes liv. Det är i bröllopsskorna som brudgummen kommer att be sin älskade att dansa för första gången. Det är detta par skor som gör att de kan dansa tillsammans hela natten och ha kul fram till gryningen.

Vi inser att det nästan är ett mirakel att köpa en brudklänning eller kostym och skor i en butik. Av denna anledning är det värt att uppmärksamma det faktum att bröllopsskorna du väljer är ett harmoniskt komplement till din outfit i praktiskt taget alla avseenden. Stil, färg och dekoration är allt som betyder något.

När du väljer bröllopsskor måste du vara uppmärksam på flera viktiga aspekter. För det första måste de vara riktigt bekväma och aldrig gnugga dina fötter. För det andra ska de matcha resten av outfiten eller vara en unik accessoar som kommer att spegla din karaktäristiska stil. Ta reda på vad mer du bör tänka på när du väljer dina bröllopsskor.

Definiera din stil

Börja förberedelserna för att skapa en bröllopsstyling genom att definiera temat. Föredrar du rustika lösningar i boho-stil, eller kanske exklusiv glamour ligger dig närmare hjärtat? Baserat på dina preferenser, försök att göra det hela riktigt genomtänkt och harmoniskt.  

En lång spetsklänning i rustik stil kommer att vara perfekt för klassiska, bruna höga klackar av läder. För män föreslår vi dock mörkbruna läderskor med trendiga retrodekorationer.

I sin tur, för ett bröllop i glamourstil, kommer de att matcha perfekt pumpar på hög klack i champagne, roséguld färg. Deras perfekta komplement kommer att dämpas, svarta skor för män gjord av naturligt läder som andas.

Var inte rädd för att gå utanför boxen

Många förknippar ett bröllop med vitt, nyanser av elfenben, puderrosa eller ljusblått. Men vem har sagt att bröllopsskor nödvändigtvis måste vara i dämpade färger?

Även om ett ungt par som värdesätter tradition säkert kommer att välja klassiska nyanser, om du gillar att leka med mode varje dag, var inte rädd för att ta en risk denna speciella dag. Behandla nyansen av skor som ett tillbehör som kommer att diversifiera din styling. När det gäller färg kan det motsvara det tema du väljer, vara ett svar på en hänvisning till tradition ("något blått") eller locka alla gästers ögon och gnistra med metalliska nyanser.

En lite mindre populär lösning är att göra ett mindre självklart val. Vad sägs om att matcha sneakers i samma färg till brudparet? På så sätt kommer du säkert att bli ihågkommen av alla gäster under lång tid.

Gör bekvämlighet till en prioritet

Oavsett vilken stil du föredrar, kom ihåg att komfort är nyckeln. Bröllopsskor har en oerhört viktig roll att spela och kommer att följa dig under cirka 15 av de viktigaste timmarna i ditt liv.

När du köper bröllopsskor i en webbutik, gör det i förväg. På så sätt kommer du att kunna byta ut dem mot andra. Se också till att testa dem noggrant. Gå i dem på en ren matta i flera timmar och spendera mycket tid på att stå. Tack vare detta kan du vara säker på att det par skor du väljer inte kommer att förstöra en av de viktigaste dagarna i ditt liv.

Var uppmärksam på höjden på hälen

Höjden på hälen är lika viktig som utseendet på skon. Om du inte bär orimligt höga klackar på en daglig basis, var medveten om att denna lösning sannolikt inte kommer att visa sig vara din allierade på denna speciella dag. Du vill verkligen undvika haltande eller konstig, onaturlig gång.

Var särskilt uppmärksam på var ceremonin kommer att äga rum. På så sätt undviker du missöden, såsom höga klackar, där det blir svårt för dig att röra dig på stranden eller gräset. Om du anordnar en fest i en stängd bankettsal är ditt val praktiskt taget obegränsat. Men om du planerar en utomhusfest, sätt din komfort först.

Dricks: Kortare män kan optiskt lägga till höjd till sig själva genom att välja skor med dold klack. Formella skor med en osynlig, inbyggd klack ca 4 cm hög och en extra utvändig klack kan göra dig nästan 7 cm lång.

Vänta inte till sista minuten

Dina bröllopsskor är en extremt viktig accessoar som kommer att ge glans till hela stylingen. Om du vill känna dig vacker och bekväm på denna speciella dag, vänta inte till sista minuten med att köpa dem.

En extremt praktisk lösning blir när du tar de skor du väljer för att prova en klänning eller en kostym. På så sätt kommer du att se till att allt passar ihop perfekt och skapar ett harmoniskt slutresultat.