7 beprövade sätt att förlänga livslängden på dina löparskor


Våren är det sista samtalet för att få din drömfigur för den kommande sommaren. Om du, förutom en restriktiv diet, har bestämt dig för att utöva idrott, kommer du säkerligen att kunna uppnå dina drömresultat. Ett av de mest populära sätten att bli av med kroppsfett och tona kroppen löper. Kolla hur du tar hand om löparskor för att njuta av deras oklanderliga skick under lång tid.

Förläng livslängden på dina löparskor

Vissa ser löpning som det perfekta sättet att koppla av, medan andra tvingar sig själva att göra det för att bli av med oönskade kilon. Oavsett vilken sida av barrikaden du befinner dig på är löparskor ett av de viktigaste elementen som gör att du kan klara de angivna kilometerna.

Tyvärr kommer inte ens de dyraste löparskorna att tjäna dig för alltid. Lyckligtvis finns det några effektiva knep som hjälper dig att förlänga deras liv. Vi har samlat dem åt dig på ett ställe. Att jobba!

#1 Torka innersulorna innan ditt nästa träningspass

Det enklaste sättet att förlänga livslängden på dina löparskor är att torka innersulorna innan ditt nästa träningspass. Våta, svettiga skor kan inte bara lukta obehagligt, utan också främja obehagliga åkommor, som mykos.

Efter träningen, se till att ta bort innersulorna från dina skor och placera dem på en välventilerad plats där de kan torka fritt. Det är bättre att inte lämna dem på kylaren, eftersom detta kan skada materialet. Det är en bra idé att ha minst två par innersulor som du använder omväxlande.

#2 Använd gamla tidningar

För bästa resultat och för att bli av med svett från insidan av dina skor, använd gamla tidningar. När du har tagit bort innersulorna från dina skor, placera gamla tidningar i dem för att absorbera överflödig fukt. Undvik glansiga tidningar med färgfoton som kan lämna missfärgning på skon. Välj istället en dagbok gjord av tidningspapper av sämre kvalitet eller använd reklamblad från butiker. Pappershanddukar fungerar på liknande sätt. Lämna dem i dina skor över natten och du är klar.

# 3 Låt dina skor vila

Precis som din kropp behöver vila mellan träningspassen, så behöver dina skor också. Svetten som samlas i dem måste avdunsta för att undvika att skapa en ogynnsam miljö. Annars kan det uppstå en obehaglig svamp på dina fötter och dina skor kan börja mögla.

För att undvika detta problem, fyll på med minst två par löparskor. Tack vare detta kommer skorna att kunna torka mer effektivt mellan träningspassen, och du kommer att njuta av deras goda kondition under en längre tid.

Sidoeffekt: Att använda två olika stilar av löparskor kan hjälpa till att stärka musklerna i dina fötter och ben. Allt tack vare en subtil förändring av höjden på din häl.

#4 Rengör dina löparskor regelbundet

Att springa på trottoarer, asfalt och skog gör att sulorna snabbt blir smutsiga och som ett resultat minskar skornas grepp mot marken märkbart. För att förhindra detta, kom ihåg att rengöra dina löparskor regelbundet.

Ta först bort smuts och skräp från sulan. Använd en gammal tandborste och varmt vatten för detta. Ta sedan bort snören och tvätta dem i tvättmaskinen eller för hand i en skål med vatten och tvättpulver. Glöm inte att rengöra och fräscha upp dina innersulor. Om skosnörena eller innersulorna är i dåligt skick är det bara att byta ut dem mot nya. 

Använd en mjuk borste, varmt vatten och tvål eller diskmedel för att bli av med smuts från ovandelen. Torka dina skor i rumstemperatur och du är klar.

# 5 Skydda dina löparskor från direkt solljus

Under inga omständigheter bör du lämna våta eller fuktiga löparskor i solen. Även om skorna på detta sätt faktiskt kommer att torka snabbare, kan fula missfärgningar uppstå på materialet, och bindningen mellan ovandelen och sulan kan förlora hållbarhet.

#6 Bär löparskor som avsett

Kom ihåg att använda dina löparskor för det avsedda ändamålet. Ytterligare kilometer tillryggalagda i dem varje dag kommer att göra att dina favoritsportskor slits ut snabbare.

Se dessutom till att löparskor inte används för löpning på asfalt eller betong. De greppvänliga gummidubbarna som denna sko är utrustad med kan slitas ut mycket snabbare på en oöverträffad yta.

#7 Byt regelbundet ut dina skor mot nya

Tyvärr kommer inte ens de mest välskötta löparskorna hålla dig hela livet. Enligt experter bör sådana skor bytas ut var 800:e km. Under denna tid förlorar sulans skum sin elasticitet, och skorna slutar absorbera fotens påverkan på marken så bra.

Om du letar efter nya löparskor hittar du dem på vår webbutikdär vi erbjuder tusentals modeller direkt från kända tillverkare som Reebok, Nike och Adidas. Välj din favoritstil för träning och uppnå dina drömresultat!