3 beprövade sätt att fräscha upp dina favoritskor


Vem har inte ett par favoritskor? De följer modigt med oss ​​varje dag och leder oss bekvämt till vårt mål, oavsett sträckans längd. Dessutom går de med praktiskt taget allt, vilket gör oss ännu mer villiga att bära dem. Regelbundet använda skor behöver dock fräschas upp då och då. Lär dig beprövade hemvägar som hjälper dig att göra det snabbt och effektivt.

Varför är det värt att fräscha upp skor?

Visst, i din skokollektion kommer det att finnas det enda paret som du älskar och skulle vilja bära varje dag. Oavsett om det är bekväma sneakers eller snygga sneakers är det värt att fräscha upp dem regelbundet. Undrar varför? 

Först, välvårdade skor säger mycket om deras ägare, som utgör sitt eget visitkort. Slitna, skadade och framför allt smutsiga skor visar att man absolut inte bryr sig om detaljer och förmodligen tillhör en grupp kaotiska, oorganiserade människor. Å andra sidan gör människor med rena, välskötta skor ett mycket bättre intryck. De verkar snygga, utstrålar självförtroende och inger förtroende. 

För det andra, regelbundet förnyade skor får hållbarhet. Även om de oundvikligen utsätts för slitage på grund av dagligt slitage, kommer fula sprickor och nagg inte att dyka upp på dem så snabbt. Detta är en riktig pengarsparare!

För det tredje, när du kommer ihåg att uppdatera dina favoritskor regelbundet, behöver du inte oroa dig när någon oväntat bjuder in dig till sitt hem. Du kommer att kunna besöka den med sinnesfrid, utan att oroa dig för att lämna obehagliga lukter.

Dessutom är välvårdade skor en riktig prick över "i:et" i vilken styling som helst. Du kan väl inte tänka dig att bära en dyr designerkostym och smutsiga, slitna skor?

Huskurer för uppfriskande skor

Nu när du vet varför det är värt att uppdatera dina favoritskor regelbundet, undrar du säkert hur du gör det för att inte gå i konkurs. Det finns trots allt specialiserade, professionella skotvättare på marknaden, vars pris ibland kan slå dig från fötterna.

Men om du bryr dig om budgetmetoder, använd våra huskurer. Det sparar pengar på riktigt, och resultaten kan vara överraskande. Låt oss börja!

#1 Te för att bli av med obehagliga lukter

För att regenerera dina favoritskor behöver du te. Och det är inte för att ta dig tid medan du blir av med den obehagliga lukten från deras interiör. Tepåsar är mycket absorberande. Tack vare detta absorberar de fukt och svett perfekt, vilket hjälper dig att hantera obehagliga lukter.

Alla typer av te kommer att fungera för denna uppgift. Välj den som ligger längst ner i ditt köksskåp och ge den ett andra liv. Ju längre du lämnar den inuti skon, desto bättre resultat får du. Uppmärksamhet! Använd den inte senare för att förbereda en värmande drink till din svärmor ;-)

#2 Eteriska oljor för dålig lukt

För att hantera den inaktuella lukten från dina favoritskor kan du använda eteriska oljor. För detta ändamål kommer teträdolja, citrongräs, lavendel eller eukalyptus att vara perfekt.

Alla av dem har antibakteriella och svampdödande egenskaper. Tack vare detta låter de dig eliminera obehagliga lukter och effektivt döda bakterierna och svamparna som genererar dem.

Det finns flera sätt att använda dem. Vi har diskuterat dem nedan.

Metod 1. Du behöver en bomullspinne på vilken du kan sprida några droppar av valfri eterisk olja. Placera sedan en bomullstuss inuti skon och låt den stå över natten. Om du bryr dig om tiden kan du bara torka av insatsen med den. Glöm inte heller det inre fodret i skon, speciellt tåområdet.

Metod 2. Skaffa en sprayflaska och fyll den med vatten. Tillsätt några droppar av din valda eteriska olja och skaka flaskan för att blanda ingredienserna. Spraya insidan av skon med lösningen beredd på detta sätt och låt den stå tills den avdunstar helt. 

Metod 3. Du måste ha hört att bakpulver kan göra underverk när du hanterar lukt i dina skor. Allt du behöver göra är att strö det generöst på innersulan och lämna skorna för natten, och på morgonen skaka det ordentligt för att bli av med produktrester och obehaglig lukt. Om du vill förstärka denna effekt ytterligare och få maximal fräschör, tillsätt några droppar av valfri eterisk olja innan du häller bakpulver i dina skor. Garanterat uppfriskande doft!

#3 Diskmedel och en begagnad tandborste för att fräscha upp dina skor

Om du har att göra med skor av skotyg eller naturläder (matt eller lackad) kan du enkelt fräscha upp dem med diskmedel.

Förbered en liten skål där du ska förbereda lösningen. Häll två koppar varmt vatten och tillsätt en tesked diskmedel till dem och blanda sedan noggrant tills skum erhålls. Använd en tandborste för att försiktigt skrubba ovandelen. Torka av dina skor med en fuktig pappershandduk för att få bort eventuella vätskerester.

Som du kan se är det en barnlek att fräscha upp dina skor. Kom ihåg att om du behandlar dina skor väl, kommer det att betala tillbaka dig med ett oklanderligt utseende och stor hållbarhet.