Vinterkängor för honom och henne


Den kommande vintern innebär att du letar efter de perfekta skorna som inte bara kommer att klara kylan och ogynnsamma väderomslag, utan också kommer att se snygga ut? Undrar du vilka andra egenskaper som bör uppfyllas av vinterskor för att tjäna dig i flera år? Du är på rätt plats! Vi vet svaren på dina frågor.

Vilka vinterstövlar ska du välja?

När temperaturen sjunker blir det mycket svårare för din kropp att hålla värmen i extremiteterna, särskilt fötterna, som är längre bort från hjärtat än någon annan del av kroppen. Vinterstövlar ska inte bara skydda mot frostskador, utan också se bra ut. 

En bra sko för vintern ska vara slitstark, varm och bekväm. När du köper vinterskor är det värt att tänka på den planerade fysiska aktiviteten och sulans grepp mot ytan. Det är lika viktigt att skorna är gjorda av naturliga material som andas, till exempel läder. På så sätt undviker du överdriven svettning av fötterna och obehagliga lukter. 

Läs vidare och ta reda på vad du mer behöver tänka på när du köper vinterstövlar.

Vad ska man titta efter när man köper vinterstövlar?

När du väljer skor för vintern är det värt att uppmärksamma flera aspekter för att undvika besvikelse.

Tänk först på vad du tänker göra med dem. Planerar du korta promenader till busshållplatsen för att ta dig till jobbet? Du kan framgångsrikt bära mockastövlar. Ska du gå en lång promenad i djupsnö? Välj slitstarka skor med tjock isolering som ger dig det nödvändiga skyddet mot ogynnsamma väderförhållanden.

För det andra, se till att dina vinterstövlar är vattentäta. Snö och regn, is och vattenpölar gör vintersäsongen till en bra tid att bli förkyld, speciellt när dina skor blir blöta. För att undvika detta, välj vattentäta skor. 

Tack vare en speciell beläggning på ovansidan av skon kommer vatten att rinna av dess yta och du kommer att kunna njuta av torra fötter. Dessutom kommer det vattentäta membranet att göra vinterskorna inte mottagliga för skador orsakade av frost eller vägsalt och kommer som ett resultat att tjäna dig i många år.

För det tredje, fundera på om du kommer att bära de nya vinterkängorna varje dag, eller kommer de att vara användbara bara för större evenemang? Eller kanske du behöver något för speciella uppgifter? I vår guide hittar du rekommenderade modeller för alla tillfällen.

Casual vinterkängor

Klassiska stövlar är perfekta för både kvinnor och män. Välj en modell med snörning eller slip-on som slutar precis under ankeln och kombinera den med dina favoritlooker. Inom mode är alla håll tillåtna! Undvik dock att para stövlar med träningsbyxor.

Stövlarna kan bäras både för elegant kontors- och helgstyling kläder tycka om tillfällig. De är perfekta för chinos eller utsvängda midikjolar och kommer att se bra ut med fashionabla jeans med skavsår. 

Om du bryr dig om skor som är lätta att underhålla, välj en lädermodell. Glöm inte att använda speciella preparat som förhindrar skador. Kom ihåg att mockamodeller – även om de utan tvekan ser gudomliga ut – kan vara svårare att ta hand om.

Vinterkängor för större evenemang

För större evenemang, välj skor gjorda av ädla material med djupa nyanser. Vad sägs om garvat läder som kombinerar elegans och hållbarhet?

På vintern bör damer undvika skyhöga klackar som gör det lättare att falla på ett isigt underlag. Istället är det värt att välja stövlar på en stabil stolpe eller kilklackade stövlar.

Vinterkängor för speciella uppgifter

Om du planerar att vandra i de snöiga bergen, var noga med att ta på dig vintervandringsskor dedikerade till denna aktivitet. Välj en modell med en högre ovandel, tack vare vilken du inte bara styvar fotleden och förhindrar stukningar, utan också ger skydd mot snöinträngning inuti skon.

De bästa vinterkängorna för henne

På en daglig basis, besluta om damstövlar gjorda av eko-läder med mjuk isolering inuti skon. En solid plattform hjälper dig att optiskt smalna av figuren, och speciella spår i sulan gör att du kan hålla balansen även på en isig yta. Tack vare det klassiska snittet kommer dessa stövlar att vara perfekta för många stilar. 

Koketta kommer att vara perfekta för större utgångar över knä stövlar på en bekväm stolpe. Dessa lårstövlar är gjorda av mockamaterial sträcka, tack vare vilket du inte har några problem med att sätta på dem bekvämt.

Om du letar efter en bekväm modell som perfekt kommer att komplettera kontorsstiliseringar, välj isolerade stövlar med låga klackar.

De bästa vinterkängorna för honom

Jodhpur stövlar kommer att vara perfekta för vardagsstyling vintergjorda av naturligt läder. Du kan bära dem med både chinos och dina favoritjeans och alltid se snygga ut. Om du planerar en resa till bergen, se till att välja fashionabla snökängor med vattentät ovandel och mjuk isolering.

Ge inte upp om snyggt utseende

Vintermånaderna är svalare och blötare än resten. Om du inte har skor som matchar årets säsong i din kollektion riskerar du att få obehag, köldskador och till och med en ökad risk för fall.

Lyckligtvis, när du bryr dig om din säkerhet, behöver du inte offra ditt snygga utseende! Vi är säkra på att våra tips hjälper dig med detta.