Vilka skor fungerar för gravida kvinnor?


En gravid kvinnas kropp förändras dramatiskt. De pågående förändringarna är synliga för blotta ögat praktiskt taget från topp till tå. Svullna fötter är - förutom graviditetsmagen - ett av gravida kvinnors kännetecken. Ta reda på vilka modeller som kommer att ge dig lättnad under denna speciella period och vilka som är bättre att undvika.

Hur tar du hand om dina fötter under graviditeten?

Gravida fötter kräver särskild vård. Hormonella förändringar kan bidra till spruckna hälar och andra förändringar i fotens struktur. Av denna anledning visar sig regelbunden återfuktning av fötterna vara avgörande.

Svullna fötter som ber om massage! Om möjligt, be din partner att göra det åt dig. Om han inte är i närheten kan du enkelt göra det själv. Allt du behöver är en hård boll, till exempel för tennis. Placera den bara på golvet och massera dina trötta och ömma fötter med cirkulära rörelser. 

Systematisk återfuktning och massage är inte allt du kan göra för dina fötter vid denna speciella tid. Rätt val av skor är lika viktigt. Gravida fötter tenderar att svälla. Dessutom kan graviditet till och med göra att skon ändrar storlek. Om du känner att det inte längre är bekvämt att bära dina favoritskor, då är det dags att skaffa ett par nya skor.

Vad ska man titta efter när man väljer skor för gravida kvinnor?

Skor för gravida kvinnor bör först och främst sitta ordentligt. Den tidigare slitna storleken visar sig i många fall vara för liten. De förändringar som sker i kroppen med ökande vikt bidrar ibland till att fotens storlek ökar. 

Förutom rätt passform bör skor för gravida ge utmärkt stöd för trötta fötter. Av denna anledning är det värt att hålla dem relativt flexibla.

Välj lågklackade skor med halkfri sula. Välj luftiga skor gjorda av naturliga material som andas som ger dig komfort.

Det är lika viktigt att välja skor som inte kommer att stoppas ens av en graviditetsmage. Om du känner att det inte längre är möjligt att nå tårna, kämpa inte. Ge upp skor med snörning och ersätt dem med slip-on-modeller.

Vilka skor är bättre att undvika när man är gravid?

När du är gravid bör du undvika vissa typer av skor. Skor som du inte kan ta på på egen hand bör förvaras i garderoben tills graviditeten avbryts. Dessutom är höga stövlar en relativt kontroversiell fråga bland blivande mammor.

Vissa kvinnor har svårt att skiljas från dem, medan andra tror att klackar till och med kan orsaka missfall. Detta borde inte komma som någon överraskning för någon! När magen växer ändrar kroppens tyngdpunkt sin position, vilket gör det svårare att balansera, och risken för ett fall ökar avsevärt.

Dessutom är benen på en gravid kvinna mer benägna att bilda åderbråck och spindelvener. Att bära höga klackar kan förstärka denna effekt. Dessutom får det muskler och ligament att anstränga sig, vilket kan bidra till bildandet av smärtsamma kramper. 

Kom ihåg att dåligt valda skor inte bara kan få dig att känna kraftigt obehag eller till och med smärta i fotområdet, utan också orsaka permanenta strukturella förändringar i deras struktur. För att undvika detta, välj skor som garanterar dig den komfort du behöver just nu.

Möt våra favoriter

Om du verkligen bryr dig om den optiska förlängningen av dina ben kommer stabila wedgar att vara ett mycket bättre val än skyhöga klackar. Välja moderiktig modell gjord av högkvalitativt ekologiskt lädersom du enkelt kan matcha till de flesta stilar. De kommer också att vinna jackpotten kilsandaler knäppta med kardborreband.

För höstens dåliga väder, välj stövlar i cowboystil på en låg stolpe. Dessa skor kommer inte bara att se fenomenala ut i kombination med gravidleggings, utan kommer också perfekt att komplettera kläderna med klänningar i huvudrollen. 

De kommer också att visa sig vara en bra lösning ankelboots i äkta läder med V-format snitt. Det charmiga leopardmönstret kommer perfekt att berika även de mest minimalistiska skapelserna, och fördjupningen på sidan av ovandelen kommer att ge dig ojämförlig komfort när dina anklar är svullna.

Ta på dig ballerinor på våren. Modellen är gjord av naturligt läder förhindrar överdriven svettning av fötterna, och du kan glida skons bekväma form på foten utan problem.

Om du letar efter skor för större evenemang, se till att fylla på med beige pumps. Den mjuka innersulan och styvade hälen garanterar din komfort, och den låga stolpen ger dig stabilitet när du går.

För frostiga dagar, välj mocka muluki. Dessa snökängor med isolerad päls ser inte bara till att du inte blir kall, utan är också problemfria att ta på och av.

Komfort kan gå hand i hand med snyggt utseende

Graviditet är ett tillstånd som inte bara innebär att man byter kläder utan också i många fall kräver att man köper nya skor. Strukturella förändringar i fotområdet uppträder redan under graviditetens första trimester.

Växande kroppsvikt belastar fötterna, vilket i förlängningen bidrar till ödem och ibland även ändrar storleken på skorna.

Av denna anledning kan inköp av nya skor bli en nödvändighet. Lyckligtvis kan komfort gå hand i hand med snyggt utseende. Vi är säkra på att med våra råd kommer det inte längre att vara ett problem att välja de perfekta skorna för din graviditet.