Vilka skor bar de viktigaste popkulturikonerna? Bli inspirerad!


Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Elvis Presley, Michael Jackson... Det här är namn som alla känner till. Även om alla dessa karaktärer var väldigt olika varandra blev de symboler för alla tider, och minnet av dem lever fortfarande kvar. Så varför inte bli lite inspirerad av att titta på skorna som bärs av de viktigaste popkulturikonerna?

Ikoner för popkultur och ... stil

Även om de var kända för sina fantastiska sångförmågor och kritikerrosade skådespeleri, var deras distinkta utseende något som fångade ögat och gjorde det svårt att slita bort dem. Det var de som satte trenderna och deras stiliseringar inspirerade hela världen.

Popkulturikoner, eftersom vi pratar om dem, har för alltid blivit ihågkomna av äldre och yngre generationer. Visst är namn som Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Elvis Presley eller Michael Jackson bekanta för dig. Förutom deras imponerande konstnärliga prestationer förenades dessa stjärnor av en passion för att se bra ut. Vi bestämde oss för att titta närmare på skorna de bar och inspirera dig att skapa dina egna looks. Låt oss börja!

"Ge en tjej de rätta skorna och hon kommer att erövra världen." - Marilyn Monroe

Marilyn Monroe är symbolen för femininitet, en obestridd ikon för popkultur och mode. Platinablont hår, rött läppstift och perfekta kurvor. Den här kvinnan visste definitivt vad hon skulle ha på sig för att accentuera sin charm, oavsett om hon föredrog att se chic ut i en satinklänning eller mer avslappnad i jeans och en skjorta med knappar.

Hennes mod att klä sig blev en inspiration för miljontals kvinnor runt om i världen. Inte konstigt! Oavsett vad hon hade på sig såg hon alltid fantastisk ut. Marilyn Monroe visste helt enkelt hur man injicerar en enorm dos chic i även de enklaste skapelserna.

De kompletterades vanligtvis med uppbyggda lågklackade pumpar. Ett av hennes favoritpar var klackar från den italienska modedesignern Salvatore Ferragamo, som med sin komfort i åtanke patenterade en speciell stål- och träklack för Marilyn Monroe. Stjärnan sågs oftast i beige eller röda, glänsande pumps från denna designer. 

Marilyn älskade också skor som öppnade hennes tår och avslöjade en noggrant utformad pedikyr (vanligtvis i rött). Oftast bar hon dem med utsvängda klänningar med V-ringning. Hon matchade ofta sina byxor med cowboyboots eller tjockklackade tofflor.

"Elegans är den enda skönheten som aldrig bleknar." – Audrey Hepburn

En annan kvinna som för alltid har kommit in i popkulturen och stjäl hjärtat på miljontals fans runt om i världen, är Audrey Hepburn. Den brittiska skådespelerskan, en ikon för mode och stil, fokuserade främst på elegans och komfort i sina stiliseringar. Audrey visste precis vad hon skulle bära sina vackraste skapelser med så att hennes fötter inte skulle lida.

Stjärnan populariserade balettlägenheter med spetsiga och runda tår, lågklackade flipflops och klassiska loafers inspirerade av herrmode. Audrey drog sig inte heller för klackar. Men hon valde eleganta stövlar och pumps som var tillräckligt låga för att inte störa hennes komfort.

Man kunde ofta se henne i platta ballerinor, som hon satte på sig inte bara för avslappnade utan också eleganta stiliseringar för stora evenemang. Varje gång såg hon elegant, chic och extremt feminin ut.

"Du kan göra vad som helst, men håll dig borta från mina blå mockaskor." - Elvis Presley

Bland popkulturens ikoner väckte inte bara damskor, utan även herrskor uppmärksamhet. En av dem är Elvis Presley, som är ihågkommen både för sin unika musikstil och ikoniska stil.

Den legendariska kungen av rock 'n' roll älskade att fånga ögat med glänsande kostymer, som han kombinerade med svarta, noggrant polerade formella skor. Han bröt ofta det monokroma se, bär vita kontraststrumpor.

"Om något är förbjudet inom mode kommer jag definitivt att göra det." -Michael Jackson

Kombinationen av vita strumpor och svarta skor blev dock Michael Jacksons varumärke. Istället för klassiska formella skor valde den amerikanske sångaren loafers där han utförde karakteristiska danssteg. Han kombinerade dem med outfits som liknade extravaganta scenkostymer, fulla av glitter, paljetter och glänsande element. 

I sina stiliseringar kombinerade han djärva och flashiga klädesplagg med klassiska skor och lämnade ett obestridt arv inte bara inom musiken utan även inom mode.

Låt dig inspireras av popkulturens ikoner

Stilen på popkulturikoner har onekligen gått till modehistorien. Låt dig inspireras av deras val och skapa en originell stilisering. Här är några skoförslag som väntar på dig i vår webbutik.

Gå på fest? Imponera på alla som ser dig med en Marilyn Monroe-inspirerad klänning. Beige pumps på en låg blockklack, kombinera med en utsvängd klänning med V-ringning Glöm inte rött läppstift och ett brett leende! Lång dag på jobbet framför dig? Satsa på komfort och elegans i Audreys stil! En uppsättning svarta 7/8-lång cigariller med en svart blus med båtringning. För denna eleganta bulle, svarta ballerinor och gjort!