Vilka passar musketörerna och vilken modell ska man välja? Hitta svaren på vanliga frågor


På hösten och vintern väljer många kvinnor musketörer. Denna variation av stövlar som når över knäet kan lägga till en extraordinär accent till varje styling. Undrar du om du ska bära musketörer i din ålder? Eller kanske du vill lära dig beprövade knep som gör att du alltid ser smal och välformad ut i dem? Du är på rätt plats!

Vilka är musketörerna?

Over-the-knee boots är skor för en kall period som många kvinnor gärna väljer på hösten och vintern. Tack vare den långa överdelen som når åtminstone under knät, ger musketörerna den nödvändiga värmen vid denna tidpunkt.

Musketörstövlar kan variera i utförande. De kan vara gjorda av en mängd olika material. De mest populära är modeller gjorda av naturligt och ekologiskt läder och mocka. Syntetiska material som latex eller vinyl kan också användas för att göra dem. Dessa anses dock vara mer vulgära och definitivt mindre ofta valda.

Musketörstövlar kan dras med dragkedja eller dras på. I det första fallet är det en mycket lättare uppgift att sätta på dem. Dessutom finns det modeller med platt klack, plattform, stilett eller stolpe.

Vem passar musketörerna och vad ska man ha dem med?

Undrar du om du ska bära musketörer i din ålder? Svaret på denna fråga är enkelt: självklart är det det! Over-the-knee boots är inte reserverade för någon åldersgrupp och kan bäras av alla kvinnor som vill. Vi föreslår vem som ser bäst ut i dem.

Over-the-knee stövlar är ett bra öga för kvinnor med balanserade proportioner. Smala, relativt långa ben kommer alltid att se bra ut i dem. Om dina är lite kortare och tyngre behöver du inte ge upp dem! Allt du behöver göra är att välja rätt skolängd och styla den väl. 

Välj en modell som är precis ovanför knäet och en klänning eller kjol som är tillräckligt kort för att visa en del av benet. Allt du behöver göra är att avslöja en eller två centimeter av huden och undvika den överväldigande effekten. Ser du hur lätt det är? Om du gillar att se stilig ut och du vill att stylingen ska passa till exempel för kontoret, sätt upp en kort turtleneck kjol för långa ärmar eller en skjorta högknäppt. 

Du kan bära de knähöga stövlarna inte bara med kjolar och klänningar, utan också med byxor eller leggings. Välj hudtighta modeller och kombinera dem med en skjorta, tröja eller topp och en moderiktig kavaj. På så sätt kommer du att uppnå WOW-effekten! 

Använd principen om balans när du bär stövlar över knäet. De ser bra ut med tajta modeller överdimensionerad'dessa klädesplagg, och mer anpassade till de lösare.

Är musketörerna utmanande?

Over-the-knee boots är inte provocerande skor som endast är reserverade för damer med lätt moral. Förr var faktiskt knähöga stövlar förknippade med prostituerade. Extremt höga och långa stövlar gjorda av latex blev deras attribut redan på 60-talet.De nuvarande modellerna är dock så dämpade att de inte ser vulgära ut.

Om du vill försäkra dig om att du inte ser lika lockande ut som Julia Roberts i Pretty Woman, välj en mockamodell med platt klack eller låg stolpe. Sätt upp det med leggings eller typ byxor skinny jeans och favorit, överdimensionerad'med den tröjan.

Varför är det värt att köpa musketörer?

Musketörstövlar på catwalken dök upp 2001 när den italienska modedesignern Roberto Cavalli använde dem i stor skala i sin höstkollektion. Detta inspirerade världsberömda designers som Karl Lagerfeld, Burberry och Louis Vuitton.

Sedan dess har musketörerna vunnit många kvinnors hjärtan som är medvetna om de senaste trenderna, och de får fler och fler fans varje år. Detta borde inte komma som någon överraskning för någon. Vi vet många anledningar till varför du bör ha dem. 

Over-the-knee boots har blivit en ikonisk sko som kombinerar moderna element designmed en uppskattad klassiker. Knäboots har varit på modet i många år och det finns inget som tyder på att detta kommer att förändras.

Lårhöga stövlar kan utan tvekan lägga till sexappell till varje styling. Dämpade, minimalistiska modeller är så praktiska att de matchar nästan allt, och de mer sofistikerade - de är en intressant accent till helheten utrusta.

En annan fördel med musketörer är att de – rätt justerade – kan balansera figurens proportioner och få dina ben att verka orimligt långa. Kontrollera vilka modeller du ska välja för att uppnå denna effekt.

Vilka modeller av musketörer kommer visuellt att förlänga benen?

Om du vill få dina ben att se längre och välformade ut, välj en modell med klack eller ett bekvämare inlägg. Shade over-the-knee stövlar naken De är perfekta för öppna ben, och de svarta - för svarta, tunna strumpbyxor eller leggings i denna färg.

Om du är en kort kvinna, undvik mycket långa musketörer. De som når över mitten av låret kan göra din figur optiskt kortare. Välj modeller som slutar precis ovanför knäet.

Har du feta vader? Välj slip-on boots med elastiskt inlägg och en relativt bred ovandel i överdelen. På så sätt undviker du ett fult veck och uppnår ett estetiskt se

Du förstår, musketörer behöver inte se trotsiga och vulgära ut. Det bästa av allt är att det inte finns några restriktioner för att bära dem. Det räcker att välja rätt par och du kan njuta av ett fantastiskt slutresultat.