Vilka kontorsskor ska du välja? Guide för en snygg affärskvinna


Att välja skor för kontoret kan vara en utmaning. Långa timmar på dina fötter kan vara en smärta, särskilt när skorna inte sitter ordentligt. Lyckligtvis kan ett professionellt utseende gå hand i hand med komfort. Vi tipsar om vilka skor som fungerar på kontoret.

Utstrålar självförtroende och professionalism

Även om utseende inte speglar en person, uppfattas vi i den professionella miljön ofta genom hans prisma. Klädseln och passande tillbehör speglar inte bara din stil och karaktär, utan är också ett viktigt budskap för din ledning, kollegor och kunder. De visar bara att du tar ditt ansvar professionellt och bör tas på allvar.

Du kommer att göra ett ännu bättre intryck när du utstrålar självförtroende. Att välja rätt outfit kommer definitivt att hjälpa dig i detta. Kom dock ihåg att en chic pennkjol och en vit skjorta inte är allt. Lika viktigt är valet av skor för kontorsarbete. Vi ger råd om vad du ska leta efter och vilka misstag som ska undvikas.

Sätt bekvämligheten först

Omatchade skor kan göra mer skada än nytta. Fotsmärtor och tjatande blåsor utgör definitivt ett betydande hinder i utförandet av yrkesuppgifter. Även om du tillbringar större delen av din arbetsdag vid ditt skrivbord, vill du absolut inte ha en oprofessionell grimas orsakad av smärta i fötterna. 

För att förhindra att detta händer, sätt bekvämligheten först. Se till att dina nyinköpta skor sitter tätt och att hälen inte är för hög. En bra lösning skulle vara att tillbringa några dagar med att gå runt fritt efter dina nya hemmakontorsskor. 

Förutom behovet av att arbetsskorna ska vara bekväma, finns det några andra aspekter att ta hänsyn till, som vi har tagit upp i den här artikeln.

Tänk på de villkor som du arbetar under

När du väljer kontorsskor är din dagliga rutin mycket viktig. Tänk på hur du spenderar större delen av din dag. Sitter du tyst bakom ditt skrivbord, eller kanske du rusar längs med kontoret med viktiga dokument?

Det första av dessa alternativ är det minst besvärliga, och valet av skor är praktiskt taget obegränsat. Både platta och höga stövlar fungerar bra för sittande arbete. Om ditt kontorsarbete kräver att du är mer fysiskt aktiv är det bättre att skaffa skor med platt sula eller låga klackar. Det är dem som gör att du kan röra dig effektivt och utföra uppgifter effektivt. Beroende på arbetsmiljö, välj ballerinor, loafers, loafers eller ... märkessportskor. Sportig elegans är på modet på sistone!

Var uppmärksam på utförandet av skorna

Se till att kontoret är restriktivt klädkod och följ gällande regler. Oavsett dem, var särskilt uppmärksam på färgerna på dina skor. Kontorsarbetsskor får inte vara alltför flashiga, glänsande eller alltför färgglada.

Välj modeller i dämpade färger och lämna extravaganta skor för andra, mindre formella omständigheter. Neutrala färger, som klassisk svart eller mild beige, kan enkelt matchas med de flesta kläder du äger. Tack vare detta kommer du att undvika problem med valet av styling för arbete. 

Minimalistiska skor med flexibla sulor och stabila, inte särskilt höga klackar, till exempel stavar eller kilar, är perfekta för kontoret. Se till att materialet de är gjorda av är hållbart och lätt att underhålla. Undvik skor gjorda av syntetiska material, där dina fötter kan svettas för mycket.

Bli inspirerad!

Undrar du vilka sandaler för kontoret du ska välja? Beroende på detaljerna i ditt arbete, välj smakfullt sandaler med platt sulor eller ett bekvämt inlägg. Under kallare dagar, välj lågklackade stövlar i läderdär du kommer att se snygg ut och samtidigt känna dig bekväm. Bekvämlighet är också en bra lösning eko läder stövlar.

Ett klassiskt, tidlöst val, förstås svarta höga klackarsom går med nästan vad som helst. Om du vill förlänga dina ben visuellt och slanka din figur, gå för mockamodeller i beige nyanser.

Letar du efter bekväma kontorsskor? Skor med platt sula kommer att vara den bästa lösningen. Valet i detta avseende är praktiskt taget obegränsat. Satsa på de avslappnade ballerinor eller mockasinereller mer elegant loafers. Du kommer att framgångsrikt kunna spendera hela dagen i dem, även i högsta hastighet.

Se professionell ut och känn dig bekväm

Kom ihåg att åtta timmars snygg look verkligen inte är värt blåsorna och smärtan i dina fötter som du kommer att behöva ta itu med under de kommande arbetsdagarna. Lyckligtvis vet du redan att genom att välja bekväma skor för kontoret kan du fortfarande se fenomenal ut och imponera med professionalism. Dessutom kan du använda speciella insatser som ökar din komfort. Dina fötter och ryggrad kommer säkert att vara dig tacksam! 

Det är också en bra idé att ha ett par extra skor i ett skåp på jobbet. Du vet aldrig när din chef kommer att be dig arbeta övertid. Efter en lång dag med höga klackar kommer dina fötter att uppleva en ojämförlig lättnad när du byter skor till bekväma ballerinor.