Vi väljer de perfekta stövlarna för vintern


Stövlar är universalstövlar som vanligtvis når ankelområdet. De är älskade av både kvinnor och män. Detta borde inte komma som någon överraskning för någon! Vinterkängor är extremt funktionella skor som imponerar med sin mångfald. Valet är så stort att det ofta är ett mirakel att välja en viss modell. Vi tipsar om vad du ska leta efter när du ska välja de perfekta stövlarna för vintern.

Håll dina fötter torra

Skor är ett klädesplagg som kommer i direkt kontakt med marken. Även om det inte är något speciellt problem på sommaren och våren kan det vara väldigt besvärligt på vintern! Små hål i området för sömmarna kan låta vattnet av smältande snö komma in utan större problem, och du kommer att resa resten av vägen med dina fötter blöta.

Det är därför en prioritet att hålla fötterna torra. Du vill absolut inte bli förkyld! För att förhindra att detta händer, välj högkvalitativa vattentäta skor som förhindrar att vatten och fukt tränger in. Denna funktion kommer också att göra att dina vinterstövlar bärs långsammare, så att de kommer att tjäna dig i många år. Dessutom kommer vattentätheten att säkerställa att skorna är helt redo för nästa användning. Oavsett vilka förhållanden de stod inför, skulle de alltid vara torra och redo att gå. 

Var också särskilt uppmärksam på höjden på sulan. För nära kontakt med marken kan påverka skodonets blötläggning. Ju större avståndet är mellan din fot och marken, desto säkrare kommer dina fötter att förbli torra. Var dock noga med att inte överdriva med hälen. Stövlar som är för höga kan göra det svårt att navigera på hala underlag, vilket ökar risken för fall.

Känn den behagliga värmen

Det är lika viktigt att vinterkängor skyddar mot kyla. Om du gillar en extra dos värme, gå till ett par stövlar i en lite lösare storlek. På så sätt kan du enkelt ta på dig tjocka vinterstrumpor och dina fötter fryser inte ens vid de lägsta temperaturerna.

Det tjocka, pälsfodret kommer säkerligen att göra det extra paret yllestrumpor onödigt. Kom dock ihåg att insidan av stövlar för vintern ska vara fyllda med naturmaterial, till exempel ull. På så sätt kommer du att förhindra problemet med att svettas fötter. Syntetmaterial kan kräva att du köper ett extra läderinlägg.

Nå din destination säkert

På vintern kämpar vi med halt underlag. Att inte bära rätt skor kan göra att ett fel drag gör ett smärtsamt fall. När du väljer stövlar för vintern, se till att sulorna är rejäla. På så sätt undviker du att halka och når din destination säkert.

Kom också ihåg att knyta dina skosnören korrekt. Tack vare detta kan du individuellt anpassa stövlarna efter foten och vid ett fall förhindrar du stukning av fotleden.

Matcha vinterstövlar till din stil

Valet av stövlar för vintern är praktiskt taget obegränsat. Du är fri att välja mellan olika modeller och färger. Matcha vinterstövlar till din unika stil och komplettera dina favoritstilar med dem.

För dagligt bruk, välj tidlösa modeller i neutrala toner som erbjuder maximal mångsidighet. Du kan framgångsrikt bära sådana anpassade stövlar för vintern både med byxor och kjol, vilket gör varje outfit mer attraktiv.

Material yrsel

När du väljer stövlar för vintern är det också värt att ägna särskild uppmärksamhet åt materialet från vilket de är gjorda. Läder och mocka är mycket populära. Det relativt höga priset på dessa modeller, även om det till en början var nedslående, är en investering under många år. Förutsatt att du vet hur du tar hand om materialet, förstås. 

Många människors hjärtan erövras också av mycket billigare vinterstövlar av plast. Tyvärr slits dessa skor mycket snabbare. Det bästa valet för vardagsbruk är dock naturligt läder, som kännetecknas av stor hållbarhet och är det lättaste att underhålla.

Ta hand om stövlar för vintern

Kom ihåg att vinterstövlar inte är lätta att bära! Den allestädes närvarande snön, leran och vägsaltet gör att dina skor under denna period behöver särskild vård. Annars kan det snabbt börja se fult ut, vilket stör harmonin i din styling. För att förhindra detta är det värt att använda speciella impregneringspreparat innan du tar på dig skorna för första gången.

Rengör dina skor regelbundet för att hålla dem snygga hela säsongen. Se upp för vägsalt, som skapar fula fläckar på dina skor. Du måste därför agera snabbt. Innan det torkar, torka av dina skor med en fuktig trasa. När det gäller vinterstövlar av mocka kommer en speciell borste designad för vård av mockaskor att vara perfekt. Ha tålamod och gnugga försiktigt saltfläckarna. Om det behövs, använd ytterligare ett rengöringsmedel för mocka och nubuck.

Om du letar efter skor som kommer att visa sig i svåra väderförhållanden, investera i vinterstövlar. Dessa skor kombinerar komfort, funktionalitet och pålitlighet. Vattentäta material, en stabil sula och en unik stil ger dig sinnesfrid oavsett väder ute.