Vi väljer de första babyskorna


Att välja de första skorna för ett barn kan bli en verklig utmaning för föräldrarna. Många ortopeder rekommenderar att fötterna på ett barn som är redo att ta sina första steg ska vara klädda i korrekt passande skor. Föräldrar tvivlar ofta och undrar vilka skor som ska väljas så att barnet lär sig gå ordentligt. Vi rekommenderar vilka första skor för ett barn som är bäst.

De första stegen i lägenheten

Att ta dina första steg på hemmagolvet är en mycket bra övning. Om barnets fot är bar samtidigt har barnet möjlighet att känna markens struktur och vänja sig vid förändrade temperaturer. Det är också ett bra sätt att härda sulorna. Barnets hud är mycket känslig på denna plats, och kontakt med golvet gör det lite tjockare. Att lära sig gå hemma är också en lektion i mindfulness för föräldrar. Men i en säker miljö bör det vara oklanderligt att stå upprätt. Situationen är något annorlunda när barnet börjar gå under promenader.

Att gå utomhus - utmärkt att lära sig gå

Att låta ditt barn kliva ur barnvagnen och gå själv är fantastiskt att lära sig gå. Ett barn som redan flyttar självständigt kan tas en promenad runt kvarteret. Det är viktigt att föräldern är nära och håller barnets hand. Sådana lektioner kräver dock lämpliga skor. Säkerhets- och hygienhänsyn bör komma först. Även de tjockaste strumporna ger inte ordentlig isolering mot okänd mark. Hur ska de första skorna för en bebis vara?

Vilka funktioner ska babyskor ha?

Föräldrar måste vara uppmärksamma på flera funktioner i skorna när de väljer det bästa paret för sitt barn. Skorna ska vara lätta så att barnet lär sig att sätta fötterna korrekt. Kom ihåg att de första stegen är en stor utmaning för ett barn, så han måste vara bekväm när han lär sig gå. Det är viktigt att skorna har en flexibel sula som stöder att lära sig gå. I ett välprofilerat par är böjpunkten 1/3 av bottenlängden. Det valda paret ska vara mjukt och ganska brett vid spetsen. Detta utrymme är viktigt för vidsträckta babyfingrar. Vi bör också vara uppmärksamma på om skorna är luftiga. Inga småbarn kommer att njuta av att gå med våta och kalla fötter. Låt oss leta efter skor av naturläder eller högkvalitativa textilmaterial. Vad mer är värt att tänka på när du väljer babyskor?

Rätt stöd för foten

Fram till för några år sedan var de mest rekommenderade höga, styva skor som skulle stabilisera barnets fot och skydda fotleden medan de lärde sig gå. Det visar sig att fotleds rörlighet och stödet på insidan av foten är av stor betydelse när man tar de första stegen. Det viktigaste är att skorna sitter tätt runt tarsusen. Dessutom borde det första paret ha en elastisk hälräknare (eller flik) som sitter tätt mot barnets häl. Elementet ska vara tillräckligt flexibelt för att inte begränsa barnets rörelser. En viktig egenskap är också elasticitet - en korrekt flexibel sko stöder rätt positionering av foten. Det är också viktigt att barnets stövlar inte är för höga. Modeller under fotleden fungerar bra. Om vi ​​väljer vandringsskor bör vi leta efter modeller med en mjuk och flexibel ovandel. Trendiga och bekväma barnskor finns i KeeShoes webbutik.

De första stövlarna för ett barn ska passa tätt runt foten, men inte begränsa rörelsen. Det är viktigt att de är mjuka, lätta och luftiga. Ett barn som känner sig bekväm, tar de första stegen snabbare och mer villigt.