Vi väljer de bästa vinterkängorna. Kolla vad du ska titta efter när du köper dem


Andra halvan av året är den perfekta tiden att börja leta efter vinterskor. Om du inte planerar att övervintra dessa isiga tider i varma länder, se till att få rätt par vinterstövlar. Vi tipsar om vilka faktorer som är värda att vara uppmärksamma på när du köper vinterstövlar och vilka modeller som fungerar bäst för olika tillfällen.

De bästa vinterkängorna, vilka är vad?

Vintern är en mycket krävande tid på året. Isiga ytor, lera, snödrivor och andra ogynnsamma förhållanden kräver korrekt monterade skor. Lyckligtvis vet vi några tips, tack vare vilka valet av skor för denna frostiga tid kommer att vara lättare än du kanske tror från början. 

För att välja de bästa vinterskorna måste du överväga några extremt viktiga faktorer. Förutom de som verkar självklara, det vill säga storlek och stil, är det också värt att fokusera på deras avsedda syfte. Ovandelens höjd, vattentätheten och fodret på skon är lika viktiga. Låt oss börja!

Överväg slutanvändningen av skor för vintern

Först och främst måste du seriöst överväga vad du planerar att använda dina vinterstövlar till. Kommer du bara att bära dem varje dag - till jobbet, shopping och träffa vänner? Eller planerar du att vandra i de snöiga bergen och ägna dig åt andra vinteraktiviteter? 

Det är uppenbart att klassiska stövlar inte lämpar sig för fjällvandring. Vandringsskor kan dock se lite konstiga ut i kombination med elegant styling för kontoret. Hitta den gyllene medelvägen och välj ett eller två par vinterstövlar som passar dina individuella behov.

Välj rätt övre höjd

En annan aspekt du måste tänka på när du väljer de bästa vinterkängorna är höjden på ovandelen. Tänk på att ju högre stövlar desto bättre skydd mot snö. Dessutom kommer den höga ovandelen att ge tillräckligt stöd till dina anklar om du råkar halka på den isiga trottoaren. 

Låga skor, å andra sidan, går mycket snabbare att ta på och av. Dessutom kommer dina fötter att kunna dra nytta av ett större rörelseomfång i sådana skor.

Helst ska stövlar avsedda för vintern sluta minst en centimeter över fotleden. På så sätt undviker du att snö kommer in i skon.

 

Ge dina fötter skydd mot fukt och vidhäftning mot marken

Om du vill ge dina fötter extra skydd mot vatten, välj vattentäta eller vattentäta skor. De är gjorda av speciella fukttäta material. Tack vare detta klarar de även det mest krävande vintervädret.

Du bör också komma ihåg att impregnera sådana skor regelbundet så att den vattentäta beläggningen inte förlorar sina egenskaper. På så sätt kan du vara säker på att dina fötter förblir torra, oavsett hur mycket tid du spenderar i snön. 

Korrekt vidhäftning till underlaget är lika viktigt. Du vill absolut inte glida på isiga trottoarer och riskera ett farligt fall! För att förhindra att detta händer, välj vinterstövlar med en passande halkfri sula. Alla typer av klackar och utskärningar på slitbanan är definitivt välkomna. 

Dessutom, ju högre sulan är, desto bättre skydd mot kyla. Överdriv dock inte dina höjder för att behålla en stabil gång och undvika fall. Skor med gummi- eller gummisulor ger dig också bättre vidhäftning mot marken och effektiv isolering.

Ta hand om värmen

Om du är en frostig person och vintern kommer att bli bittert frostig, ta hand om en extra portion behaglig värme. Du behöver inte tjocka strumpor gjorda av syntetiska material, där dina fötter kan börja svettas för mycket.

Allt du behöver göra är att välja vinterstövlar med lämpligt foder. Ett varmt foder av naturlig päls tar effektivt hand om din termiska komfort. Gå till lammskinn eller fårull. Båda dessa material kommer inte bara att värma upp dina kalla fötter, utan kommer också att glädja dig med deras egenskaper, som att neutralisera obehagliga lukter.

Ge inte upp estetiken

Lyckligtvis, när du väljer rätt funktionalitet för skor för vintern, behöver du inte kompromissa med estetiken. Vi tipsar om vilka modeller som är värda att uppmärksamma när du köper de bästa vinterkängorna.

De är perfekta för fashionabla kvinnor varje dag klassiska stövlar gjorda av naturligt läder vända mot. Tack vare den isolerade innersulan kommer du inte att bli kall även på frostiga dagar, och skons svarta nyans kommer enkelt att komplettera varje styling. Varma kommer också att vara en bra lösning snökängor gjorda av naturligt sämskskinn. Sulan med infällningar ger dig perfekt vidhäftning mot marken, och de charmiga fransarna kommer att diversifiera även den enklaste outfiten.

Vi rekommenderar det dock för män fashionabla stövlar gjorda av naturligt läder. Dessa skor kommer säkerligen att lägga till en twist till vilken outfit som helst. Om du letar efter något lite mer klassiskt, gå efter eleganta Chelsea-stövlar med en något upphöjd ovandel. Å andra sidan kommer de att vara perfekta för fjällturer vandringsskor med självrengörande yttersula.