Vi tipsar om vilka skor du ska välja för en promenad i skogen


Skogen är förtrollande året runt. Närkontakt med naturen, frisk luft och trädens rogivande gröna är bara några av de aspekter som gör att vi så ivrigt går i skogen. När du väljer denna plats är det värt att uppmärksamma korrekt utvalda skor. Vi tipsar om vilka skor som fungerar för skogen och vilka modeller som bör undvikas.

Förbered dig därefter

Även om en promenad i skogen inte kräver några speciella förberedelser, är det värt att uppmärksamma flera aspekter som kommer att göra det bekvämt. Tänk på bekväma kläder, huvudskydd och ett effektivt preparat mot fästingar och insekter. 

Var också särskilt uppmärksam på lämpligt urval av skor. Det är dem som kommer att ge dig komfort och säkerhet när du går i skogen. Bedöm området där du planerar att gå och ta hänsyn till väderförhållandena. Vi tipsar om vilka skor som fungerar bäst.

Matcha skorna efter terrängen

Ska du ta en enkel promenad i skogen? Välj lätta multifunktionella skor som sneakers eller sneakers. Kom dock ihåg att ju ojämnare terrängen är, desto hårdare bör sulan vara. Med detta i åtanke, när du väljer skor för skogen, kommer du säkert att ta hand om din komfort och säkerhet. 

Om du vill ge dina fötter mer komfort och skydd mot ogynnsamma väderförhållanden är vandringsskor ett bättre val. Det är en obestridd kompromiss mellan lätta skor och tyngre vandringskängor. Jämfört med multifunktionella skor kännetecknas vandringskängor av en solidare, hårdare sula och bättre sidostöd. Tack vare detta slipper du vrida fotleden även på ojämnt underlag.

Trekkingskor kommer att vara det bästa valet för promenader i svår terräng. Tack vare en speciell, styvare struktur kommer de att ge dig adekvat vidhäftning mot marken och maximalt skydd mot potentiella fall och skador.

Du kan välja färg...

Skogsskor finns i en mängd olika färger. Välj den som bäst speglar din unika stil. Var också särskilt uppmärksam på materialet från vilket de gjordes. Läder och syntetmaterial som andas är definitivt våra favoriter. De kommer att klara provet i både bra och dåligt väder, och dina fötter kommer inte att svettas överdrivet i dem.

Om du vill, gå till skor med ett vattentätt membran. Tack vare det kommer dina fötter att förbli torra, även om du hamnar i kraftigt regn, och dina favoritskogsskor kommer att tjäna dig i många år.

Under kalla dagar kommer stövlar med vintersulor att vara perfekta för att hålla dina fötter varma även vid de lägsta temperaturerna. Satsa på de som är gjorda av naturliga material, vilket dessutom kommer att förhindra obehagliga lukter.

På sommaren kommer skor med hög ventilationsgrad att vara tjurens öga. I sådana skor kommer inte ens den hetaste värmen att vara ett problem för dig! Om det är riktigt varmt, välj sandaler med tjocka sulor som ger dig stabilitet och vidhäftning mot marken. Vi rekommenderar speciellt modeller med kardborreband, tack vare vilka du perfekt kan matcha skorna till foten.

Bekvämlighet framför allt!

Även om valet av skor för skogen är praktiskt taget obegränsat, sätt komforten först. Du vill absolut inte utveckla smärtsamma blåsor efter din promenad. För att förhindra att detta händer, var uppmärksam på att passa storleken på dina skor. Både överdimensionerade och för små skor kommer att gnugga hälarna, vilket gör att liktornar bildas. 

Välj rätt storlek och snör åt skorna ordentligt för att passa dina fötter perfekt. Kom ihåg att lämna lite utrymme för fingrarna. Detta utrymme bör vara ungefär lika bred som din tumme.

Förutom den korrekta anpassningen av skorna till skogen i området för tårna, var uppmärksam på stödet för hälen och anklarna. På så sätt förhindrar du eventuella fall och skador.

Undvik dessa modeller

Skor med öppen tå är sista utvägen om du ska gå en promenad i skogen. Se särskilt upp för flipflops och flipflops där du lätt kan stuka fotleden eller bryta tån genom att snubbla över en avskuren bål.

Ballerinor eller loafers på en tunn sula är inte heller en bra idé. I sådana skor kommer du att känna alla ojämnheter, och en promenad i skogen kommer att förlora sin charm.

Var försiktig med vita och ljusa skor. Sådana skor blir smutsiga mycket snabbare och är svårare att underhålla. Om du vill att dina skogsskor ska tjäna dig i många år, kom ihåg regelbunden vård. Efter varje promenad i skogen, ta bort smutsen med en fuktig trasa eller en speciell skoborste. Kom ihåg att smutsen som lämnas efter torkar materialet, vilket kan orsaka fula sprickor på skorna.

Som du kan se är valet av skor för skogen inte särskilt komplicerat. Välpassade skor ger dig stabilt stöd och utmärkt vidhäftning mot marken. Tack vare en ordentligt hård sula kommer de att skydda dig från fotvärk och göra en promenad i skogen till ett rent nöje. Kom ihåg att ta på dig ett par nya skor innan din första vandring i skogen. På så sätt förhindrar du skav och blåsor, och du kommer att känna en fantastisk komfort under vandringen.